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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  04/09/2018
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  SALDAIN, N.E.; MARCHESI, C.
Afiliación :  NÉSTOR ELIO SALDAIN CROCCE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CLAUDIA ELIZABETH MARCHESI GYERMAN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Antídoto de Clomazone. Paso Farías, Artigas.
Fecha de publicación :  2014
Fuente / Imprenta :  ln: DÍA DE CAMPO - ARROZ, 11 FEBRERO, PASO FARÍAS, ARTIGAS; 12 FEBRERO, CINCO SAUCES, TACUAREMBÓ (UY), 2014. Día de campo arroz: Zafra 2013 - 2014. Montevideo: INIA, 2014.
Páginas :  p. 9-10
Idioma :  Español
Notas :  "Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay (INIA); Programa Nacional de Arroz"
Contenido :  Evaluar el antídoto de Clomazone (Riceprotex) con el fin de proteger el cultivo de arroz evitando el albinismo provocado por distintas dosis de dicho herbicida en los cultivares INIA Olimar y El Paso 144.
Thesagro :  ARROZ; CLOMAZONE; CULTIVO; HERBICIDAS.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/5070/1/Dia-de-Campo-2014-arroz.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO27458 - 1INIFL - PPUY/INIA/ARROZ/TBO/27458

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  07/07/2020
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  CASTRO, M.; PETERSON, C.J.; DALLA RIZZA, M.; DÍAZ DELLA VALLE, P.; VÁZQUEZ, D.; IBAÑEZ, W.; ROSS, A.
Afiliación :  MARINA CASTRO DERENYI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARCO DALLA RIZZA VILARO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL VÁZQUEZ PEYRONEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; WILFREDO ARIEL IBAÑEZ ALVEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Influence of heat stress on wheat grain characteristics and protein molecular weight distribution.
Fecha de publicación :  2007
Fuente / Imprenta :  ln: International Wheat Conference, 7., 27 Nov-2 Dec 2005, Mar del Plata, AR Buck, H.T.; Nisi, J.E.; Salomón, N., ed. Wheat production in stressed environments : proceedings. Dordrecht: Springer, 2007.
Páginas :  p. 365-371.
Serie :  (Developments in Plant Breeding ; 12)
Idioma :  Inglés
Contenido :  Abstract: Wheat (Triticum aestivum L.) plants exposed to high temperatures (>35 C) during ripening show altered agronomic and grain quality characteristics. Seasonal variation in quality creates difficulties in the marketing and processing of grain. Improving the genetic adaptation of wheat cultivars to heat stress is an important objective in breeding programs. Some genotypes have been reported to have a thermo tolerant response and could be used as genetic sources for heat tolerance. Fourteen spring wheat genotypes (Debeira, Estanzuela Cardenal, Estanzuela Pelón 90, INIA Boyero, INIA Caburé, INIA Churrinche, INIA Cóndor, INIA Mirlo, Pavón 76, Trigo 3, Ventnor, LE 2262, LE 2265,LE 2290) were evaluated in INIA La Estanzuela, Uruguay, to characterize their response to high temperatures. Variation in the duration and timing of heat stress was assessed in two greenhouse experiments. Grain protein concentration increased with heat stress, having the greatest effect when stress was imposed early in grain fill. High temperatures reduced the length of the grain fill period. A longer duration of heat stress resulted in the shortest grain fill period, but there was no difference in grain fill duration with respect to timing of the stress. Heat stress reduced thousand kernel weights without any effect attributable to the duration or timing of stress. Heat stress did not noticeably influence the protein quality of a selected subset of six wheat genotypes, measured using high-performanc... Presentar Todo
Palabras claves :  GRAIN CHARACTERISTIC; HEAT STRESS; PROTEIN MOLECULAR WEIGHT.
Thesagro :  CALIDAD; ENFERMEDADES DE LAS PLANTAS; FACTORES AMBIENTALES; FISIOLOGÍA VEGETAL; FITOMEJORAMIENTO; TRITICUM.
Asunto categoría :  H20 Enfermedades de las plantas
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE48186 - 1PXIPL - PPLE-633.11/INTwc/20LE 15877
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