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81.Imagen marcada / sin marcar SPATARI, S.; ADLER, P.R.; D´OTTONE, F.; VÁZQUEZ, D.; PETERSON, L. Opportunities for renewable energy from agriculture in Uruguay. In: TALLER INTERNACIONAL DE INVESTIGACIONES SOBRE MANEJO DE ECOSISTEMAS FRÁGILES (2º., Cuba, 2015). Poster.
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82.Imagen marcada / sin marcar CASTRO, M.; MORALES, M.; VÁZQUEZ, D.; STEWART, S.; PEREYRA, S.; CASTRO, B. II. Evaluación de cultivares de colza primaveral. In: Resultados Experimentales de la Evaluación Nacional de Cultivares de Colza: período 2017. La Estanzuela (UY): INASE ; INIA, 2018. p. 2-9.
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83.Imagen marcada / sin marcar ELICHALT, M.; RUSSO, M.; VÁZQUEZ, D.; SUBURÚ, G.; TIHISTA, H.; GODIÑO, M. Lípidos, sodio y fibra dietética en harina de trigo y pan artesanal en Uruguay: aporte nutricional según recomendaciones para distintos grupos de población. [Lipids, sodium and dietary fiber in wheat flour and artisan bread in Uruguay: nutritional intake according to the recommendations for different population groups.] Revista Chilena de Nutrición, 44(1), p. 71-78., 2017. Este trabajo fue recibido el 25 de Mayo de 2016 y aceptado para ser publicado el 16 de Diciembre de 2016.
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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84.Imagen marcada / sin marcar ELICHALT, M.; RUSSO, M.; VÁZQUEZ, D.; SUBURÚ, G.; TIHISTA, H.; GODIÑO, M. Lípidos, sodio y fibra en panes artesanales en el Uruguay : implicancias en la nutrición. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE NUTRICIONISTAS Y DIETISTAS (16., Montevideo,2015); CONGRESO IBEROAMERICANO DE NUTRICIÓN (6., Montevideo.2015). Poster.
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85.Imagen marcada / sin marcar PROGRAMA NACIONAL CULTIVOS DE SECANO; QUINCKE, M.; DÍAZ DE ACKERMANN, M.; GERMAN, S.; VÁZQUEZ, D. INIA lanzó nuevos cultivares de trigo de ciclo largo. Revista ARU, 2011, no. 85, p. 58-62.
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86.Imagen marcada / sin marcar ERNST, O.; NIN, M.; CADENAZZI, M.; BENTANCUR, O.; GODIÑO, M.; SUBURU, G.; VÁZQUEZ, D. Manejo para rendimiento y calidad industrial de trigo : resultado final del relevamiento de chacras por variedades, de tres años sucesivos. ln: JORNADA DE RENDIMIENTO Y CALIDAD DE TRIGO, 4., 2002. Mercedes, Soriano, Uruguay [s.l.]: [s.n.], 2002. p. 1-23. Mesa de Nacional de Trigo, Uruguay.
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87.Imagen marcada / sin marcar VERGES, R.; TAVELLA, C.M.; DÍAZ DE ACKERMANN, M.; VÁZQUEZ, D. Mejoramiento genético de trigo duro. ln: Cultivos de invierno: día de campo, 1995 La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 1995. p. 31-32 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 79) INIA La Estanzuela
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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88.Imagen marcada / sin marcar VERGES, R.; TAVELLA, C.M.; GERMAN, S.; DÍAZ DE ACKERMANN, M.; VÁZQUEZ, D. Mejoramiento genético de trigo pan. ln: Cultivos de invierno: día de campo, 1995 La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 1995. p. 22-28 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 79)
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó.
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89.Imagen marcada / sin marcar VERGES, R.; TAVELLA, C.M.; DÍAZ DE ACKERMANN, M.; VÁZQUEZ, D. Mejoramiento genetico de triticale. ln: Dia de Campo Cultivos de Invierno, 1995 : La Estanzuela [Memorias]. Montevideo (Uruguay): INIA, 1995. p.29. (INIA Serie de Actividades de Difusión;79 )
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó.
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90.Imagen marcada / sin marcar GERMAN, S.; PEREYRA, S.; DIAZ DE ACKERMANN, M.; SILVA, P.; QUINCKE, M.; VÁZQUEZ, D. Mejoramiento por resistencia a enfermedades de trigo en Uruguay.[Presentación oral]. In: SEMINARIO INTERNACIONAL DE TRIGO, 2014, La Estanzuela, Colonia, UY. GERMÁN, S., et al. (Org.). 1914-2014, un siglo de mejoramiento de trigo en La Estanzuela: un valioso legado para el futuro: presentaciones; resúmenes. La Estanzuela, Colonia, UY: INIA, 2014. p. 45.
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91.Imagen marcada / sin marcar CERETTA, S.; SASTRE, M.; MONTAÑA, M.; CASTRO, B.; ROSSI, C.; STEWART, S.; VÁZQUEZ, D.; MARANGES, F. Programa de mejoramiento genético de soja: variedad de Soja No-GM SJC13625. Cultivos. Revista INIA Uruguay, Diciembre 2023, no.75 p.51-53. (Revista INIA; 75).
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92.Imagen marcada / sin marcar CASTRO, M.; DÍAZ DE ACKERMANN, M.; VÁZQUEZ, D.; IBAÑEZ, W.; LONG, C.; PEREYRA, S. Programa Nacional de Evaluación de Cultivares: cebada cervecera. ln: Cultivos de invierno: día de campo, 1995 La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 1995. p. 8-11 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 79)
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93.Imagen marcada / sin marcar BERGER, A.; VÁZQUEZ, D.; COMISIÓN DE ASESORES AGRÍCOLA -GANADEROS DE FUCREA. Rendimiento y proteína en cereales en la zafra de invierno 2020: las particularidades del año y cómo considerarlas en el futuro. Cultivos. Revista INIA Uruguay, Junio 2021, no.65, p.50-55. (Revista INIA; 65).
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94.Imagen marcada / sin marcar GERMAN, S.; QUINCKE, M.; VÁZQUEZ, D.; CASTRO, M.; PEREYRA, S.; SILVA, P.; GARCIA, A. (Ed.). Seminario Internacional "1914-2014: Un siglo de mejoramiento de trigo en La Estanzuela." INIA La Estanzuela, 27-28-29 de agosto de 2014. Montevideo (UY): INIA, 2018. 307 p. (INIA Serie Técnica; 241) Editores y Comité Organizador: Silvia Germán, Martín Quincke, Daniel Vázquez, Marina Castro, Silvia Pereyra, Paula Silva, Adriana García.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas.
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95.Imagen marcada / sin marcar FASSIO, A.; D´OTTONE, F.; RODRIGUEZ, M.; CERETTA, S.; VÁZQUEZ, D.; RABAZA, C.; VERGARA, G. El sorgo azucarado como materia prima para la producción de alcohol carburante: la experiencia de INIA La Estanzuela. Revista INIA Uruguay, 2011, no.26, p. 39-44 (Revista INIA; 26)
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96.Imagen marcada / sin marcar LADO, B.; VÁZQUEZ, D.; QUINCKE, M.; SILVA, P.; AGUILAR, I.; GUTIÉRREZ, L. Resource allocation optimization with multi-trait genomic prediction for bread wheat (Triticum aestivum L.) baking quality. [Original article]. Theoretical and Applied Genetics, 1 December 2018, Volume 131, Issue 12, pp. 2719-2731. OPEN ACCESS. Article history: Received: 29 January 2018 / Accepted: 10 September 2018 / Published online: 19 September 2018. Supplementary materials. Acknowledgements: We express our appreciation for the effort of the technical personnel of INIA La...
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97.Imagen marcada / sin marcar GODIÑO, M.; PEREYRA, S.; CARLOS A. PÉREZ; FRANCIA, C.; VÁZQUEZ, D. URUTRIGO: Estrategias para viabilizar el trigo uruguayo mediante la mejora de su calidad. In: Anuario OPYPA. Montevideo, Uruguay: Ministerio de Ganadería, Agricultura y Pesca (MGAP); OPYPA, 2020.
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98.Imagen marcada / sin marcar CASTRO, M.; VÁZQUEZ, D.; CALISTRO, R.; MORALES, X.; JANAVEL, D.; CASTRO, B.; GARCÍA, A. Variation in wheat physiological characteristics related to yield under different nitrogen-sulfur levels: PO24. In: International Wheat Conference, 9., 2015, Sydney, AU. Program and abstracts: posters. Sidney: ICMS Australasia, 2015. p. 66.
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99.Imagen marcada / sin marcar RUSSO, M.; ELICHALT, M.; VÁZQUEZ, D.; SUBURÚ, G.; SUBURÚ, G.; GILARDI, V.; ALMANDOS, V.; TIHISTA, H.; GODIÑO, M. Composición nutricional de productos elaborados en base a trigo en Uruguay. [Poster]. In: German, S.; Quincke, M.; Vázquez, D.; Castro, M.; Pereyra, S.; Silva, P.; García, A. (Eds.). Seminario Internacional "1914-2014: Un siglo de mejoramiento de trigo en La Estanzuela". Montevideo (UY): INIA, 2018. p. 259. (INIA Serie Técnica; 241).
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100.Imagen marcada / sin marcar RUSSO, M.; ELICHALT, M.; VÁZQUEZ, D.; SUBURÚ, G.; GIOSCIA, G.; GILARDI, V.; ALMANDOS, V.; TIHISTA, H.; GODIÑO, M. Composición nutricional de productos elaborados en base a trigo en Uruguay. In: SEMINARIO INTERNACIONAL DE TRIGO, 2014, La Estanzuela, Colonia, UY. GERMÁN, S., et al. (Org.). 1914-2014, un siglo de mejoramiento de trigo en La Estanzuela: un valioso legado para el futuro: posters; resúmenes. La Estanzuela, Colonia, UY: INIA, 2014. p. 75.
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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  31/07/2017
Actualizado :  23/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  ADLER, P.; SPATARI, S.; D´OTTONE, F.; VÁZQUEZ, D.; PETERSON, L.; DEL GROSSO, S. J.; BAETHGEN, W.; PARTON, W. J.
Afiliación :  PAUL ADLER, Pasture Systems and Watershed Management Research Unit, United States Department of Agriculture, Agricultural Research Service (USDA-ARS), University Park, PA, USA; SABRINA SPATARI, Department of Civil, Architectural and Environmental Engineering, Drexel University, Philadelphia, PA, USA; FEDERICO AGUSTIN D´OTTONE DI LORENZO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL VÁZQUEZ PEYRONEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LISA PETERSON, Department of Civil, Architectural and Environmental Engineering, Drexel University, Philadelphia, PA, USA; STEPHEN J. DEL GROSSO, Soil Plant Nutrient Research Unit, USDA-ARS, Fort Collins, CO, USA; WALTER E. BAETHGEN, IRI, The Earth Institute at Columbia University, Palisades, NY, USA; WILLIAM J. PARTON, Natural Resource Ecology Laboratory, Colorado State University, Fort Collins, CO, USA.
Título :  Legacy effects of individual crops affect N2O emissions accounting within crop rotations.
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  Global Change Biology Bioenergy, 2017. OPEN ACCESS
DOI :  10.1111/gcbb.12462
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Version of record online: 8 July 2017 // Accepted manuscript online: 5 June 2017 // Manuscript Accepted: 18 May 2017 // Manuscript Received: 6 February 2017. This is an open access article under the terms of the Creative Commons Attribution License, which permits use, distribution and reproduction in any medium, provided the original work is properly cited.
Contenido :  ABSTRACT. Uruguay is pursuing renewable energy production pathways using feedstocks from its agricultural sector to supply transportation fuels, among them ethanol produced from commercial technologies that use sweet and grain sorghum. However, the environmental performance of the fuel is not known. We investigate the life cycle environmental and cost performance of these two major agricultural crops used to produce ethanol that have begun commercial production and are poised to grow to meet national energy targets for replacing gasoline. Using both attributional and consequential life cycle assessment (LCA) frameworks for system boundaries to quantify the carbon intensity, and engineering cost analysis to estimate the unit production cost of ethanol from grain and sweet sorghum, we determined abatement costs. We found 1) an accounting error in estimating N2O emissions for a specific crop in multiple crop rotations when using Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) Tier 1 methods within an attributional LCA framework, due to N legacy effects; 2) choice of baseline and crop identity in multiple crop rotations evaluated within the consequential LCA framework both affect the global warming intensity (GWI) of ethanol; and 3) although abatement costs for ethanol from grain sorghum are positive and from sweet sorghum they are negative, both grain and sweet sorghum pathways have a high potential for reducing transport fuel GWI by more than 50% relative to gasoline, and ar... Presentar Todo
Palabras claves :  ATTRIBUTINAL LCA; BIOENERGY; CONSEQUENTIAL LCA; ETHANOL; GRAIN SORGHUM; GREENHOUSE GAS EMISSIONS ACCOUNTING; LIFE CYCLE.
Asunto categoría :  --
URL :  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/gcbb.12462/epdf
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/12166/1/GCB-Bionergy-2017-D.Vazquez.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101438 - 1PXIAP - DDPP/GCB BIOENERGY/2017
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