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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  04/05/2018
Actualizado :  26/04/2018
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  CASTRO, M.; PEREYRA, S.; AZZIMONTI, G.; GERMAN, S.; MORALES, M.; GARCIA, R.; GONZALEZ, N.; CASTRO, B.
Afiliación :  MARINA CASTRO DERENYI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SILVIA ANTONIA PEREYRA CORREA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO AZZIMONTI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SILVIA ELISA GERMAN FAEDO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA XIMENA MORALES LORENZONI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; RICHARD ANSELMO GARCIA USUCA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; NESTOR RICARDO GONZALEZ PEREZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; BEATRIZ YANET CASTRO ALVARADO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  4. Resultados experimentales: ensayos sin fungicidas.
Fecha de publicación :  2018
Fuente / Imprenta :  In: Resultados experimentales de la evaluación nacional de cultivares de trigo ciclo largo: período 2017. La Estanzuela (UY): INIA; INASE, 2018.
Páginas :  p. 9-17.
Idioma :  Español
Notas :  Editado por el Equipo de Evaluación de Cultivares Impreso por Unidad de Comunicación y Transferencia de Tecnología INIA La Estanzuela. Convenio INASE-INIA.
Palabras claves :  COMPORTAMIENTO SANITARIO; ESTADO FENOLÓGICO; FALLING NUMBER DE CULTIVARES DE CEBADA CERVECERA; FUSARIOSIS DE LA ESPIGA; HOJA BANDERA; MANCHAS FOLIARES; PRINCIPIO DE ESPIGAZÓN; PROTEINA EN EL GRANO; RENDIMIENTO DE GRANO.
Thesagro :  CALIDAD DE GRANO; CEBADA CERVECERA; ENFERMEDADES DE LAS PLANTAS; EVALUACION DE CULTIVARES; TRIGO.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
H20 Enfermedades de las plantas
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/9405/1/PubCebadaPeriodo2017.p.13-42-Castro-et-al.pdf
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/9445/1/PubTrigoLargoPeriodo2017-FINAL.p.9-17-Castro-et-al.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE102396 - 1PXIPL - DD
LE102412 - 1PXIPL - DD

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  13/11/2015
Actualizado :  31/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  LADO, J.; CRONJE, P.; RODRIGO, M.J.; ZACARÍAS, L.
Afiliación :  JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Resistance to chilling injury in red, lycopene-accumulating tissue of cold-stored Grapefruits. (Conference paper).
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  Acta Horticulturae, 2015, no.1079, p. 249-256.
ISBN :  978-94-62610-71-2
ISSN :  0567-7572 (print) / 2406-6168 (electronic)
DOI :  10.17660/ActaHortic.2015.1079.29
Idioma :  Inglés
Notas :  In: ISHS Acta Horticulturae 1079: V International Conference Postharvest Unlimited. Editors: G.A. Manganaris, P.M. Toivonen, P. Kalaitzis. Publication date: 25 March 2015
Contenido :  ABSTRACT Grapefruits are widely recognized by their extreme sensitivity to develop chilling injury (CI) during postharvest storage at low temperature. Moreover, many cultivars and mutants of grapefruits exhibit important differences in both external and internal coloration, from yellow to deep red, due to a distinctive accumulation of the red carotene lycopene. Thus, in this study the genetic variability in external peel coloration of grapefruits has been used to examine the potential relationship between carotenoid content and composition, and susceptibility to CI. CI increased progressively after 2 weeks storage at 2°C in fruit of the yellow grapefruit ?Marsh? (M) but in the fruits of red cultivar ?Star Ruby? (SR) CI symptoms were exclusively restricted to the yellow areas of the peel. Thus, CI was absent in red peel tissue, even after prolonged cold storage, in which lycopene content was about 14-times higher than in yellow tissue. In addition, SR grapefruits growing under shaded conditions developed an intense external red coloration and accumulated large amount of lycopene, and were also highly resistant to CI upon subsequent postharvest cold storage. To further explore the mechanisms involved in the resistance to CI induced by lycopene, total antioxidant activity was determined in yellow and red peel tissue of grapefruit, and the potential relationship between carotenoids and the development of CI is discussed.
Palabras claves :  Carotenoids; Chilling-injury; Cold; Grapefruit; Lycopene.
Thesagro :  CAROTENOIDES; CITRUS; DANOS POR HELADA; TORONJA.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100791 - 1PXIAP - DDPP/ACTA HORTICULTURAE/1079/2015
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