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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  07/12/2018
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  GRAVINA, A.; GAMBETTA, G.; RIVAS, F.
Afiliación :  ALFREDO GRAVINA, Ecofisiología de Citrus, Departamento de Producción Vegetal, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Uruguay; GIULIANA GAMBETTA, Ecofisiología de Citrus, Departamento de Producción Vegetal, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Uruguay; CARLOS FERNANDO RIVAS GRELA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Nutrient-hormone interactions in citrus: physiological implications.
Fecha de publicación :  2012
Fuente / Imprenta :  In: Srivastava A. (eds) Advances in Citrus Nutrition. Springer, Dordrecht. (Chap. 21)
Páginas :  pp. 303-320.
ISBN :  978-94-007-4170-6 // Online ISBN 978-94-007-4171-3
DOI :  10.1007/978-94-007-4171-3_21
Idioma :  Inglés
Notas :  Chapter history: First Online 23 April 2012.
Contenido :  ABSTRACT. Citrus growth and development is regulated by complex but subtly tuned nutritional and hormonal interaction in response to environmental signalling. Flower induction is stimulated by low temperatures and water stress and mediated by previous fruit load, being endogenous gibberellins (GAs) content pointed as the main inhibiting hormones. The promoting role of carbohydrates or nitrogen (N) on fl owering has not been demonstrated, but a minimum content of these compounds seems to be required for fl ower formation. Fruit set is a critical step for fruit production, being initially regulated by GAs content. Thereafter, during the onset of the source-sink competition, fruit set depends upon carbohydrates and N availability and fruitlets sink strength. During stage II of fruit development, fruit growth is promoted by auxins, carbohydrates and water accumulation. Afterwards, peel colour development, which is stimulated by low temperatures, is promoted by the decline of fl avedo?s GAs content and the steady-state level of ethylene, as carbohydrates and abscisic acid (ABA) increase and N decrease during this fi nal stage. © Springer Science+Business Media B.V. 2012
Palabras claves :  CARBOHYDRATES; COMPETITION; FLOWER INDUCTION; FRUIT DEVELOPMENT; FRUIT SET; GIBBERELLINS; MATURATION; NITROGEN.
Thesagro :  CITRUS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB12693 - 1PXIPL - DD

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  12/04/2019
Actualizado :  12/04/2019
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  MONTOSSI, F.; ROBAINA, R.
Afiliación :  FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; INAC (Instituto Nacional de Carnes).
Título :  Evaluación, cuantificación y estrategias de recuperación de las pérdidas detectadas en las cadenas bovina y ovina.
Fecha de publicación :  2010
Fuente / Imprenta :  ln: INIA TACUAREMBÓ. INSTITUTO NACIONAL DE CARNES. Calidad de carnes. SEMINARIO DE ACTUALIZACIÓN TÉCNICA, 20-21 de setiembre, Tacuarembó, 2010. Montevideo (Uruguay): INIA, 2010.
Idioma :  Español
Contenido :  Objetivos: Conocer la percepción de los distintos actores de la cadena. Cuantificar, priorizar y valorizar los problemas de calidad. Identificar y priorizar estrategias y tácticas.
Palabras claves :  BOVINO; CALIDAD DE CARNE; MEAT; OVINOS.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/12628/1/CALIDAD-DE-CARNE-2010P369-443.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO102929 - 1INIPC - CD664.9 SEM 2010CDCD
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