Ainfo Consulta

Catálogo de Información Agropecuaria

Bibliotecas INIA

 

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Ordenar por: RelevanciaAutorTítuloAñoImprimir registros en formato de resumen
Registros recuperados : 1
Primera ... 1 ... Última
1.Imagen marcada / sin marcar LANFRANCO, B.; AMES, G.C.W.; HUANG, CH.L.; STEGELIN, F. WIC and the demand for food by the hispanic community in the United States. Journal of Food Distribution Research, 2001, volume 32, issue 1, pages 85-96. Doi: 10.22004/ag.econ.26528
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
Ver detalles del registro Acceso al objeto digitalImprime registro en el formato completo
Registros recuperados : 1
Primera ... 1 ... Última

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  19/03/2020
Actualizado :  19/03/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  LANFRANCO, B.; AMES, G.C.W.; HUANG, CH.L.; STEGELIN, F.
Afiliación :  BRUNO ANTONIO LANFRANCO CRESPO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; University of Georgia, Department of Agricultural and Applied Economics.; GLENN C. W. AMES, University of Georgia, Department of Agricultural and Applied Economics.; CHUNG L. HUANG, University of Georgia, Department of Agricultural and Applied Economics.; FORREST STEGELIN, University of Georgia, Department of Agricultural and Applied Economics.
Título :  WIC and the demand for food by the hispanic community in the United States.
Fecha de publicación :  2001
Fuente / Imprenta :  Journal of Food Distribution Research, 2001, volume 32, issue 1, pages 85-96. Doi: 10.22004/ag.econ.26528
ISSN :  0047-245X
DOI :  10.22004/ag.econ.26528
Idioma :  Inglés
Contenido :  ABSTRACT. Income elasticities of demand were estimated for nine aggregate food categories for a sample of Hispanic consumers. In general, the demand for food appears to be relatively inelastic with respect to income, although the situation may be quite different when more disaggregated food categories are considered. Government subsidies received by households may also impact the demand for specific food groups. Although not conclusive, the results of this study indicate that Hispanic households participating in the WIC program consume more fruits, milk and pork, and less total fats, beverages, and chicken than households not participating in the income transfer programs. The results for food stamps were less conclusive.
Palabras claves :  FOOD DEMAND; HISPANIC COMMUNITY.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/14317/1/32010085.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB102233 - 1PXIAP - DDPP/JFDR/2001
Volver
No hay resultados para la expresión de búsqueda informada registros.
 
 

Embrapa
Todos los derechos reservados, conforme Ley n° 9.610
Política de Privacidad
Área Restricta

Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria
Andes 1365 - piso 12 CP 11100 Montevideo, Uruguay
Tel: +598 2902 0550 Fax: +598 2902 3666
bibliotecas@inia.org.uy

Valid HTML 4.01 Transitional