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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Tacuarembó. |
Fecha : |
27/03/2018 |
Actualizado : |
04/07/2019 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
GÓMEZ MILLER, R.; PORCILE, V.; BECOÑA, G.; WEDDERBURN, L. |
Afiliación : |
RAÚL OSVALDO GÓMEZ MILLER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA VIRGINIA PORCILE RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GONZALO BECOÑA, IPA (INSTITUTO PLAN AGROPECUARIO).; LIZ WEDDERBURN. |
Título : |
Conclusiones. |
Fecha de publicación : |
2018 |
Fuente / Imprenta : |
ln: GÓMEZ MILLER, R.; PORCILE, V. (Ed.). Mejora de la sostenibilidad de la ganadería familiar en Uruguay. Montevideo (Uruguay): INIA, 2018. |
Páginas : |
p. 93-96 |
Serie : |
(INIA Serie Técnica; 240) |
ISBN : |
978-9974-38-302-0 |
ISSN : |
1688-9266 |
DOI : |
http://doi.org/10.35676/INIA/ST.240 |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
El proyecto Mejora de la sostenibilidad de la ganadería familiar en Uruguay utilizó un enfoque de co-innovación, desde la perspectiva de una visión más sistémica del concepto, con el involucramiento de diversos actores en el proceso de generación, adaptación y aplicación del conocimiento, con un rol preponderante de los propios productores. Esto garantiza que la promoción de cambios esté alineada con los objetivos del productor y su familia, considerando los recursos naturales manejados en el predio, las características del mercado y el rol de la comunidad (como red social) incluyendo a organizaciones de productores, empresas privadas y formuladores de políticas públicas. |
Thesagro : |
PROYECTOS. |
Asunto categoría : |
E50 Sociología rural y seguridad social |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/9037/1/st240-2018P93-96.pdf
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Marc : |
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Registro original : |
INIA Tacuarembó (TBO) |
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
20/11/2015 |
Actualizado : |
09/10/2019 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
CAJARVILLE, C.; BRITOS, A.; ERRANDONEA, N.; GUTIÉRREZ, L.; COZZOLINO, D.; REPETTO, J.L. |
Afiliación : |
DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Diurnal changes in water-soluble carbohydrate concentration in lucerne and tall fescue in autumn and the effects on in vitro fermentation. |
Complemento del título : |
Research Article. |
Fecha de publicación : |
2015 |
Fuente / Imprenta : |
New Zealand Journal of Agricultural Research, 2015, v. 58, no.3, p. 281-291. |
ISSN : |
0028-8233 (Print) / 1175-8775 (Online) |
DOI : |
10.1080/00288233.2015.1018391 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received 23 January 2014 // Accepted 5 February 2015. |
Contenido : |
ABSTRACT.
The aim of the experiment was to study diurnal variation in water-soluble carbohydrate (WSC) concentrations in leaf and stem of tall fescue and lucerne in autumn and to determine the impact of these changes on the rate and the extent of in vitro fermentation. Vegetative herbage of lucerne and tall fescue were sampled at 0900, 1300 and 1700 h, following three consecutive regrowths between April and May. Whole plants, leaf and stem were analysed for chemical composition and in vitro gas production. There was a linear increase in WSC throughout the day for all plants and plant components (P < 0.001). In both fescue and lucerne, this rise resulted in an increased rate of gas production, although this relationship was more pronounced in fescue. Use of time of day to govern grazing management decisions to potentially improve the rumen supply of WSC and nitrogen in autumn can be achieved from tall fescue or lucerne pastures.
© 2015 The Royal Society of New Zealand |
Palabras claves : |
HARVESTING TIME; RUMINAL FERMENTATION; SUGARS. |
Thesagro : |
FESTUCA ARUNDINACEA; MEDICAGO SATIVA. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
LEADER 01947naa a2200277 a 4500 001 1053972 005 2019-10-09 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0028-8233 (Print) / 1175-8775 (Online) 024 7 $a10.1080/00288233.2015.1018391$2DOI 100 1 $aCAJARVILLE, C. 245 $aDiurnal changes in water-soluble carbohydrate concentration in lucerne and tall fescue in autumn and the effects on in vitro fermentation.$h[electronic resource] 260 $c2015 500 $aArticle history: Received 23 January 2014 // Accepted 5 February 2015. 520 $aABSTRACT. The aim of the experiment was to study diurnal variation in water-soluble carbohydrate (WSC) concentrations in leaf and stem of tall fescue and lucerne in autumn and to determine the impact of these changes on the rate and the extent of in vitro fermentation. Vegetative herbage of lucerne and tall fescue were sampled at 0900, 1300 and 1700 h, following three consecutive regrowths between April and May. Whole plants, leaf and stem were analysed for chemical composition and in vitro gas production. There was a linear increase in WSC throughout the day for all plants and plant components (P < 0.001). In both fescue and lucerne, this rise resulted in an increased rate of gas production, although this relationship was more pronounced in fescue. Use of time of day to govern grazing management decisions to potentially improve the rumen supply of WSC and nitrogen in autumn can be achieved from tall fescue or lucerne pastures. © 2015 The Royal Society of New Zealand 650 $aFESTUCA ARUNDINACEA 650 $aMEDICAGO SATIVA 653 $aHARVESTING TIME 653 $aRUMINAL FERMENTATION 653 $aSUGARS 700 1 $aBRITOS, A. 700 1 $aERRANDONEA, N. 700 1 $aGUTIÉRREZ, L. 700 1 $aCOZZOLINO, D. 700 1 $aREPETTO, J.L. 773 $tNew Zealand Journal of Agricultural Research, 2015$gv. 58, no.3, p. 281-291.
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