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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
20/01/2022 |
Actualizado : |
20/01/2022 |
Tipo de producción científica : |
Abstracts/Resúmenes |
Autor : |
LAGOMARSINO, X.; MONTOSSI, F. |
Afiliación : |
XIMENA MARIA LAGOMARSINO LARRIERA, Facultad de Ciencias Agrarias, UDE, Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
El efecto de los sistemas de producción sobre la calidad de la carne y el perfil de ácidos grasos de vacas de descarte de la raza Hereford en Uruguay. [abstract]. |
Fecha de publicación : |
2021 |
Fuente / Imprenta : |
In: AUPA, Proceedings del VII Congreso Uruguayo de Producción Animal. Sección Producción Animal Sostenible (Sustainable Animal Production Section), 14 y 15 diciembre 2021. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, 29(Supl.1), p.141. |
Serie : |
(Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, Vol.29, Supl.1) |
ISSN : |
1022-1301; online 2075-8359 |
Idioma : |
Español |
Notas : |
Corresponding author: F. Montossi, Instituto Nacional de Investigaciones Agropecuarias (INIA), Uruguay, mailto:fmontossi@inia.org.uy |
Contenido : |
El objetivo de este trabajo fue estudiar el efecto de diferentes estrategias nutricionales sobre la calidad de la carne y composición de ácidos grasos (AG) en vacas de descarte. El experimento combinó diferentes niveles de asignación de forraje (AF) pastoreando un cultivo de avena y raigrás y el uso de afrechillo de arroz (AA) durante 130 días. |
Palabras claves : |
COMPOSICIÓN DE ÁCIDOS GRASOS; VACAS DE DESCARTE. |
Thesagro : |
CALIDAD DE LA CARNE; SISTEMAS DE PRODUCCIÓN. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/16221/1/2952-Article-Text-10070-4-10-20211213-03.pdf
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/16222/1/2952-Article-Text-10070-4-10-20211213-04.pdf
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Marc : |
LEADER 01453nam a2200205 a 4500 001 1062679 005 2022-01-20 008 2021 bl uuuu u01u1 u #d 022 $a1022-1301; online 2075-8359 100 1 $aLAGOMARSINO, X. 245 $aEl efecto de los sistemas de producción sobre la calidad de la carne y el perfil de ácidos grasos de vacas de descarte de la raza Hereford en Uruguay. [abstract].$h[electronic resource] 260 $aIn: AUPA, Proceedings del VII Congreso Uruguayo de Producción Animal. Sección Producción Animal Sostenible (Sustainable Animal Production Section), 14 y 15 diciembre 2021. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, 29(Supl.1), p.141.$c2021 490 $a(Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, Vol.29, Supl.1) 500 $aCorresponding author: F. Montossi, Instituto Nacional de Investigaciones Agropecuarias (INIA), Uruguay, mailto:fmontossi@inia.org.uy 520 $aEl objetivo de este trabajo fue estudiar el efecto de diferentes estrategias nutricionales sobre la calidad de la carne y composición de ácidos grasos (AG) en vacas de descarte. El experimento combinó diferentes niveles de asignación de forraje (AF) pastoreando un cultivo de avena y raigrás y el uso de afrechillo de arroz (AA) durante 130 días. 650 $aCALIDAD DE LA CARNE 650 $aSISTEMAS DE PRODUCCIÓN 653 $aCOMPOSICIÓN DE ÁCIDOS GRASOS 653 $aVACAS DE DESCARTE 700 1 $aMONTOSSI, F.
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Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Identificación
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Estado
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
26/09/2014 |
Actualizado : |
18/03/2022 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
B - 2 |
Autor : |
IBÁÑEZ, F.; REZANO, A.; FREDES, A.; RODRIGUEZ, G.; REGGIO, A.; VILARÓ, F. |
Afiliación : |
FACUNDO IBÁÑEZ SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANABELA REZANO MATKOVICH, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; ALEJANDRO DAVID FREDES SIVOPLAS, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; GUSTAVO ADOLFO RODRIGUEZ TEXEIRA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; ADRIANA MARIA REGGIO BIGANZOLI, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; FRANCISCO LUIS VILARO PAREJA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay. |
Título : |
Development of a rapid microplate assay for determining pungency in onion breeding program. |
Fecha de publicación : |
2012 |
Fuente / Imprenta : |
Acta Horticulturae (ISHS), 2012, no. 935, p. 61-65. |
ISSN : |
0567-7572 |
DOI : |
10.17660/ActaHortic.2012.935.8 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
XXVIII International Horticultural Congress on Science and Horticulture for People (IHC2010): International Symposium on New Developments in Plant Genetics and Breeding. |
Contenido : |
ABSTRACT.
Onions with low levels of pungency and sweet flavor are becoming popular with consumers on an international level. The trend of greater demand in the international market will continue as sweet onions are introduced and promoted as a specialty item. Large-scale screening of onion bulbs for pungency requires a fast and cost-efficient method. The original method which was proposed by Schwimmer and Weston (1961), it is slow and tedious when large quantity of samples is analyzed in breeding programs. Moreover, it involves the use of dinitrophenylhydrazine, a chemical difficult to handle and very toxic. In our breeding program for developing low pungency cultivars, the screening is performed for more than 3000 bulbs annually. A 96-well microplate procedure for pyruvic acid analysis was developed in order to screen a large number of onion bulbs in our breeding rogram. The new method is based on the selective reaction of p-dimethylaminobenzaldehyde with enzymatically produced pyruvic acid. Analysis conditions were optimized with Response Surface Modelling using a Box-Behnken Design. With this method it is possible to determine the pyruvic acid content in 96 onion bulbs in just a few minutes. In a test using our cultivars, this method showed high correlations with spectrophotometric method (R2>0.95). |
Thesagro : |
AJO. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
LEADER 02138naa a2200229 a 4500 001 1050611 005 2022-03-18 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0567-7572 024 7 $a10.17660/ActaHortic.2012.935.8$2DOI 100 1 $aIBÁÑEZ, F. 245 $aDevelopment of a rapid microplate assay for determining pungency in onion breeding program.$h[electronic resource] 260 $c2012 500 $aXXVIII International Horticultural Congress on Science and Horticulture for People (IHC2010): International Symposium on New Developments in Plant Genetics and Breeding. 520 $aABSTRACT. Onions with low levels of pungency and sweet flavor are becoming popular with consumers on an international level. The trend of greater demand in the international market will continue as sweet onions are introduced and promoted as a specialty item. Large-scale screening of onion bulbs for pungency requires a fast and cost-efficient method. The original method which was proposed by Schwimmer and Weston (1961), it is slow and tedious when large quantity of samples is analyzed in breeding programs. Moreover, it involves the use of dinitrophenylhydrazine, a chemical difficult to handle and very toxic. In our breeding program for developing low pungency cultivars, the screening is performed for more than 3000 bulbs annually. A 96-well microplate procedure for pyruvic acid analysis was developed in order to screen a large number of onion bulbs in our breeding rogram. The new method is based on the selective reaction of p-dimethylaminobenzaldehyde with enzymatically produced pyruvic acid. Analysis conditions were optimized with Response Surface Modelling using a Box-Behnken Design. With this method it is possible to determine the pyruvic acid content in 96 onion bulbs in just a few minutes. In a test using our cultivars, this method showed high correlations with spectrophotometric method (R2>0.95). 650 $aAJO 700 1 $aREZANO, A. 700 1 $aFREDES, A. 700 1 $aRODRIGUEZ, G. 700 1 $aREGGIO, A. 700 1 $aVILARÓ, F. 773 $tActa Horticulturae (ISHS), 2012, no. 935, p. 61-65.
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