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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
20/01/2022 |
Actualizado : |
20/01/2022 |
Tipo de producción científica : |
Abstracts/Resúmenes |
Autor : |
LAGOMARSINO, X.; MONTOSSI, F. |
Afiliación : |
XIMENA MARIA LAGOMARSINO LARRIERA, Facultad de Ciencias Agrarias, UDE, Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
El efecto de los sistemas de producción sobre la calidad de la carne y el perfil de ácidos grasos de vacas de descarte de la raza Hereford en Uruguay. [abstract]. |
Fecha de publicación : |
2021 |
Fuente / Imprenta : |
In: AUPA, Proceedings del VII Congreso Uruguayo de Producción Animal. Sección Producción Animal Sostenible (Sustainable Animal Production Section), 14 y 15 diciembre 2021. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, 29(Supl.1), p.141. |
Serie : |
(Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, Vol.29, Supl.1) |
ISSN : |
1022-1301; online 2075-8359 |
Idioma : |
Español |
Notas : |
Corresponding author: F. Montossi, Instituto Nacional de Investigaciones Agropecuarias (INIA), Uruguay, mailto:fmontossi@inia.org.uy |
Contenido : |
El objetivo de este trabajo fue estudiar el efecto de diferentes estrategias nutricionales sobre la calidad de la carne y composición de ácidos grasos (AG) en vacas de descarte. El experimento combinó diferentes niveles de asignación de forraje (AF) pastoreando un cultivo de avena y raigrás y el uso de afrechillo de arroz (AA) durante 130 días. |
Palabras claves : |
COMPOSICIÓN DE ÁCIDOS GRASOS; VACAS DE DESCARTE. |
Thesagro : |
CALIDAD DE LA CARNE; SISTEMAS DE PRODUCCIÓN. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/16221/1/2952-Article-Text-10070-4-10-20211213-03.pdf
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/16222/1/2952-Article-Text-10070-4-10-20211213-04.pdf
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Marc : |
LEADER 01453nam a2200205 a 4500 001 1062679 005 2022-01-20 008 2021 bl uuuu u01u1 u #d 022 $a1022-1301; online 2075-8359 100 1 $aLAGOMARSINO, X. 245 $aEl efecto de los sistemas de producción sobre la calidad de la carne y el perfil de ácidos grasos de vacas de descarte de la raza Hereford en Uruguay. [abstract].$h[electronic resource] 260 $aIn: AUPA, Proceedings del VII Congreso Uruguayo de Producción Animal. Sección Producción Animal Sostenible (Sustainable Animal Production Section), 14 y 15 diciembre 2021. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, 29(Supl.1), p.141.$c2021 490 $a(Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, Vol.29, Supl.1) 500 $aCorresponding author: F. Montossi, Instituto Nacional de Investigaciones Agropecuarias (INIA), Uruguay, mailto:fmontossi@inia.org.uy 520 $aEl objetivo de este trabajo fue estudiar el efecto de diferentes estrategias nutricionales sobre la calidad de la carne y composición de ácidos grasos (AG) en vacas de descarte. El experimento combinó diferentes niveles de asignación de forraje (AF) pastoreando un cultivo de avena y raigrás y el uso de afrechillo de arroz (AA) durante 130 días. 650 $aCALIDAD DE LA CARNE 650 $aSISTEMAS DE PRODUCCIÓN 653 $aCOMPOSICIÓN DE ÁCIDOS GRASOS 653 $aVACAS DE DESCARTE 700 1 $aMONTOSSI, F.
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INIA Las Brujas (LB) |
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Tacuarembó. |
Fecha actual : |
10/09/2014 |
Actualizado : |
27/04/2020 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
MONTOSSI, F.; FONT I FURNOLS, M.M.; DEL CAMPO, M.; SAN JULIAN, R.; BRITO, G.; SAÑUDO, C. |
Afiliación : |
FABIO MARCELO MONTOSSI PORCILE, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; MARÍA FONT I FURNOLS, IRTA-Food Technology, Girona, Spain; MARCIA DEL CAMPO GIGENA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; C. SAÑUDO, Department of Animal Production and Food Science, University of Zaragoza, Zaragoza, Spain. |
Título : |
Sustainable sheep production and consumer preference trends: Compatibilities, contradictions, and unresolved dilemmas. |
Fecha de publicación : |
2013 |
Fuente / Imprenta : |
Meat Science, 2013, v. 95, p. 772-789. http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2013.04.048 |
DOI : |
10.1016/j.meatsci.2013.04.048 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received 25 February 2013; Received in revised form 21 April 2013; Accepted 22 April 2013. |
Contenido : |
There are increasing concerns of society towards the consumption of animal products which have been produced and transformed ina sustainablemanner. This trendin
fluencesconsumerpurchasing decision making,particularly in developed countries. On the other hand, in the next years, the pressure to increase the volume and ef
ficiency of meat production will be much higher to cope with the expected unsatisfied demand. At least in part, current and future technologies could contribute to solve this challenge. However, the use of some of these innovations could have a negative effect on consumer preferences. There is no consensus in our society about this dilemma. The objective of this paper is to review the scientific evidence related to these topics and to analyze and discuss the effect of some of the extrinsic and intrinsic factors linked with the sheep industry which could affect the acceptability of lamb meat by consumers. |
Palabras claves : |
CONSUMER PERCEPTIONS; SHEEP MEAT; SUSTAINABILITY. |
Thesagro : |
CARNE; OVINOS. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
Marc : |
LEADER 01827naa a2200265 a 4500 001 1050102 005 2020-04-27 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.meatsci.2013.04.048$2DOI 100 1 $aMONTOSSI, F. 245 $aSustainable sheep production and consumer preference trends$bCompatibilities, contradictions, and unresolved dilemmas. 260 $c2013 500 $aArticle history: Received 25 February 2013; Received in revised form 21 April 2013; Accepted 22 April 2013. 520 $aThere are increasing concerns of society towards the consumption of animal products which have been produced and transformed ina sustainablemanner. This trendin fluencesconsumerpurchasing decision making,particularly in developed countries. On the other hand, in the next years, the pressure to increase the volume and ef ficiency of meat production will be much higher to cope with the expected unsatisfied demand. At least in part, current and future technologies could contribute to solve this challenge. However, the use of some of these innovations could have a negative effect on consumer preferences. There is no consensus in our society about this dilemma. The objective of this paper is to review the scientific evidence related to these topics and to analyze and discuss the effect of some of the extrinsic and intrinsic factors linked with the sheep industry which could affect the acceptability of lamb meat by consumers. 650 $aCARNE 650 $aOVINOS 653 $aCONSUMER PERCEPTIONS 653 $aSHEEP MEAT 653 $aSUSTAINABILITY 700 1 $aFONT I FURNOLS, M.M. 700 1 $aDEL CAMPO, M. 700 1 $aSAN JULIAN, R. 700 1 $aBRITO, G. 700 1 $aSAÑUDO, C. 773 $tMeat Science, 2013$gv. 95, p. 772-789. http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2013.04.048
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