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Registros recuperados : 675 | |
102. | | MARESCA, S.; LÓPEZ VALIENTE, S.; RODRÍGUEZ, A.M.; LONG, N.M.; PAVAN, E.; QUINTANS, G. Effect of protein restriction of bovine dams during late gestation on offspring postnatal growth, glucose-insulin metabolism and IGF-1 consentration. Livestock Science, 2018, 212: 120-126. Article history: Received 10 October 2017. Received in revised from 27 March 2018, accepted 11 April 2018.Biblioteca(s): INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres. |
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106. | | BRANDA-SICA, A.; FEDERICI, M.; DUTRA, F.; BRIANO, C.; ROMERO, A.; DALLA RIZZA, M.; LLAMBÍ, S. Genotipado de SNPs relacionados con enfermedades hereditarias en terneras Holando utilizando el panel GGP-BovineLDv3. [Genotyping of SNPs related to hereditary diseases in Holstein heifers using the GGP-BovineLDv3 panel.] Sección: Artículos originales. Veterinaria (Montevideo), 2018, v. 54, no. 210, p. 5-10. -- OPEN ACCESS. Artilce history: Recibido 20 Diciembre 2017; Aceptado 20 Agosto 2018; Publicado 1 Noviembre 2018. -- Correspondencia: A. Branda Sica: abranda@inia.org.uy -- Correspondencia: MT. Federici: mfederici@inia.org.uy -- Publicación de la...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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108. | | GARCIA Y SANTOS, C.; CAPELLI, A.; SOSA, S.; INGOLD, A.J.; MONDINO, A.; SCHILD, C.; UGARTEMENDIA, C. Intoxicaciones en bovinos diagnosticadas en el laboratorio de Toxicología de Facultad de Veterinaria entre 2003-2017. In: Jornadas Uruguayas de Buiatría, 46., 2018, Paysandú, Uy., Matto, C.; Delpiazzo, R.(Ed.). Trabajos presentados. Paysandú: Centro Médico Veterinario de Paysandú/Sociedad Uruguaya de Buiatría, 2018. p.171-173.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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110. | | DOSTER, E.; ROVIRA, P.J.; NOYES, N.R.; BURGESS, B. A.; YANG, X.; WEINROTH, M.D.; LAKIN, S.M.; DEAN, C.J.; LINKE, L.; MAGNUSON, R.; JONES, K.I.; BOUCHER, C.; RUIZ, J.; BELK, K.E.; MORLEY, P.S. Investigating effects of tulathromycin metaphylaxis on the fecal resistome and microbiome of commercial feedlot cattle early in the feeding period. Frontier in Microbiology, 2018, 9:1715. 14 p. Article history: Received: 14 April 2018; Accepted: 09 July 2018; Published: 30 July 2018.
Open Access journal.
https://doi.org/10.3389/fmicb.2018.01715Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres. |
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112. | | CAFFARENA, D.; RABAZA, A.; CASAUX, L.; MACÍAS, M.; SCHILD, C.; MONESIGLIO, C.; FRAGA, M.; GIANNITTI, F.; RIET-CORREA, F. Natural lymphatic (atypical) actinobacillosis in cattle caused by Actinobacillus lignieresii. Journal of Veterinary Diagnostic Investigation, v.30, n.2,p.218-225, 2018. Article History: Article first published online: December 4, 2017; Issue published: March 1, 2018.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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114. | | DEL CAMPO, M.; BRITO, G.; DE SOUZA, G.; ANCHAÑO, A.; ZAMIT, W. Métodos de castración en terneros y su impacto en el crecimiento/ desarrollo y en la calidad del producto. [Resumen] In: CONGRESO ASOCIACIÓN URUGUAYA DE PRODUCCIÓN ANIMAL (6º, Marzo, 2018, Tacuarembó, Uruguay). Resúmenes. Tacuarembó: AUPA, 2018. p. 25Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
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116. | | BRIANO, C.; ROMERO, A.; BRANDA, A.; FEDERICI, M.; DALLA RIZZA, M.; LLAMBÍ, S.; GIANNITTI, F.; CAFFARENA, D.; SCHILD, C.; CASAUX, M.L.; DUTRA, F. Principales mutaciones letales y semiletales en terneros Holando de Uruguay. [resumen] In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria); INIA Las Brujas; Biotecnología. Jornada de Agrobiotecnología, XI. Encuentro Nacional de REDBIO, III. Jornada técnica. Las Brujas, Canelones (UY): INIA, 2018. p.6-7 (Serie Actividades de Difusión; 786)Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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117. | | QUINTANS, G.; CLARIGET, J.M.; LÓPEZ MAZZ, C.; PIAGGIO, L.; BANCHERO, G. Programación fetal. ¿La nutrición que reciben las vacas y ovejas durante su gestación afectan el desempeño de sus crías?. In: Jornadas Uruguayas de Buiatría, 46., 2018, Paysandú, Uy., Matto, C.; Delpiazzo, R.(Ed.). Trabajos presentados. Paysandú: Centro Médico Veterinario de Paysandú/Sociedad Uruguaya de Buiatría, 2018. p. 79-83.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Treinta y Tres. |
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Registros recuperados : 675 | |
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
29/03/2021 |
Actualizado : |
29/03/2021 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
NAVAJAS, E. |
Afiliación : |
ELLY ANA NAVAJAS VALENTINI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
The future of DNA technologies for improving beef quality: marbling, fatty acid composition and tenderness. |
Fecha de publicación : |
2017 |
Fuente / Imprenta : |
In: Dikeman, M. E. (2017). Ensuring safety and quality in the production of beef Volume 2: Quality. Chapter 17, 22 p. Doi: http://dx.doi.org/10.19103/AS.2016.0009.17 |
DOI : |
10.19103/AS.2016.0009.17 |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
ABSTRACT.
In this chapter, the information provided by new DNA technologies and the use of genomics in both GWAS and GS are described in detail. Because the use of genomic
information in beef breeding programmes shows its potential in improving the quality of beef, the current use of GS in beef cattle is discussed. The progress on the genomics applied to the genetic improvement of beef quality is presented here, as well as research findings for marbling, fatty acids profile and tenderness. The benefits of building large training populations and the alternatives to this, are also discussed. |
Palabras claves : |
Beef; Beef breeding programmes; Beef quality; Food production; Genome-wide association studies (GWAS); Genomic selection; Genomic selection (GS); Livestock; Meat production. |
Thesagro : |
BOVINOS PARA CARNE. |
Asunto categoría : |
L10 Genética y mejoramiento animal |
Marc : |
LEADER 01503naa a2200253 a 4500 001 1061872 005 2021-03-29 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.19103/AS.2016.0009.17$2DOI 100 1 $aNAVAJAS, E. 245 $aThe future of DNA technologies for improving beef quality$bmarbling, fatty acid composition and tenderness.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aABSTRACT. In this chapter, the information provided by new DNA technologies and the use of genomics in both GWAS and GS are described in detail. Because the use of genomic information in beef breeding programmes shows its potential in improving the quality of beef, the current use of GS in beef cattle is discussed. The progress on the genomics applied to the genetic improvement of beef quality is presented here, as well as research findings for marbling, fatty acids profile and tenderness. The benefits of building large training populations and the alternatives to this, are also discussed. 650 $aBOVINOS PARA CARNE 653 $aBeef 653 $aBeef breeding programmes 653 $aBeef quality 653 $aFood production 653 $aGenome-wide association studies (GWAS) 653 $aGenomic selection 653 $aGenomic selection (GS) 653 $aLivestock 653 $aMeat production 773 $tIn: Dikeman, M. E. (2017). Ensuring safety and quality in the production of beef Volume 2: Quality. Chapter 17, 22 p. Doi: http://dx.doi.org/10.19103/AS.2016.0009.17
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