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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Treinta y Tres. Por información adicional contacte bibliott@inia.org.uy.
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Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha :  09/09/2014
Actualizado :  11/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  CALINGACION, M.; LABORTE, A.; NELSON, A.; RESURRECCION, A.; CONCEPCION, J.C.; DAYGON, D.V.; MUMM, R.; REINKE, R.; DIPTI, S.; BASSINELLO, P.Z.; MANFUL, J.; SOPHANY, S.; LARA, K.C.; BAO, J.; XIE, L.; LOAIZA, K.; EL-HISSEWY, A.; GAYIN, J.; SHARMA, N.; RAJESWARI, S.; MANONMANI, S.; RANI, N.S.; KOTA, S.; INDRASARI, S.D.; HABIBI, F.; HOSSEINI, M.; TAVASOLI, F.; SUZUKI, K.; UMEMOTO, T.; BOUALAPHANH, C.; LEE, H.H.; HUNG, Y.P.; RAMLI, A.; AUNG, P.P.; AHMAD, R.; WATTOO, J.I.; BANDONILL, E.; ROMERO, M.; BRITES, C.M.; HAFEEL, R.; LUR, H.S.; CHEAUPUN, K.; JONGDEE, S.; BLANCO, P.; BRYANT, R.; LANG, N.T.; HALL, R.D.; FITZGERALD, M.
Afiliación :  PEDRO HORACIO BLANCO BARRAL, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Diversity of global rice markets and the science required for consumer-targeted rice breeding.
Fecha de publicación :  2014
Fuente / Imprenta :  Plos One, 2014, v. 9, no. 1; e85106
DOI :  10.1371/journal.pone.0085106
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received July 8, 2013; accepted November 22, 2013; published January 14, 2014.
Contenido :  Abstract With the ever-increasing global demand for high quality rice in both local production regions and with Western consumers, we have a strong desire to understand better the importance of the different traits that make up the quality of the rice grain and obtain a full picture of rice quality demographics. Rice is by no means a ?one size fits all? crop. Regional preferences are not only striking, they drive the market and hence are of major economic importance in any rice breeding / improvement strategy. In this analysis, we have engaged local experts across the world to perform a full assessment of all the major rice quality trait characteristics and importantly, to determine how these are combined in the most preferred varieties for each of their regions. Physical as well as biochemical characteristics have been monitored and this has resulted in the identification of no less than 18 quality trait combinations. This complexity immediately reveals the extent of the specificity of consumer preference. Nevertheless, further assessment of these combinations at the variety level reveals that several groups still comprise varieties which consumers can readily identify as being different. This emphasises the shortcomings in the current tools we have available to assess rice quality and raises the issue of how we might correct for this in the future. Only with additional tools and research will we be able to define directed strategies for rice breeding which are able to comb... Presentar Todo
Palabras claves :  GENETIC BREEDING; MOLECULAR MARKERS; QUALITY; RICE.
Thesagro :  ARROZ; FITOMEJORAMIENTO.
Asunto categoría :  F30 Genética vegetal y fitomejoramiento
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT100014 - 1PXIAP - DDPP/Blanco/Arb/2014/1

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  19/05/2023
Actualizado :  19/05/2023
Tipo de producción científica :  Abstracts/Resúmenes
Autor :  BRANCATTI, G.; GARMENDIA, G.; PEREYRA, S.; VERO, S.
Afiliación :  GIANELLA BRANCATTI, Área de Microbiología, Departamento de Biociencias, Facultad de Química, Universidad de la República; GABRIELA GARMENDIA, Área de Microbiología, Departamento de Biociencias, Facultad de Química, Universidad de la República; SILVIA ANTONIA PEREYRA CORREA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SILVANA VERO, Área de Microbiología, Departamento de Biociencias, Facultad de Química, Universidad de la República.
Título :  Composición de especies de Fusarium afectando la principal zona productiva de trigo en Uruguay y evolución de su sensibilidad a triazoles luego de la aplicación a largo plazo. 071. (resúmen)
Complemento del título :  Áreas temáticas: Microbiología.
Fecha de publicación :  2022
Fuente / Imprenta :  In: Physiological Mini Reviews, 2022, volume 15, Special Issue: III (3er) Congreso Nacional de Biociencias Octubre 2022, Montevideo, Uruguay. p.177.
ISSN :  1669-5410
Idioma :  Español
Notas :  Resumen publicado en las jornadas de BIOCIENCIAS: II Jornadas Binacionales Argentina-Uruguay; III Congreso Nacional 2022 "Ciencia para el desarrollo sustentable".
Contenido :  La Fusariosis de la Espiga (FE) es una enfermedad que afecta cultivos de cereales a nivel mundial, disminuyendo su rendimiento y valor debido a la contaminación de los granos con micotoxinas. El objetivo de este trabajo fue identificar las especies de Fusarium que actualmente causan FE en trigo proveniente de la principal zona productiva de Uruguay, conocer su quimiotipo potencial y evaluar su sensibilidad a triazoles.
Palabras claves :  Fusariosis de la espiga; Triazoles.
Thesagro :  FUSARIUM; MICOTOXINAS; TRIGO.
Asunto categoría :  H20 Enfermedades de las plantas
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/17154/1/Brancatti-G.-et.al-p177-3er-Congreso-Nacional-Biociencias-2022.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB103485 - 1PXIPC - DDBIOCIENCIAS/3er.Congreso/2022
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