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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Tacuarembó. |
Fecha : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
12/07/2018 |
Autor : |
GIL, A.; FERNÁNDEZ, F. |
Afiliación : |
ANDRÉS GIL; FEDERICO FERNÁNDEZ. |
Título : |
Cadena de producción de carne: evaluación de la seguridad alimentaria en el primer eslabón. |
Fecha de publicación : |
2007 |
Fuente / Imprenta : |
El País Agropecuario, 2007, v. 13, no. 147, p. 65. |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
La inocuidad de los alimentos es la principal característica buscada por los consumidores. Los tres principales factores a atender son: las Encefalopatías Espongiformes
Bovinas (EEB), la E. Coli 0157:H7 y las Salmonelosis. Uruguay está en el grupo de menor riesgo para las EEB. En cambio, se carecía de información sobre los otros dos agentes, que son muy relevantes en Norteamérica y Europa. |
Palabras claves : |
INOCUIDAD. |
Thesagro : |
CALIDAD; CARNE; SEGURIDAD ALIMENTARIA; URUGUAY. |
Asunto categoría : |
A50 Investigación agraria |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/10784/1/147-EVALUACION2.pdf
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Marc : |
LEADER 00926naa a2200193 a 4500 001 1028611 005 2018-07-12 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGIL, A. 245 $aCadena de producción de carne$bevaluación de la seguridad alimentaria en el primer eslabón. 260 $c2007 520 $aLa inocuidad de los alimentos es la principal característica buscada por los consumidores. Los tres principales factores a atender son: las Encefalopatías Espongiformes Bovinas (EEB), la E. Coli 0157:H7 y las Salmonelosis. Uruguay está en el grupo de menor riesgo para las EEB. En cambio, se carecía de información sobre los otros dos agentes, que son muy relevantes en Norteamérica y Europa. 650 $aCALIDAD 650 $aCARNE 650 $aSEGURIDAD ALIMENTARIA 650 $aURUGUAY 653 $aINOCUIDAD 700 1 $aFERNÁNDEZ, F. 773 $tEl País Agropecuario, 2007$gv. 13, no. 147, p. 65.
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Registro original : |
INIA Tacuarembó (TBO) |
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Tipo / Formato
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Cutter
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Registro
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Volumen
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Estado
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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
20/03/2024 |
Actualizado : |
20/03/2024 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
MARÍN, M.F.; NAYA, H.; ESPASANDÍN, A.C.; NAVAJAS, E.; DEVINCENZI, T.; CARRIQUIRY, M. |
Afiliación : |
MARÍA F. MARÍN, Departamento de Producción Animal y Pasturas, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Montevideo, Uruguay; HUGO NAYA, Departamento de Producción Animal y Pasturas, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Montevideo, Uruguay; ANA C. ESPASANDÍN, Departamento de Producción Animal y Pasturas, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Montevideo, Uruguay; ELLY ANA NAVAJAS VALENTINI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; THAIS DEVINCENZI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIANA CARRIQUIRY, Departamento de Producción Animal y Pasturas, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Montevideo, Uruguay. |
Título : |
Energy efficiency of grazing Hereford heifers classified by paternal residual feed intake. |
Complemento del título : |
Issue Section: Ruminant Nutrition. |
Fecha de publicación : |
2024 |
Fuente / Imprenta : |
Translational Animal Science. 2024, txae005. https://doi.org/10.1093/tas/txae005 -- OPEN ACCESS. - [Accepted manuscript] |
ISSN : |
2573-2102 |
DOI : |
10.1093/tas/txae005 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received 21 September 2023, Published 14 March 2024. -- Corresponding author: mfedericamarin@gmail.com -- Funding This research was partially funded by the Comisión Académica de Posgrados (Uruguay) through the graduate scholarship awarded to M.F. Marín and by the CSIC I+D Research Program (UdelaR) awarded to M. Carriquiry, and by the Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (CL_54 - Fenómica y genómica en bovinos de carne). --
Issue Section: Ruminant Nutrition (https://academic.oup.com/tas/search-results?f_TocHeadingTitle=Ruminant+Nutrition) -- License: This is an Open Access article distributed under the terms of the Creative Commons Attribution-NonCommercial License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). |
Contenido : |
ABSTRACT.- Residual feed intake (RFI) has become in a widely spread index of feed efficiency. Although most of beef cattle systems in the world are pasture-based, RFI evaluation and research is usually performed in confinement conditions. In this context, residual heat production (RHP) estimated as the difference between actual and expected heat production (HP), could allow to identify efficient animals. Thus, the aim of this work was to evaluate the relationship between paternal estimated breeding values (EBV) for RFI and beef heifer efficiency, measured as RHP, as well as its association with heifers' productive and reproductive performance on grazing conditions.
© The Author(s) 2024. Published by Oxford University Press on behalf of the American Society of Animal Science. |
Palabras claves : |
Beef cattle; Rangelands; Reproduction; Residual heat production. |
Asunto categoría : |
L53 Fisiología Animal - Reproducción |
URL : |
https://academic.oup.com/tas/advance-article-pdf/doi/10.1093/tas/txae005/56974047/txae005.pdf
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Marc : |
LEADER 02362naa a2200265 a 4500 001 1064507 005 2024-03-20 008 2024 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2573-2102 024 7 $a10.1093/tas/txae005$2DOI 100 1 $aMARÍN, M.F. 245 $aEnergy efficiency of grazing Hereford heifers classified by paternal residual feed intake.$h[electronic resource] 260 $c2024 500 $aArticle history: Received 21 September 2023, Published 14 March 2024. -- Corresponding author: mfedericamarin@gmail.com -- Funding This research was partially funded by the Comisión Académica de Posgrados (Uruguay) through the graduate scholarship awarded to M.F. Marín and by the CSIC I+D Research Program (UdelaR) awarded to M. Carriquiry, and by the Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (CL_54 - Fenómica y genómica en bovinos de carne). -- Issue Section: Ruminant Nutrition (https://academic.oup.com/tas/search-results?f_TocHeadingTitle=Ruminant+Nutrition) -- License: This is an Open Access article distributed under the terms of the Creative Commons Attribution-NonCommercial License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). 520 $aABSTRACT.- Residual feed intake (RFI) has become in a widely spread index of feed efficiency. Although most of beef cattle systems in the world are pasture-based, RFI evaluation and research is usually performed in confinement conditions. In this context, residual heat production (RHP) estimated as the difference between actual and expected heat production (HP), could allow to identify efficient animals. Thus, the aim of this work was to evaluate the relationship between paternal estimated breeding values (EBV) for RFI and beef heifer efficiency, measured as RHP, as well as its association with heifers' productive and reproductive performance on grazing conditions. © The Author(s) 2024. Published by Oxford University Press on behalf of the American Society of Animal Science. 653 $aBeef cattle 653 $aRangelands 653 $aReproduction 653 $aResidual heat production 700 1 $aNAYA, H. 700 1 $aESPASANDÍN, A.C. 700 1 $aNAVAJAS, E. 700 1 $aDEVINCENZI, T. 700 1 $aCARRIQUIRY, M. 773 $tTranslational Animal Science. 2024, txae005. https://doi.org/10.1093/tas/txae005 -- OPEN ACCESS. - [Accepted manuscript]
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