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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Treinta y Tres.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  12/05/2021
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  BERMÚDEZ, R.; CARÁMBULA, M.; AYALA, W.
Afiliación :  RAÚL ENRIQUE BERMÚDEZ COQUARD, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; RÓMULO MILTON CARÁMBULA CAUNEGRE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; WALTER FELIZARDO AYALA SILVERA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Estudio comparativo de diferentes fuentes y dosis de fósforo sobre el comportamiento productivo de un mejoramiento extensivo con trébol blanco y lotus.
Fecha de publicación :  1998
Fuente / Imprenta :  ln: Jornada Anual de Producción Animal, Palo a Pique, Treinta y Tres, 22 oct 1998. Treinta y Tres: INIA, 1998.
Páginas :  p. 13-19
Serie :  (Serie Actividades de Difusión; 172)
Idioma :  Español
Notas :  Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (Uruguay). Est. Exp. del Este, Unidad Experimental Palo a Pique
Palabras claves :  COMPORTAMIENTO PRODUCTIVO; LOTUS; MEJORAMIENTO EXTENSIVO; TREBOL BLANCO.
Asunto categoría :  --
F04 Fertilización
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/15578/1/Ad-172-p.13-19.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE44134 - 1INIPL - PPSERIE/SALA66
TT103285 - 1INIPL - DDUY/INIA/SAD/172/1998Ad-172

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  08/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  A - 1
Autor :  COZZOLINO, D.; CHREE, A.; SCAIFE, J.R.; MURRAY, I.
Afiliación :  DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; A. CHREE, United Fish Products Ltd. Tullos, Aberdeen AB12 3AY, Scotland.; J. R. SCAIFE, Department of Agriculture, MacRobert Building, University of Aberdeen, Aberdeen AB12 5UA, Scotland, U.K.; IAN MURRAY, Scottish Agricultural College, Animal Biology Division, Ferguson Building, Craibstone State, Aberdeen AB21 9YA, Scotland, U.K.
Título :  Usefulness of Near-infrared reflectance (NIR) spectroscopy and chemometrics to discriminate fishmeal batches made with different fish species.
Fecha de publicación :  2005
Fuente / Imprenta :  Journal of Agricultural and Food Chemistry, 1 June 2005, Volume 53, Issue 11, Pages 4459-4463.
DOI :  10.1021/jf050303i
Idioma :  Inglés
Contenido :  Abstract: Near-infrared reflectance (NIR) spectroscopy combined with chemometrics was used to identify and authenticate fishmeal batches made with different fish species. Samples from a commercial fishmeal factory (n = 60) were scanned in the NIR region (1100?2500 nm) in a monochromator instrument in reflectance. Principal component analysis (PCA), dummy partial least-squares regression (DPLS), and linear discriminant analysis (LDA) based on PCA scores were used to identify the origin of fishmeal produced using different fish species. Cross-validation was used as validation method when classification models were developed. DPLS correctly classified 80 and 82% of the fishmeal samples. LDA calibration models correctly classified >80% of fishmeal samples according to fish species The results demonstrated the usefulness of NIR spectra combined with chemometrics as an objective and rapid method for the authentication and identification of fish species used to manufacture the fishmeal.
Palabras claves :  FISH BYPRODUCTS; FISHMEAL; LINEAR DISCRIMINANT ANALYSIS; NIR SPECTROSCOPY; PRINCIPAL COMPONENT ANALYSIS.
Thesagro :  NIRS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE40621 - 1PXIAP - DDPP/J. Agric. and Food Chemistry/2005
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