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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  31/10/2019
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  MOLINA, F.; ROEL, A.
Afiliación :  FEDERICO MOLINA CASELLA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALVARO ROEL DELLAZOPPA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Resultados del ejercicio 2006-2007. 1. Resumen del comportamiento de la variables climáticas mayo 2006-abril 2007.
Fecha de publicación :  2007
Fuente / Imprenta :  ln: INIA TREINTA Y TRES. Resultados 2006-2007. Treinta y Tres (Uruguay): INIA, 2007.
Páginas :  p. 3-7
Serie :  (INIA Serie Actividades de Difusión; 490)
Idioma :  Español
Thesagro :  ARROZ; CLIMA; GANADERIA; SISTEMAS DE PRODUCCION; URUGUAY.
Asunto categoría :  P40 Meteorología y climatología
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/9113/1/ad-490.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT30972 - 1INIPL - PPUY/INIA/SAD/490/TTAd-490

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  17/09/2014
Actualizado :  02/02/2022
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  A - 1
Autor :  CRAIGIE, C.R.; NAVAJAS, E.A.; PURCHAS, R.W.; MALTIN, C.A.; BUNGER, L.; HOSKIN, S.O.; ROSS, D.W.; MORRIS, S.T.; ROEHE, R.
Afiliación :  ELLY ANA NAVAJAS VALENTINI, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  A review of the development and use of video image analysis (VIA) for beef carcass evaluation as an alternative to the current EUROP system and other subjective systems.
Fecha de publicación :  2012
Fuente / Imprenta :  Meat Science, 2012, vol.92, no.4, p.307-318. doi: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2012.05.028
ISSN :  0309-1740
DOI :  10.1016/j.meatsci.2012.05.028
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 22 July 2011 / Received in revised form 26 April 2012 / Accepted 31 May 2012.
Contenido :  ABSTRACT. The current EUROP beef carcass classification scheme is still largely dependent on visually assessed fatness and conformation and its purpose is to provide a common basis for the description of carcasses for use in trade, price reporting and intervention. The meat industry, however, aims for accurately predicted saleable meat yield (SMY%) to which the EUROP carcass classification shows highly variable correlations due in part to the variable distribution of fat throughout the carcass as affected by breed, sex, diet, and the level of fat trimming. Video image analysis (VIA) technology is capable of improving the precision and accuracy of SMY% prediction even for specific carcass joints and simultaneously mimics the visual assessment to comply with EU regulations on carcass classification. This review summarises the development and use of VIA for evaluation of beef carcasses and discusses the advantages and shortfalls of the technology and its application. © 2012 Elsevier Ltd.
Palabras claves :  Beef; Carcass; Classification; EUROP, yield; Grading; Video image analysis.
Thesagro :  CANAL ANIMAL; GANADO VACUNO; INDUSTRIA DE LA CARNE; RENDIMIENTO; UNION EUROPEA.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100097 - 1PXIAP - DDPP/MEAT SCIENCE/2012
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