|
|
Registros recuperados : 428 | |
241. | | LA MANNA, A.; TIERI, M.; FERNANDEZ, E.; MIERES, J.; PEREZ, E.; AGUILAR, I.; BANCHERO, G. Efecto del nivel de proteína y sustitución por urea durante la recría a corral : 3 desempeño posterior a pastoreo. In: CONGRESO ARGENTINO DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 34.; JOINT MEETING AAPA-ASAS, 1., 2011, Mar del Plata. Resúmenes. Mar del Plata: ASAS/AAPA, 2011. Revista Argentina de Producción Animal, v. 31,suppl.1. p.355, 2011.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
| |
242. | | RABAZA, A.; REPETTO, J.; CAJARVILLE, C.; FRAGA, M.; PLA, M.; BANCHERO, G. Efecto de la presencia y severidad del ayuno sobre la aparición de acidosis subaguda en novillos bajo el sistema de engorde a corral. [Resumen]. Congreso de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal, 24.; Congreso de la Sociedad Chilena de Producción Animal, 40., Puerto Varas, Chile, 9 al 13 noviembre 2015. ln: Reunión ALPA (24., Puerto Varas, Chile). Resúmenes. Puerto Varas (Chile): ALPA, 2015. p. 981.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
| |
244. | | LA MANNA, A.; BANCHERO, G.; FERNANDEZ, E.; MIERES, J.; TIERI, M.; PÉREZ, E. Efecto de la suplementación infrecuente y de dos niveles de expeler de girasol en el desempeño de novillos de sobreaño pastoreando un rastrojo de sorgo cosechado para grano húmedo ln: INIA LA ESTANZUELA. Jornada de Invernada Intensiva, julio, La Estanzuela, Colonia, Uruguay, 2010. Producción de carne desde una invernada de precisión. La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 2010. p. 43-44 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 609) INIA La EstanzuelaBiblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
| |
245. | | TIERI, M.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MIERES, J.; SCROEDER, F.; PEREZ, E.; BANCHERO, G. Efecto de tres niveles de proteína y sustitución de proteína verdadera por urea en la perfomance de terneros cruza en dietas isoenergéticas : 1.
Estudio a corral. In: CONGRESO ARGENTINO DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 33. APA-ASAS, 1., 2010,Comarca Viedma, Patagones: ASAS/AAPA, 2010. Revista Argentina de Producción Animal, v. 30 supl 1 , p. 542-543, 2010.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
| |
246. | | TIERI, M.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MIERES, J.; SCROEDER, F.; PEREZ, E.; BANCHERO, G. Efecto de tres niveles de proteína y sustitución de proteína verdadera por urea en la perfomance de terneros cruza en dietas isoenergéticas : 2. Ensayo en jaulas In: CONGRESO ARGENTINO DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 33. APA-ASAS, 1., 2010, Comarca Viedma, Patagones: ASAS/AAPA, 2010. Revista Argentina de Producción Animal, v. 30 supl 1 , p. 544-545, 2010.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
| |
249. | | FERREIRA, G.; CIAPPESONI, G.; NAVAJAS, E.; GIORELLO, D.; VELAZCO, J.I.; BANCHERO, G.; DE BARBIERI, I. Evaluación de días de medición necesarios para estimar el consumo residual del alimento en ovinos. [Resumen]. Congreso de la Asociación Latinoamericana de Especialistas en Pequeños Rumiantes y Camélidos Sudamericanos (ALEPRyCS), 11., 4-7 de junio, Querétaro, 2019. Rev. Acad. Ciênc. Anim., v. 17(Supl 1):249, 2019. p. 249Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
| |
251. | | PIAGGIO, L.; FERREIRA, G.; MARICHAL, M.J.; SAN JULIÁN, R.; BALDI, F.; BANCHERO, G. Growth, carcass and feed efficiency traits of lambs born to ewes restricted during mid gestation. In: ANNUAL MEETING OF THE EUROPEAN FEDERATION OF ANIMAL SCIENCE, 67a., 2016. Belfast, UK: EEAP. p. 183 + Abstract poster.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Treinta y Tres. |
| |
252. | | GANZABAL, A.; CIAPPESONI, G.; SAN JULIAN, R.; LUZARDO, S.; BANCHERO, G. Growth, carcass and meat quality evaluation of Polwarth and Crossbreed lambs. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 60., 2014, Punta del Este, Uruguay. Proceedings... Montevideo: INIA, 2014. p.648-651Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
253. | | BRITO, G.; SAN JULIAN, R.; LA MANNA, A.; DEL CAMPO, M.; MONTOSSI, F.; BANCHERO, G. Growth, carcass traits and palatability: Can the influence of the feeding regimes explain the variability found on those attributes in different uruguayan genotypes? Meat Science, July 2014, v. 98, p.533-538. Article history:Received 16 April 2014/Received in revised form 4 July 2014/Accepted 7 July 2014/Available online 12 July 2014.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó. |
| |
254. | | PIAGGIO, L.; QUINTANS, G.; SAN JULIÁN, R.; BALDI, F.; BANCHERO, G. Growth, meat yield and meat quality of lambs born to ewes submitted to energy restriction during mid gestation.[Poster]. In: AUSTRALIAN SOCIETY OF ANIMAL PRODUCTION; NEW ZEALAND SOCIETY OF ANIMAL PRODUCTION, 31st,2016. Proceedings. Adelaida, South Australia, AU: ASAP. 2016.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
| |
257. | | CLARIGET, J.M.; LEMA, O.M.; LA MANNA, A.; PEREZ, E.; BANCHERO, G.; FERNANDEZ, E. Estimated beef cattle performance under intensive grazing systems in Uruguay. [Estimación del desempeño de bovinos para carne en sistemas pastoriles].[Estimativa do desempenho de bovinos de corte em sistemas pastoris intensivos do Uruguai]. Agrociencia Uruguay, Vol. 25, no. 1, Apr. 2021, p. e107. DOI: https://doi.org/10.31285/AGRO.25.107. Article history: Received 24 Jul 2019/Accepted 25 Feb 2021/Published 23 Apr 2021. Correspondence: jclariget@inia.org.uy.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Treinta y Tres. |
| |
258. | | LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MIERES, J.; BANCHERO, G.; DURÁN, H.; CIGANDA, V.; BALDI, F. Estrategias nutricionales y de manejo para la mejora de la eficiencia productiva. ln: INIA LA ESTANZUELA. Jornada de Invernada Intensiva, julio, La Estanzuela, Colonia, Uruguay, 2010. Producción de carne desde una invernada de precisión. La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 2010. p. 29-30 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 609)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
| |
259. | | MORALES-PIÑEYRUA, J.; DAMIÁN, J. P.; BANCHERO, G.; LA MANNA, A.; SANT'ANNA, A. Estrés calórico en un sistema de ordeñe voluntario bajo pastoreo: ¿qué hacen las vacas?. Producción Animal. Revista INIA Uruguay, Marzo 2022, no.68, p.11-14. (Revista INIA; 68). Agradecimientos: a Marcelo Pla, Juan Negrin, Álvaro Gómez, Cristian González, Gonzalo Viroga, Josefina Montini, Camila Etchevarría y Joaquín de Mattos por la ayuda en la recolección de los datos.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
| |
260. | | ARÁOZ, V.; SILVEIRA, C.S.; MORÉ, G.; BANCHERO, G.; RIET-CORREA, F.; GIANNITTI, F. Fatal Sarcocystis cruzi-induced eosinophilic myocarditis in a heifer in Uruguay. Journal of Veterinary Diagnostic Investigation, 2019, Vol. 31(4) 656-660, 2019. Article history: Article first published online: June 10, 2019// Issue published: July 1, 2019Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
| |
Registros recuperados : 428 | |
|
|
Registro completo
|
Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
29/04/2015 |
Actualizado : |
06/05/2015 |
Tipo de producción científica : |
Trabajos en Congresos/Conferencias |
Autor : |
GANZABAL, A.; CIAPPESONI, G.; SAN JULIAN, R.; LUZARDO, S.; BANCHERO, G. |
Afiliación : |
ANDRES RICARDO GANZABAL PLANINICH, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CARLOS GABRIEL CIAPPESONI SCARONE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GEORGGET ELIZABETH BANCHERO HUNZIKER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Growth, carcass and meat quality evaluation of Polwarth and Crossbreed lambs. |
Fecha de publicación : |
2014 |
Fuente / Imprenta : |
In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 60., 2014, Punta del Este, Uruguay. Proceedings... Montevideo: INIA, 2014. |
Páginas : |
p.648-651 |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
ABSTRACT.
The objective of this study was to evaluate the influence of sire breed (Polwarth=P, Poll Dorset=PD and East Friesian=EF) on growth, carcass and meat quality traits of lambs born to wool type ewes. A flock of multiparous Polwarth ewes was mated with connected P, EF and PD rams during three consecutive years. PD cross lambs had higher weaning, slaughtering and carcass weight and growth from birth to weaning and from weaning to slaughtering compared to the other biotypes evaluated. They also presented a higher subcutaneous fat depth at the GR point and weight of valuables cuts (Leg and Rack) but these differences disappear when the comparisons are done at constant carcass weight. PD cross lambs also presented a higher proportion of superior carcass (S) according to INAC system. EF cross lambs presented a lower subcutaneous fat depth at the GR point independently of the carcass weight that is a particular genetic characteristic of this breed. The lambs carcasses produced in this experiment achieved most quality parameters for our international markets with the exception of the subcutaneous fat depth which is under the market requirements. Some alternatives to increase the GR are presented and discussed. |
Thesagro : |
OVINOS; SISTEMAS. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/4412/1/Ganzabal-et-al-2014-ALPA.pdf
|
Marc : |
LEADER 01866nam a2200193 a 4500 001 1052591 005 2015-05-06 008 2014 bl uuuu u01u1 u #d 100 1 $aGANZABAL, A. 245 $aGrowth, carcass and meat quality evaluation of Polwarth and Crossbreed lambs.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 60., 2014, Punta del Este, Uruguay. Proceedings... Montevideo: INIA$c2014 300 $ap.648-651 520 $aABSTRACT. The objective of this study was to evaluate the influence of sire breed (Polwarth=P, Poll Dorset=PD and East Friesian=EF) on growth, carcass and meat quality traits of lambs born to wool type ewes. A flock of multiparous Polwarth ewes was mated with connected P, EF and PD rams during three consecutive years. PD cross lambs had higher weaning, slaughtering and carcass weight and growth from birth to weaning and from weaning to slaughtering compared to the other biotypes evaluated. They also presented a higher subcutaneous fat depth at the GR point and weight of valuables cuts (Leg and Rack) but these differences disappear when the comparisons are done at constant carcass weight. PD cross lambs also presented a higher proportion of superior carcass (S) according to INAC system. EF cross lambs presented a lower subcutaneous fat depth at the GR point independently of the carcass weight that is a particular genetic characteristic of this breed. The lambs carcasses produced in this experiment achieved most quality parameters for our international markets with the exception of the subcutaneous fat depth which is under the market requirements. Some alternatives to increase the GR are presented and discussed. 650 $aOVINOS 650 $aSISTEMAS 700 1 $aCIAPPESONI, G. 700 1 $aSAN JULIAN, R. 700 1 $aLUZARDO, S. 700 1 $aBANCHERO, G.
Descargar
Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
|
Biblioteca
|
Identificación
|
Origen
|
Tipo / Formato
|
Clasificación
|
Cutter
|
Registro
|
Volumen
|
Estado
|
Volver
|
Expresión de búsqueda válido. Check! |
|
|