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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
05/06/2023 |
Actualizado : |
05/06/2023 |
Tipo de producción científica : |
Abstracts/Resúmenes |
Autor : |
MARÍN, M.F.; NAYA, H.; NAVAJAS, E.; DEVINCENZI, T.; ESPASANDIN, A.C.; CARRIQUIRY, M. |
Afiliación : |
M. F. MARÍN, Departamento de Producción Animal y Pasturas, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; H. NAYA, Departamento de Producción Animal y Pasturas, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; ELLY ANA NAVAJAS VALENTINI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; THAIS DEVINCENZI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; A. C. ESPANSANDIN, Departamento de Producción Animal y Pasturas, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; M. CARRIQUIRY, Departamento de Producción Animal y Pasturas, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay. |
Título : |
O45 Energy efficiency of Hereford heifers classified by paternal Residual Feed Intake. [conference abstract]. |
Fecha de publicación : |
2022 |
Fuente / Imprenta : |
Animal - science proceedings, August 2022, Volume 13, Issue 3, pages 298-299. https://doi.org/10.1016/j.anscip.2022.07.055 |
ISSN : |
2772-283X |
DOI : |
10.1016/j.anscip.2022.07.055 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Available online 16 September 2022, Version of Record 16 September 2022. -- Funding: This work was possible given the postgraduate scholarship awarded to M.F. Marín by la Comisión Académica de Posgrados (Universidad de la República, UdelaR, Uruguay), a CSIC Iniciación 2019 (UdelaR, Uruguay) awarded M.F. Marín and CSIC I+D 2020 (UdelaR, Uruguay). -- Animal - science proceedings, August 2022, Volume 13, Issue 3: Proceedings of the 7th EAAP International Symposium on Energy and Protein Metabolism and Nutrition (ISEP 2022).
awarded to M. Carriquiry. |
Contenido : |
Residual feed intake (RFI) has become a widely spread measure of an animal's feed efficiency. Nevertheless, although most of beef cattle production worldwide is pasture-based, RFI evaluation is usually performed in confinement conditions. The objective of this work was to evaluate the relationship between the heifer?s efficiency measured as RHP and the paternal (estimated breeding values) EBV for RFI. |
Palabras claves : |
Efficiency; Energy; Hereford. |
Asunto categoría : |
L02 Alimentación animal |
URL : |
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2772283X22007166/pdf
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Marc : |
LEADER 01771naa a2200253 a 4500 001 1064176 005 2023-06-05 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2772-283X 024 7 $a10.1016/j.anscip.2022.07.055$2DOI 100 1 $aMARÍN, M.F. 245 $aO45 Energy efficiency of Hereford heifers classified by paternal Residual Feed Intake. [conference abstract].$h[electronic resource] 260 $c2022 500 $aArticle history: Available online 16 September 2022, Version of Record 16 September 2022. -- Funding: This work was possible given the postgraduate scholarship awarded to M.F. Marín by la Comisión Académica de Posgrados (Universidad de la República, UdelaR, Uruguay), a CSIC Iniciación 2019 (UdelaR, Uruguay) awarded M.F. Marín and CSIC I+D 2020 (UdelaR, Uruguay). -- Animal - science proceedings, August 2022, Volume 13, Issue 3: Proceedings of the 7th EAAP International Symposium on Energy and Protein Metabolism and Nutrition (ISEP 2022). awarded to M. Carriquiry. 520 $aResidual feed intake (RFI) has become a widely spread measure of an animal's feed efficiency. Nevertheless, although most of beef cattle production worldwide is pasture-based, RFI evaluation is usually performed in confinement conditions. The objective of this work was to evaluate the relationship between the heifer?s efficiency measured as RHP and the paternal (estimated breeding values) EBV for RFI. 653 $aEfficiency 653 $aEnergy 653 $aHereford 700 1 $aNAYA, H. 700 1 $aNAVAJAS, E. 700 1 $aDEVINCENZI, T. 700 1 $aESPASANDIN, A.C. 700 1 $aCARRIQUIRY, M. 773 $tAnimal - science proceedings, August 2022, Volume 13, Issue 3, pages 298-299. https://doi.org/10.1016/j.anscip.2022.07.055
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Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha actual : |
02/01/2019 |
Actualizado : |
02/01/2019 |
Tipo de producción científica : |
Poster |
Autor : |
RUSSO, M.; ELICHALT, M.; VÁZQUEZ, D.; SUBURÚ, G.; SUBURÚ, G.; GILARDI, V.; ALMANDOS, V.; TIHISTA, H.; GODIÑO, M. |
Afiliación : |
MONICA RUSSO, Escuela de Nutrición, Paysandú 843, Montevideo Uruguay.; MARTA ELICHALT, Escuela de Nutrición, Paysandú 843, Montevideo Uruguay.; DANIEL VÁZQUEZ PEYRONEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Laboratorio Tecnológico del Uruguay, Av. Italia 6201, Montevideo, Uruguay.; GABRIELA SUBURÚ, Laboratorio Tecnológico del Uruguay, Av. Italia 6201, Montevideo, Uruguay.; Facultad de Química, Av. Gral. Flores 2124, Montevideo Uruguay.; Facultad de Química, Av. Gral. Flores 2124, Montevideo Uruguay.; Centros Industriales de panaderos del Uruguay, Av. Fernández Crespo 2138, Montevideo, Uruguay.; MARCELA VERONICA GODIÑO SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Composición nutricional de productos elaborados en base a trigo en Uruguay. [Poster]. |
Fecha de publicación : |
2018 |
Fuente / Imprenta : |
In: German, S.; Quincke, M.; Vázquez, D.; Castro, M.; Pereyra, S.; Silva, P.; García, A. (Eds.). Seminario Internacional "1914-2014: Un siglo de mejoramiento de trigo en La Estanzuela". Montevideo (UY): INIA, 2018. |
Páginas : |
p. 259. |
Serie : |
(INIA Serie Técnica; 241). |
ISSN : |
1688-9266 |
Idioma : |
Español |
Palabras claves : |
ALIMENTACIÓN SALUDABLE; ESTUDIO NUTRICIONAL; PRODUCTOS ELABORADOS CON TRIGO. |
Thesagro : |
DIETA; TRIGO; TRITICUM AESTIVUM; VALOR NUTRITIVO. |
Asunto categoría : |
Q04 Composición de los alimentos |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/12226/1/st-241-2018.p.259-russo-et-al.pdf
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Marc : |
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