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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Treinta y Tres. |
Fecha : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
19/06/2018 |
Tipo de producción científica : |
Actividades de Difusión |
Autor : |
INIA TREINTA Y TRES.; PROGRAMA NACIONAL PASTURAS Y FORRAJES.; PROGRAMA NACIONAL PRODUCCIÓN DE CARNE Y LANA.; PROGRAMA NACIONAL PRODUCCIÓN Y SUSTENTABILIDAD AMBIENTAL. |
Afiliación : |
PROGRAMA NACIONAL DE INVESTIGACIÓN PASTURAS Y FORRAJES, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PROGRAMA NACIONAL DE INVESTIGACIÓN PRODUCCIÓN DE CARNE Y LANA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PROGRAMA NACIONAL DE INVESTIGACIÓN PRODUCCIÓN Y SUSTENTABILIDAD AMBIENTAL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Producción animal Unidad Experimental Palo a Pique. |
Complemento del título : |
Jornada Anual Unidad Experimental Palo a Pique, 25 de Octubre, INIA Treinta y Tres. |
Fecha de publicación : |
2012 |
Fuente / Imprenta : |
Treinta y Tres (Uruguay): INIA, 2012. |
Páginas : |
70 p. |
Serie : |
(INIA Serie Actividades de Difusión; 695) |
ISSN : |
1688-9258 |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
DESTETE PRECOZ EN VACAS DE PRIMERA CRÍA LACTANDO EN INVIERNO. ESTUDIO DEL PERIODO PREPARTO TARDÍO Y SU EFECTO EN EL COMPORTAMIENTO POSTERIOR DE VACAS DE CARNE. EFECTO DE UNA SUPLEMENTACIÓN CORTA DURANTE EL ÚLTIMO MES DEGESTACIÓN EN VACAS PRIMÍPARAS. EFECTO DE DOS ASIGNACIONES DE PASTURAS NATURALES EN LAS ÚLTIMAS 6 SEMANAS DE GESTACIÓN Y SU EFECTO POSTERIOR EN VACAS PRIMÍPARAS Y MULTÍPARAS. RESULTADOS PRELIMINARES. RIESGO DE ESTRÉS CALÓRICO EN LA REGIÓN ESTE DEL URUGUAY. RESUMEN DE LA INVESTIGACIÓN. EFECTO DE LA SOMBRA EN LA RECRÍA DE NOVILLOS EN SISTEMAS PASTORILES DE LA REGIÓN ESTE DEL URUGUAY. CAMBIO TÉCNICO EN SISTEMAS CRIADORES DE SIERRAS DEL ESTE. RED NACIONAL DE FERTILIZACIÓN FOSFATADA DE PASTURAS. EFECTO DE LAS ESTRATEGIAS DE DEFOLIACIÓN EN LA PRODUCTIVIDAD, POBLACIÓN Y MORFOLOGÍA DE LLANTÉN (Plantago lanceolata L.). UTILIZACIÓN DE Trifolium vesiculosum SAGIT (Glencoe EC1) EN LA RECRÍA DE TERNEROS. CULTIVOS DE COBERTURA EN ESQUEMAS AGRÍCOLAS. EVOLUCIÓN DE LAS PROPIEDADES QUÍMICAS DEL SUELO EN SISTEMAS DE AGRICULTURA FORRAJERA (2006 ? 2012). |
Thesagro : |
PASTURAS; PRODUCCION ANIMAL; URUGUAY. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/10373/1/Ad-695.pdf
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Marc : |
LEADER 01771nam a2200217 a 4500 001 1029542 005 2018-06-19 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1688-9258 100 1 $aINIA TREINTA Y TRES. 245 $aProducción animal Unidad Experimental Palo a Pique. 260 $aTreinta y Tres (Uruguay): INIA$c2012 300 $a70 p. 490 $a(INIA Serie Actividades de Difusión; 695) 520 $aDESTETE PRECOZ EN VACAS DE PRIMERA CRÍA LACTANDO EN INVIERNO. ESTUDIO DEL PERIODO PREPARTO TARDÍO Y SU EFECTO EN EL COMPORTAMIENTO POSTERIOR DE VACAS DE CARNE. EFECTO DE UNA SUPLEMENTACIÓN CORTA DURANTE EL ÚLTIMO MES DEGESTACIÓN EN VACAS PRIMÍPARAS. EFECTO DE DOS ASIGNACIONES DE PASTURAS NATURALES EN LAS ÚLTIMAS 6 SEMANAS DE GESTACIÓN Y SU EFECTO POSTERIOR EN VACAS PRIMÍPARAS Y MULTÍPARAS. RESULTADOS PRELIMINARES. RIESGO DE ESTRÉS CALÓRICO EN LA REGIÓN ESTE DEL URUGUAY. RESUMEN DE LA INVESTIGACIÓN. EFECTO DE LA SOMBRA EN LA RECRÍA DE NOVILLOS EN SISTEMAS PASTORILES DE LA REGIÓN ESTE DEL URUGUAY. CAMBIO TÉCNICO EN SISTEMAS CRIADORES DE SIERRAS DEL ESTE. RED NACIONAL DE FERTILIZACIÓN FOSFATADA DE PASTURAS. EFECTO DE LAS ESTRATEGIAS DE DEFOLIACIÓN EN LA PRODUCTIVIDAD, POBLACIÓN Y MORFOLOGÍA DE LLANTÉN (Plantago lanceolata L.). UTILIZACIÓN DE Trifolium vesiculosum SAGIT (Glencoe EC1) EN LA RECRÍA DE TERNEROS. CULTIVOS DE COBERTURA EN ESQUEMAS AGRÍCOLAS. EVOLUCIÓN DE LAS PROPIEDADES QUÍMICAS DEL SUELO EN SISTEMAS DE AGRICULTURA FORRAJERA (2006 ? 2012). 650 $aPASTURAS 650 $aPRODUCCION ANIMAL 650 $aURUGUAY 700 1 $aPROGRAMA NACIONAL PASTURAS Y FORRAJES. 700 1 $aPROGRAMA NACIONAL PRODUCCIÓN DE CARNE Y LANA. 700 1 $aPROGRAMA NACIONAL PRODUCCIÓN Y SUSTENTABILIDAD AMBIENTAL.
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Registro original : |
INIA Treinta y Tres (TT) |
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Estado
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
11/08/2016 |
Actualizado : |
11/08/2016 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
LOMBARDO, P.; GUIMARAENS, A.; FRANCO, J.; DELLACASSA, E.; PEREZ, E. |
Afiliación : |
PATRICIA LOMBARDO, UNIVERSIDAD DE LA REPÚBLICA (UDELAR)/ FACULTAD DE AGRONOMÍA; ANDREA ELIZABETH GUIMARAENS SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JORGE FRANCO, UNIVERSIDAD DE LA REPÚBLICA (UDELAR)/ FACULTAD DE AGRONOMÍA; EDUARDO DELLACASSA, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Química; ELENA PEREZ FAGGIANI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Effectiveness of essential oils for postharvest control of Phyllosticta citricarpa (citrus black spot) on citrus fruit. |
Fecha de publicación : |
2016 |
Fuente / Imprenta : |
Postharvest Biology and Technology, 2016, v. 121, p. 1-8. |
DOI : |
10.1016/j.postharvbio.2016.07.002 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received 11 February 2016; Received in revised form 22 June 2016; Accepted 2 July 2016 |
Contenido : |
ABSTRACT.
The in vitro and in vivo control of Phyllosticta citricarpa (citrus black spot, CBS) on citrus fruits was evaluated using 14 essential oils (EOs) extracted from Uruguayan native plants. In vitro, volatile components of Chenopodium ambrosioides completely inhibited fungal growth. The dilution agar test showed that fungus reproduction was completely inhibited by Conyza bonaerensis essential oil (EO). The other 12 EOs tested showed high inhibition after 10?15 d, presenting fungistatic effects. In vivo, assays were performed on fruit of lemon [Citrus limon (L.) Burm] and Valencia orange [Citrus sinensis (L.) Osbeck] in order to evaluate the effects of liquid and volatile EO phases on reproduction. Typical lesions of CBS without reproductive structures were exposed to Ch. ambrosioides and C. bonaerensis EOs for 20 d at 27 C and cycles of 16 h light and 8 h dark. The volatile components of Ch. ambrosioides were able to control 100% of P. citricarpa reproduction in orange and lemon fruit. The growth of other fungi such, as Colletotrichum gloeosporoides and Fusarium sp., was also inhibited. Nevertheless, the liquid phase was not effective to control the pathogen. In another test, carton boxes with 20 fruits, each presenting typical CBS
symptoms, but without the presence of reproductive structures, were exposed to 0.01 and 0.05% of Ch. ambrosioides EO (w/v). The fruits were stored at 5 C for 20 d and then kept for 7 d at room temperature. A 40% reduction of reproduction was observed in citrus fruit exposed to 0.05% of EO. GC?MS analysis of EOs showed that Ch. ambrosioides EO was composed of 76% monoterpene compounds (49 and 27% of oxygenated and hydrocarbons, respectively), while C. bonaerensis EO presented 17% monoterpenes and
10% sequisterpenes.
@2016 Elsevier B.V. All rights reserved MenosABSTRACT.
The in vitro and in vivo control of Phyllosticta citricarpa (citrus black spot, CBS) on citrus fruits was evaluated using 14 essential oils (EOs) extracted from Uruguayan native plants. In vitro, volatile components of Chenopodium ambrosioides completely inhibited fungal growth. The dilution agar test showed that fungus reproduction was completely inhibited by Conyza bonaerensis essential oil (EO). The other 12 EOs tested showed high inhibition after 10?15 d, presenting fungistatic effects. In vivo, assays were performed on fruit of lemon [Citrus limon (L.) Burm] and Valencia orange [Citrus sinensis (L.) Osbeck] in order to evaluate the effects of liquid and volatile EO phases on reproduction. Typical lesions of CBS without reproductive structures were exposed to Ch. ambrosioides and C. bonaerensis EOs for 20 d at 27 C and cycles of 16 h light and 8 h dark. The volatile components of Ch. ambrosioides were able to control 100% of P. citricarpa reproduction in orange and lemon fruit. The growth of other fungi such, as Colletotrichum gloeosporoides and Fusarium sp., was also inhibited. Nevertheless, the liquid phase was not effective to control the pathogen. In another test, carton boxes with 20 fruits, each presenting typical CBS
symptoms, but without the presence of reproductive structures, were exposed to 0.01 and 0.05% of Ch. ambrosioides EO (w/v). The fruits were stored at 5 C for 20 d and then kept for 7 d at room temperature. A 40% reduction of reproduction wa... Presentar Todo |
Palabras claves : |
BOTANICAL FUNGICIDES; GUIGNARDIA CITRICARPA; LEMON; ORANGE; QUARANTINE DISEASE. |
Thesagro : |
CITRUS. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
LEADER 02710naa a2200265 a 4500 001 1055244 005 2016-08-11 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.postharvbio.2016.07.002$2DOI 100 1 $aLOMBARDO, P. 245 $aEffectiveness of essential oils for postharvest control of Phyllosticta citricarpa (citrus black spot) on citrus fruit.$h[electronic resource] 260 $c2016 500 $aArticle history: Received 11 February 2016; Received in revised form 22 June 2016; Accepted 2 July 2016 520 $aABSTRACT. The in vitro and in vivo control of Phyllosticta citricarpa (citrus black spot, CBS) on citrus fruits was evaluated using 14 essential oils (EOs) extracted from Uruguayan native plants. In vitro, volatile components of Chenopodium ambrosioides completely inhibited fungal growth. The dilution agar test showed that fungus reproduction was completely inhibited by Conyza bonaerensis essential oil (EO). The other 12 EOs tested showed high inhibition after 10?15 d, presenting fungistatic effects. In vivo, assays were performed on fruit of lemon [Citrus limon (L.) Burm] and Valencia orange [Citrus sinensis (L.) Osbeck] in order to evaluate the effects of liquid and volatile EO phases on reproduction. Typical lesions of CBS without reproductive structures were exposed to Ch. ambrosioides and C. bonaerensis EOs for 20 d at 27 C and cycles of 16 h light and 8 h dark. The volatile components of Ch. ambrosioides were able to control 100% of P. citricarpa reproduction in orange and lemon fruit. The growth of other fungi such, as Colletotrichum gloeosporoides and Fusarium sp., was also inhibited. Nevertheless, the liquid phase was not effective to control the pathogen. In another test, carton boxes with 20 fruits, each presenting typical CBS symptoms, but without the presence of reproductive structures, were exposed to 0.01 and 0.05% of Ch. ambrosioides EO (w/v). The fruits were stored at 5 C for 20 d and then kept for 7 d at room temperature. A 40% reduction of reproduction was observed in citrus fruit exposed to 0.05% of EO. GC?MS analysis of EOs showed that Ch. ambrosioides EO was composed of 76% monoterpene compounds (49 and 27% of oxygenated and hydrocarbons, respectively), while C. bonaerensis EO presented 17% monoterpenes and 10% sequisterpenes. @2016 Elsevier B.V. All rights reserved 650 $aCITRUS 653 $aBOTANICAL FUNGICIDES 653 $aGUIGNARDIA CITRICARPA 653 $aLEMON 653 $aORANGE 653 $aQUARANTINE DISEASE 700 1 $aGUIMARAENS, A. 700 1 $aFRANCO, J. 700 1 $aDELLACASSA, E. 700 1 $aPEREZ, E. 773 $tPostharvest Biology and Technology, 2016$gv. 121, p. 1-8.
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