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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  18/06/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  SÁNCHEZ, J.P.; MISZTAL, I.; AGUILAR, I.; ZUMBACH, B.; REKAYA, R.
Afiliación :  J. P. SÁNCHEZ, Departamento de Producción animal, Universidad de León, Spain; I. MISZTAL, Animal and Dairy Science Department, University of Georgia, United States; IGNACIO AGUILAR GARCIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; B. ZUMBACH, Norsvin, Norway; R. REKAYA, Animal and Dairy Science Department, University of Georgia, United States.
Título :  Genetic determination of the onset of heat stress on daily milk production in the US Holstein cattle.
Fecha de publicación :  2009
Fuente / Imprenta :  Journal of Dairy Science, 2009, 92 (8): 4035-4045. OPEN ACCESS.
ISSN :  0022-0302
DOI :  10.3168/jds.2008-1626
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received August 12, 2008. // Accepted March 18, 2009.
Contenido :  ABSTRACT. Existence of individual variation in the onset of heat stress for daily milk yield of dairy cows was assessed. Data included 353,376 test-day records of 38,383 first-parity Holsteins from a random sample of US herds. Three hierarchical models were investigated. Model 1 inferred the value of a temperature-humidity index (THI) at which mean yield began to decline as well as the extent of that decline. Model 2 assumed individual variation in yield decline beyond a common THI threshold. Model 3 additionally assumed individual variation for the onset of heat stress. Deviance information criteria indicated the superiority of model 3 over model 2. For model 2, genetic correlation between milk yield in the absence of heat stress and the THI threshold for heat stress was -0.4 (0.11) [marginal posterior mean (marginal posterior standard deviation)]. For model 3, genetic correlations were -0.53 (0.05) between milk yield and THI threshold and -0.62 (0.08) between milk yield and yield decay beyond the THI threshold. Total standard deviation (sum of additive genetic and permanent envi-ronmental standard deviations) for the THI threshold was 3.95 (0.06), and more than half of that variation had an additive genetic origin [56% (5%)]. Because of the high genetic correlation [0.95 (0.03)] between yield decay and THI threshold with model 3, using only one of them as a selection criterion for heat tolerance would modify the other in the desired direction. © american Dairy Science ass... Presentar Todo
Palabras claves :  GENETIC VARIABILITY; HEAT STRESS; HOLSTEIN; MILK YIELD.
Thesagro :  LECHERÍA; VARIABILIDAD GENETICA.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/12194/1/1-s2.0-S0022030209707271-main.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB12828 - 1PXIAP - DDPP/JR. DAIRY SCIENCE/2009

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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  02/01/2019
Actualizado :  02/01/2019
Tipo de producción científica :  Poster
Autor :  RUSSO, M.; ELICHALT, M.; VÁZQUEZ, D.; SUBURÚ, G.; SUBURÚ, G.; GILARDI, V.; ALMANDOS, V.; TIHISTA, H.; GODIÑO, M.
Afiliación :  MONICA RUSSO, Escuela de Nutrición, Paysandú 843, Montevideo Uruguay.; MARTA ELICHALT, Escuela de Nutrición, Paysandú 843, Montevideo Uruguay.; DANIEL VÁZQUEZ PEYRONEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Laboratorio Tecnológico del Uruguay, Av. Italia 6201, Montevideo, Uruguay.; GABRIELA SUBURÚ, Laboratorio Tecnológico del Uruguay, Av. Italia 6201, Montevideo, Uruguay.; Facultad de Química, Av. Gral. Flores 2124, Montevideo Uruguay.; Facultad de Química, Av. Gral. Flores 2124, Montevideo Uruguay.; Centros Industriales de panaderos del Uruguay, Av. Fernández Crespo 2138, Montevideo, Uruguay.; MARCELA VERONICA GODIÑO SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Composición nutricional de productos elaborados en base a trigo en Uruguay. [Poster].
Fecha de publicación :  2018
Fuente / Imprenta :  In: German, S.; Quincke, M.; Vázquez, D.; Castro, M.; Pereyra, S.; Silva, P.; García, A. (Eds.). Seminario Internacional "1914-2014: Un siglo de mejoramiento de trigo en La Estanzuela". Montevideo (UY): INIA, 2018.
Páginas :  p. 259.
Serie :  (INIA Serie Técnica; 241).
ISSN :  1688-9266
Idioma :  Español
Palabras claves :  ALIMENTACIÓN SALUDABLE; ESTUDIO NUTRICIONAL; PRODUCTOS ELABORADOS CON TRIGO.
Thesagro :  DIETA; TRIGO; TRITICUM AESTIVUM; VALOR NUTRITIVO.
Asunto categoría :  Q04 Composición de los alimentos
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/12226/1/st-241-2018.p.259-russo-et-al.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE102653 - 1PXIPS - DD
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