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Registros recuperados : 422 | |
161. | | CASTRO, M.; VÁZQUEZ, D. II. Evaluación de cultivares de trigo: calidad industrial. In: Resultados experimentales de la evaluación nacional de cultivares de trigo calidad industrial: período 2017. La Estanzuela (UY): INIA; INASE, 2018. p. 3-10. Editado por el Equipo de Evaluación de Cultivares. Impreso por Unidad de Comunicación y Transferencia de Tecnología INIA La Estanzuela. Convenio INASE-INIA.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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164. | | BLANCO, P.H.; PÉREZ DE VIDA, F.; MOLINA, F.; SILVERA, W.; LAVECCHIA, A.; ROSAS, J.E.; ARRASTIA, M.; ARISMENDI, N.; AVILA, S.; BONNECARRERE, V.; CAPDEVIELLE, F. Mejoramiento genético. I. Resumen de actividades. Evaluación interna de cultivares. ln: INIA TREINTA Y TRES. Arroz: Resultados experimentales 2008-2009. Treinta y Tres (Uruguay): INIA, 2009. cap. 7 p. 1-7 (INIA Serie Actividades de Difusión; 571)Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres. |
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177. | | CASTRO, M.; PEREYRA, S.; VERA, M.; GONZALEZ, N.; CARDOZO, V. Gramíneas: cultivares evaluados en la Estanzuela, Uruguay, durante 2015. 3. Cereales para producción de forraje: culttivares de Avena (Avena byzantina L., Avena sativa L. y Avena Strigosa Schreb.) Cebada forrajera (Hordeum vulgare L.) y Triticale (Triticosecale spp.). In:RESULTADOS EXPERIMENTALES DE LA EVALUACIÓN NACIONAL DE CULTIVARES DE ESPECIES FORRAJERAS: ANUALES, BIANUALES Y PERENNES. Período 2015. La Estanzuela (UY): INASE ; INIA, 2015. p.12-15.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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180. | | CUITIÑO, M.J.; MANASLISKI, S.; MORALES, M.; CARDOZO, V. 2. Resultados. In:Resultados experimentales de la evaluación nacional de cultivares de maíz grano con medidas de bioseguridad: período 2017.La Estanzuela , Uruguay: INIA; INASE, 2018. p. 11-17. Editado por el Equipo de Evaluación de Cultivares Impreso por Unidad de Comunicación y Transferencia de Tecnología INIA La Estanzuela. Convenio INASE-INIA.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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Registros recuperados : 422 | |
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha actual : |
06/03/2017 |
Actualizado : |
04/10/2019 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
UZAL, F.A.; GIANNITTI, F.; FINNIE ,J.; GARCIA ,JP. |
Afiliación : |
FRANCISCO A. UZAL, Veterinary Diagnostic Pathology,; FEDERICO GIANNITTI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JOHN W. FINNIE; JORGE P. GARCÍA. |
Título : |
Diseases produced by Clostridium perfringens type D: chapter 13. |
Fecha de publicación : |
2016 |
Fuente / Imprenta : |
In: Uzal FA, Songer JG, Prescott JF, Popoff MR, eds. Clostridial Diseases of Animals. Wiley, 2016. |
Páginas : |
p.157-172. |
ISBN : |
978-1-118-72840-6 |
DOI : |
10.1002/9781118728291.ch13 |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
Summary:
Enterotoxemia caused by Clostridium perfringens type D, sometimes also called overeating disease or pulpy kidney disease, is a prevalent clostridial disease of sheep and goats. This chapter discusses the etiology, epidemiology and pathogenesis, clinical signs, diagnosis, prophylaxis, and treatment of diseases produced by C. perfringens type D. Type D enterotoxemia in sheep is a pure enterotoxemia, with no bacterial invasion of tissues, whereas in goats it may be a pure enterotoxemia, a localized enteric disease, or a combination of both. C. perfringens type D produces two typing toxins, namely alpha (CPA) and epsilon (ETX), although most type D isolates may express several other toxins. In sheep, a presumptive clinical diagnosis can be based on a history of access to heavy grain or concentrate feeding or abundant lush pasture, and clinical signs, especially in unvaccinated thriving lambs. Immunity in sheep is readily produced by vaccination, most vaccines being alum-adsorbed ETX toxoid. |
Palabras claves : |
PATOLOGÍA ANIMAL. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
LEADER 01644naa a2200205 a 4500 001 1056782 005 2019-10-04 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-1-118-72840-6 024 7 $a10.1002/9781118728291.ch13$2DOI 100 1 $aUZAL, F.A. 245 $aDiseases produced by Clostridium perfringens type D$bchapter 13.$h[electronic resource] 260 $c2016 300 $ap.157-172. 520 $aSummary: Enterotoxemia caused by Clostridium perfringens type D, sometimes also called overeating disease or pulpy kidney disease, is a prevalent clostridial disease of sheep and goats. This chapter discusses the etiology, epidemiology and pathogenesis, clinical signs, diagnosis, prophylaxis, and treatment of diseases produced by C. perfringens type D. Type D enterotoxemia in sheep is a pure enterotoxemia, with no bacterial invasion of tissues, whereas in goats it may be a pure enterotoxemia, a localized enteric disease, or a combination of both. C. perfringens type D produces two typing toxins, namely alpha (CPA) and epsilon (ETX), although most type D isolates may express several other toxins. In sheep, a presumptive clinical diagnosis can be based on a history of access to heavy grain or concentrate feeding or abundant lush pasture, and clinical signs, especially in unvaccinated thriving lambs. Immunity in sheep is readily produced by vaccination, most vaccines being alum-adsorbed ETX toxoid. 653 $aPATOLOGÍA ANIMAL 700 1 $aGIANNITTI, F. 700 1 $aFINNIE ,J. 700 1 $aGARCIA ,JP. 773 $tIn: Uzal FA, Songer JG, Prescott JF, Popoff MR, eds. Clostridial Diseases of Animals. Wiley, 2016.
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Registro original : |
INIA La Estanzuela (LE) |
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