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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres. |
Fecha : |
08/09/2016 |
Actualizado : |
18/04/2022 |
Tipo de producción científica : |
Documentos |
Autor : |
MINISTERIO DE AGRICULTURA Y PESCA. DIRECCIÓN GENERAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA. CENTRO DE INVESTIGACIONES AGRICOLAS "ALBERTO BOERGER". |
Título : |
Investigaciones Agronómicas. (Año 3, No.1, Mayo 1982). |
Fecha de publicación : |
1982 |
Fuente / Imprenta : |
Montevideo (Uruguay): CIAAB, 1982. |
Páginas : |
93 p. |
Serie : |
(CIAAB Investigaciones Agronómicas; 3). |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
CONTENIDO.
3. EFECTO DEL NIVEL DE ALIMENTACIÓN PREVIO AL PRIMER PARTO SOBRE EL COMPORTAMIENTO REPRODUCTIVO DE VAQUILLONAS HEREFORD DE TRES AÑOS. Oscar Pittaluga, Daniel Vaz Martins.
5. UTILIZACIÓN DE PASTURAS EN LA ALIMENTACIÓN DE CERDAS EN GESTACIÓN. Alicia Feippe, Mario Mondelli, Isabel Ruiz de Farcilli.
8. RESTRICCIÓN ALIMENTICIA EN PONEDORAS DURANTE EL PRIMER PERÍODO DE PRODUCCIÓN. Alfredo Rossi, Eduardo Bianchi.
10. INCIDENCIAS DEL ENRULAMIENTO Y ENROJECIENTO FOLIAR SOBRE EL COMPORTAMIENTO DE VID cv. TANNAT (HARRIAGUE). Ismael Spínola.
14. EFECTO DE FECHAS DE SIEMBRA EN EL COMPORTAMIENTO DE CULTIVARES DE TOMATE PARA INDUSTRIA. César R. Maeso.
17. EFECTO DE LAS GlBERELINAS SOBRE LAS CARACTERÍSTICAS DEL RACIMO DE UVAS BLANCAS CON SEMILLAS. (Vitis vinífera L.). Antonio Formento Franzia, Ismael Spínola.
21. RESPUESTA DE Vitis Vinífera cv. MOSCATEL DE HAMBURGO A LA APLICACIÓN
DE C.C.C. (CLORURO DE 2 CLOROETILTRIMETILAMONIO). Antonio Formento Franzia,
Ismael Spínola.
26. EVALUACIÓN DE CUATRO VARIEDADES DE ZAPALLO (Cucurbita spp.) Y TRES PRODUCTOS FUNGICIDAS PARA EL CONTROL DE OIDIO. Carlos I. Lasa, Diego C. Maeso.
30. MEJORAMIENTO DE TRIGO EN EL URUGUAY. I. EVOLUCIÓN DEL POTENCIAL DE RENDIMIENTO EN TRIGOS URUGUAYOS. Silvia Germán, Domingo Luizzi.
32. MEJORAMIENTO DE TRIGO EN EL URUGUAY. II. EFECTO DE LAS ROYAS EN DOS NIVELES DE PRODUCCION DE TRIGO. Silvia Germán, Domingo Luizzi.
35. MEJORAMIENTO DE TRIGO EN EL URUGUAY. III. LAS ROYAS, SU INCIDENCIA EN RENDIMIENTO Y CALIDAD DE GRANO. Silvia Germán, Domingo Luizzi.
38. MEJORAMIENTO DE TRIGO EN EL URUGUAY. IV. EVOLUCIÓN DE LA CALIDAD INDUSTRIAL. Silvia Germán, Domingo Luizzi.
41. COMPORTAMIENTO DE TRES MEZCLAS FORRAJERAS EN SUELOS SOBRE LIBERTAD, FRAY BENTOS Y CRETÁCICO. Carlos D. Bautes, Ángel Zarza.
47. EVALUACIÓN DE MEZCLAS FORRAJERAS EN LA ZONA NORESTE. l. COMPORTAMIENTO AGRONÓMICO SOBRE UN GRUMOSOL GRIS. Francisco A. Formoso,
Manuel Arocena, Mario Allegri.
52. EVALUACIÓN DE MEZCLAS FORRAJERAS EN LA ZONA NORESTE. II. COMPORTAMIENTO AGRONÓMICO SOBRE UNA PRADERA PARDA. Francisco A. Formoso, Mario Allegri.
57. EVALUACIÓN DE MEZCLAS FORRAJERAS EN LA ZONA NORESTE. III. COMPORTAMIENTO AGRONÓMICO SOBRE UN GRUMOSOL NEGRO. Francisco A. Formoso, Manuel Arocena., Mario Allegri.
60. EFECTO DE LA COMPETENCIA INTERGENOTÍPICA EN POBLACIONES SEGREGANTES DE TRIGO. Tabaré E. Abadie, Domingo V. Luizzi, Cayo M. Tavella.
64. SELECCIÓN MASAL POR TAMAÑO DE GRANO EN TRIGO. Tabaré E. Abadie, Domingo V. Luizzi, Cayo M. Tavella.
68. CURASEMILLAS SISTÉMICOS CONTRA ,Ustilago nuda f. sp. tritici (Jens.) Schaff, AGENTE CAUSAL DEL CARBON VOLADOR DEL TRIGO. Carlos F. Perea, Martha Díaz de Ackermann.
73. LA PESTE NEGRA DEL TOMATE: UNA IMPORTANTE VIROSIS. Carlos I. Lasa.
79. COMPORTAMIENTO FENOLÓGICO DEL PULGÓN LANÍGERO, Eriosorna lanigerum
Hausman, EN MANZANOS. J. Carbonell Bruhn, J. Briozzo Beltrame.
81. SÍNTOMAS DE VIRUS DE PAPA EN PLANTAS INDICADORAS. Carlos C. Crisci.
85. ESPECIES DE THRIPIDAE (Thysanoptera) DE INTERÉS ECONÓMICO
EN HORTICULTURA. Jorge Briozzo.
86. CONTROL BIOLÓGICO DE COCHINILLA DEL DELTA (Lecantum deltae, Lizer y Treyes) en la zona de Salto. Roberto Bernal, Carlos Piñeiro.
88. SUSCEPTIBILIDAD VARIETAL DE TRIGO Y AVENA A CLORSULFURON. Amalia Ríos García, Mónica Rebuffo Gfeller.
88. RESIDUALIDAD DE APLICACIONES INVERNALES DE CLORSULFURON
EN CULTIVOS ESTIVALES. Mónica Rebuffo Gfeller, Amalia Ríos García.
89. CONTROL DE MALEZAS EN TRIGO (Triticum aestivum L.) ASOCIADO A LOTUS (Lotus corniculatus L.). Amalia Ríos García, Agustín Giménez Furest.
89. INTRODUCCIÓN DE GERMOPLASMA EN EL MEJORAMIENTO DE TRIGO EN EL URUGUAY. Irene G. de De León, Domingo V. Luizzi. MenosCONTENIDO.
3. EFECTO DEL NIVEL DE ALIMENTACIÓN PREVIO AL PRIMER PARTO SOBRE EL COMPORTAMIENTO REPRODUCTIVO DE VAQUILLONAS HEREFORD DE TRES AÑOS. Oscar Pittaluga, Daniel Vaz Martins.
5. UTILIZACIÓN DE PASTURAS EN LA ALIMENTACIÓN DE CERDAS EN GESTACIÓN. Alicia Feippe, Mario Mondelli, Isabel Ruiz de Farcilli.
8. RESTRICCIÓN ALIMENTICIA EN PONEDORAS DURANTE EL PRIMER PERÍODO DE PRODUCCIÓN. Alfredo Rossi, Eduardo Bianchi.
10. INCIDENCIAS DEL ENRULAMIENTO Y ENROJECIENTO FOLIAR SOBRE EL COMPORTAMIENTO DE VID cv. TANNAT (HARRIAGUE). Ismael Spínola.
14. EFECTO DE FECHAS DE SIEMBRA EN EL COMPORTAMIENTO DE CULTIVARES DE TOMATE PARA INDUSTRIA. César R. Maeso.
17. EFECTO DE LAS GlBERELINAS SOBRE LAS CARACTERÍSTICAS DEL RACIMO DE UVAS BLANCAS CON SEMILLAS. (Vitis vinífera L.). Antonio Formento Franzia, Ismael Spínola.
21. RESPUESTA DE Vitis Vinífera cv. MOSCATEL DE HAMBURGO A LA APLICACIÓN
DE C.C.C. (CLORURO DE 2 CLOROETILTRIMETILAMONIO). Antonio Formento Franzia,
Ismael Spínola.
26. EVALUACIÓN DE CUATRO VARIEDADES DE ZAPALLO (Cucurbita spp.) Y TRES PRODUCTOS FUNGICIDAS PARA EL CONTROL DE OIDIO. Carlos I. Lasa, Diego C. Maeso.
30. MEJORAMIENTO DE TRIGO EN EL URUGUAY. I. EVOLUCIÓN DEL POTENCIAL DE RENDIMIENTO EN TRIGOS URUGUAYOS. Silvia Germán, Domingo Luizzi.
32. MEJORAMIENTO DE TRIGO EN EL URUGUAY. II. EFECTO DE LAS ROYAS EN DOS NIVELES DE PRODUCCION DE TRIGO. Silvia Germán, Domingo Luizzi.
35. MEJORAMIENTO DE TRIGO EN EL URUGUAY. III. LAS ROYAS, SU INCIDENCIA EN RENDIMIENTO Y CALIDAD ... Presentar Todo |
Palabras claves : |
AVES PONEDORAS. |
Thesagro : |
ALIMENTACION ANIMAL; FITOMEJORAMIENTO; GANADO DE CARNE; INVESTIGACIONES AGRARIAS; MANZANO; MEZCLAS FORRAJERAS; PAPA; PASTURAS; SUINOS; TRIGO; VID; ZAPALLO. |
Asunto categoría : |
-- |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/5963/1/Inv.Agr.-1982-No.3.pdf
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Marc : |
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Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
04/02/2020 |
Actualizado : |
04/02/2020 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
B - 1 |
Autor : |
DEBLITZ, C.; BORBELY, C.; CHARRY, A.A.; COSTA, F.P.; VON DAVIER, Z.; FERNANDEZ, E.; GRABNER, R.; HASHMI, A.H.; IZQUIERDO, L.; JAKOBE, P.; KLAPKA, J.; MAHMOOD, K.; OSTROWSKI, B.; PARTON. K.; PEREIRA, M.; RAS, C.H.; REYES, E.; RICHARDSON, J.W.; SARZEAUD, P.; SWITLYK, M.; SZABO, K.; THORNE, F.; WILCZYNSKI, A. |
Afiliación : |
C. DEBLITZ, Institute of Farm Economics, FAL, Bundesallee 50, 38116 Braunschweig, Germany; C. BORBELY, University of Kaposvár, Kaposvár, Hungary; A. A. CHARRY, University of Sydney, Faculty of Rural Management, Orange, NSW, Australia; F. P. COSTA, EMBRAPA Gado de Corte, Embrapa Beef Cattle, Campo Grande, Brazil; Z. VON DAVIER, FAL Fed. Agric. Research Centre, Institute of Farm Economics, Braunschweig, Germany; ENRIQUE GENARO FERNANDEZ RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; R. GRABNER, Chamber of Agriculture Styria, Weiz, Austria; A. H. HASHMI, Small and Medium Entpr. Devmt. Auth., Pakistan; L. IZQUIERDO, FAL Fed. Agric. Research Centre, Institute of Farm Economics, Braunschweig, Germany; P. JAKOBE, Res. Inst. of Agricultural Economics, Praha, Czech Republic; J. KLAPKA, J., Agricultural Research Institute, Kromeríz, Czech Republic; K. MAHMOOD, Agric. Policy Studies Institute, Lahore, Pakistan; B. OSTROWSKI, Cátedra de Admin. Rural, Facultad de Agronomia, Universidad Buenos Aires (UBA), Buenos Aires, Argentina; K. PARTON, University of Sydney, Faculty of Rural Management, Orange, NSW, Australia; M. PEREIRA, EMBRAPA Gado de Corte, Embrapa Beef Cattle, Campo Grande, Brazil; C. H. RAS, Cátedra de Admin. Rural, Facultad de Agronomia, Universidad Buenos Aires (UBA), Buenos Aires, Argentina; E. REYES, Animal Health and Livestock Services, TRAGSEGA, Madrid, Spain; J. W. RICHARDSON, Texas A and M University, Agricultural Food Policy Centre, Department of Agricultural Economics, College Station, TX, United States; P. SARZEAUD, Dept. Action Régionale, Institut de l'Élevage, Rennes, France; M. SWITLYK, University of Szczecin, Institute of Management, Szczecin, Poland; K. SZABO, University of Kaposvár, Kaposvár, Hungary; F. THORNE, TEAGASC, Dublin, Ireland; A. WILCZYNSKI, University of Szczecin, Institute of Management, Szczecin, Poland. |
Título : |
Status quo and prospects of beef production world-wide. (Review) |
Fecha de publicación : |
2004 |
Fuente / Imprenta : |
Landbauforschung Völkenrode, December 2004, Volume 54, Issue 4, Pages 237-249. |
Descripción física : |
2-s2.0-9944252565 |
ISSN : |
0458-6859 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: |
Contenido : |
ABSTRACT.
The purpose of this paper is to provide an idea about the market shares of important beef producers, to analyse the competitive situation of beef production on the farm-level and to assess the potential of beef production in a worldwide context. The global players in beef production are North America, Brazil, Argentina, Australia and the EU-25. In value-terms, the main exporters are North America, Australia, Brazil and Argentina. Main importers are again North America, Japan and the Far East. Within the framework of the International Farm Comparison Network (IFCN), and using harmonised methods for analysis, a total of 29 typical beef finishing farms in 15 important beef producing countries were analysed. The farms show significant differences in production systems and productivity levels. The highest cost of beef production is found in the EU-countries (US$ 350-500 per 100 kg carcass weight), the lowest in Argentina, Uruguay and Pakistan (US$ 100-130). In the case of trade liberalisation, farms with low cost of production have an incentive to export to markets with higher price levels. The potential to increase production depends on numerous factors, amongst them the availability of additional land, the possibilities to intensify production and the competition with other land uses. The development of beef production in the EU is mainly determined by the impact of the latest CAP-reform. In many countries (like Brazil, the U.S., Canada and Australia) the main potential lays in intensification rather than making additional land resources available for beef production. In the next ten years, a world-wide increase of beef production as well as world trade can be expected. In some countries the increases of production are likely to be at least partially offset by consumption in the short term (China) or over the long term (Brazil). MenosABSTRACT.
The purpose of this paper is to provide an idea about the market shares of important beef producers, to analyse the competitive situation of beef production on the farm-level and to assess the potential of beef production in a worldwide context. The global players in beef production are North America, Brazil, Argentina, Australia and the EU-25. In value-terms, the main exporters are North America, Australia, Brazil and Argentina. Main importers are again North America, Japan and the Far East. Within the framework of the International Farm Comparison Network (IFCN), and using harmonised methods for analysis, a total of 29 typical beef finishing farms in 15 important beef producing countries were analysed. The farms show significant differences in production systems and productivity levels. The highest cost of beef production is found in the EU-countries (US$ 350-500 per 100 kg carcass weight), the lowest in Argentina, Uruguay and Pakistan (US$ 100-130). In the case of trade liberalisation, farms with low cost of production have an incentive to export to markets with higher price levels. The potential to increase production depends on numerous factors, amongst them the availability of additional land, the possibilities to intensify production and the competition with other land uses. The development of beef production in the EU is mainly determined by the impact of the latest CAP-reform. In many countries (like Brazil, the U.S., Canada and Australia) the main potenti... Presentar Todo |
Palabras claves : |
Beef production; International competitiveness. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
Marc : |
LEADER 03052naa a2200445 a 4500 001 1060762 005 2020-02-04 008 2004 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0458-6859 100 1 $aDEBLITZ, C. 245 $aStatus quo and prospects of beef production world-wide. (Review)$h[electronic resource] 260 $c2004 300 $c2-s2.0-9944252565 500 $aArticle history: 520 $aABSTRACT. The purpose of this paper is to provide an idea about the market shares of important beef producers, to analyse the competitive situation of beef production on the farm-level and to assess the potential of beef production in a worldwide context. The global players in beef production are North America, Brazil, Argentina, Australia and the EU-25. In value-terms, the main exporters are North America, Australia, Brazil and Argentina. Main importers are again North America, Japan and the Far East. Within the framework of the International Farm Comparison Network (IFCN), and using harmonised methods for analysis, a total of 29 typical beef finishing farms in 15 important beef producing countries were analysed. The farms show significant differences in production systems and productivity levels. The highest cost of beef production is found in the EU-countries (US$ 350-500 per 100 kg carcass weight), the lowest in Argentina, Uruguay and Pakistan (US$ 100-130). In the case of trade liberalisation, farms with low cost of production have an incentive to export to markets with higher price levels. The potential to increase production depends on numerous factors, amongst them the availability of additional land, the possibilities to intensify production and the competition with other land uses. The development of beef production in the EU is mainly determined by the impact of the latest CAP-reform. In many countries (like Brazil, the U.S., Canada and Australia) the main potential lays in intensification rather than making additional land resources available for beef production. In the next ten years, a world-wide increase of beef production as well as world trade can be expected. In some countries the increases of production are likely to be at least partially offset by consumption in the short term (China) or over the long term (Brazil). 653 $aBeef production 653 $aInternational competitiveness 700 1 $aBORBELY, C. 700 1 $aCHARRY, A.A. 700 1 $aCOSTA, F.P. 700 1 $aVON DAVIER, Z. 700 1 $aFERNANDEZ, E. 700 1 $aGRABNER, R. 700 1 $aHASHMI, A.H. 700 1 $aIZQUIERDO, L. 700 1 $aJAKOBE, P. 700 1 $aKLAPKA, J. 700 1 $aMAHMOOD, K. 700 1 $aOSTROWSKI, B. 700 1 $aPARTON. K. 700 1 $aPEREIRA, M. 700 1 $aRAS, C.H. 700 1 $aREYES, E. 700 1 $aRICHARDSON, J.W. 700 1 $aSARZEAUD, P. 700 1 $aSWITLYK, M. 700 1 $aSZABO, K. 700 1 $aTHORNE, F. 700 1 $aWILCZYNSKI, A. 773 $tLandbauforschung Völkenrode, December 2004, Volume 54, Issue 4, Pages 237-249.
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Esconder MarcPresentar Marc Completo |
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