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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha : |
03/08/2018 |
Actualizado : |
03/08/2018 |
Tipo de producción científica : |
Documentos |
Autor : |
CUITIÑO, M.J.; MANASLISKI, S.; MORALES, M.; CARDOZO, V. |
Afiliación : |
MARIA JOSE CUITIÑO DE VEGA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SANTIAGO MANASLISKI, Evaluación de Cultivares en la localidad de Young.; MARIA XIMENA MORALES LORENZONI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; VALERIA NATALY CARDOZO CHICO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
2. Resultados. |
Fecha de publicación : |
2018 |
Fuente / Imprenta : |
In:Resultados experimentales de la evaluación nacional de cultivares de maíz grano con medidas de bioseguridad: período 2017.La Estanzuela , Uruguay: INIA; INASE, 2018. |
Páginas : |
p. 11-17. |
Idioma : |
Español |
Notas : |
Editado por el Equipo de Evaluación de Cultivares Impreso por Unidad de Comunicación y Transferencia de Tecnología INIA La Estanzuela. Convenio INASE-INIA. |
Contenido : |
La disponibilidad de agua en el suelo presentó escenarios opuestos para las dos localidades consideradas, factor determinante en los rendimientos obtenidos.
En el ensayo de Época 1 en la localidad de La Estanzuela se registró doble emergencia producto de la disparidad de humedad en el sitio de siembra. Para revertir dicha situación de forma inmediata se realizó un riego de 20 mm. En Young no se cuenta con el equipamiento necesario para efectuar el riego que posibilite una emergencia rápida y uniforme. Los rendimientos obtenidos en esta localidad fueron inferiores a los registrados en La Estanzuela, consecuencia de la falta de agua que tuvo desde su implantación hasta fines del mes de marzo. La siembra de segunda época (diciembre) en La Estanzuela, se realizó con buena humedad en el suelo por lo que la implantación fue homogénea (Figura 3).
Cabe aclarar, que la totalidad de los ensayos cosechados en la presente zafra fueron colocados a una temperatura inferior a 40°C en una cámara de secado con aire forzado, con el propósito de bajar el porcentaje de humedad que presentaba el grano a cosecha. |
Palabras claves : |
RENDIMIENTO MAIZ. |
Thesagro : |
EVALUACION DE CULTIVARES; FLORACION; MAÍZ. |
Asunto categoría : |
F01 Cultivo |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/10961/1/PubMaizRegulado2017.p.11-17-Cuitino-et-al.pdf
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Marc : |
LEADER 01972naa a2200229 a 4500 001 1058866 005 2018-08-03 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCUITIÑO, M.J. 245 $a2. Resultados.$h[electronic resource] 260 $c2018 300 $ap. 11-17. 500 $aEditado por el Equipo de Evaluación de Cultivares Impreso por Unidad de Comunicación y Transferencia de Tecnología INIA La Estanzuela. Convenio INASE-INIA. 520 $aLa disponibilidad de agua en el suelo presentó escenarios opuestos para las dos localidades consideradas, factor determinante en los rendimientos obtenidos. En el ensayo de Época 1 en la localidad de La Estanzuela se registró doble emergencia producto de la disparidad de humedad en el sitio de siembra. Para revertir dicha situación de forma inmediata se realizó un riego de 20 mm. En Young no se cuenta con el equipamiento necesario para efectuar el riego que posibilite una emergencia rápida y uniforme. Los rendimientos obtenidos en esta localidad fueron inferiores a los registrados en La Estanzuela, consecuencia de la falta de agua que tuvo desde su implantación hasta fines del mes de marzo. La siembra de segunda época (diciembre) en La Estanzuela, se realizó con buena humedad en el suelo por lo que la implantación fue homogénea (Figura 3). Cabe aclarar, que la totalidad de los ensayos cosechados en la presente zafra fueron colocados a una temperatura inferior a 40°C en una cámara de secado con aire forzado, con el propósito de bajar el porcentaje de humedad que presentaba el grano a cosecha. 650 $aEVALUACION DE CULTIVARES 650 $aFLORACION 650 $aMAÍZ 653 $aRENDIMIENTO MAIZ 700 1 $aMANASLISKI, S. 700 1 $aMORALES, M. 700 1 $aCARDOZO, V. 773 $tIn:Resultados experimentales de la evaluación nacional de cultivares de maíz grano con medidas de bioseguridad: período 2017.La Estanzuela , Uruguay: INIA; INASE, 2018.
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Registro original : |
INIA La Estanzuela (LE) |
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
22/07/2018 |
Actualizado : |
23/10/2019 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
ZANINE, A.M.; RODRIGUEZ MOTTA, J.P.; FERREIRA, D.J.; DE SOUZA, A.L.; RIBEIRO, M.D.; GERON, L.J.V.; FAJARDO, M.; SPRUNK, M.; PINHO, R.M.A. |
Afiliación : |
A.M. ZANINE, Universidade Federal do Maranhão (UFMA); JOSE PEDRO RODRIGUEZ MOTTA, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; D.J. FERREIRA, Universidade Federal do Maranhão (UFMA); A.L. DE SOUZA, Universidade Federal do Mato Grosso (UFMT); M.D. RIBEIRO, Universidade Federal de Goiás (UFG); L. J. V. GERON, Universidade Estadual do Mato Grosso; M. FAJARDO, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; M. SPRUNK, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; R. M. A. PINHO, Universidade Federal do Maranhão (UFMA). |
Título : |
Milk performance and grazing behaviour of dairy cows in response to pasture allowance. |
Fecha de publicación : |
2019 |
Fuente / Imprenta : |
Animal Production Science, 2019, Volume 59, Issue 4, Pages 749-756. |
DOI : |
10.1071/AN17513 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Submitted: 26 July 2017 /Accepted: 15 February 2018 / Published online: 14 May 2018. |
Contenido : |
ABSTRACT.
This study aimed to evaluate the effects of pasture allowances on forage production, milk yield and composition, and grazing behaviour of Holstein cows during autumn. Thirty-six Holstein cows calving in the autumn were allocated to blocks considering: calving date, bodyweight, and body score. Treatments consisted of three pasture allowances as follows: high (HA; 38.4 kg DM/cow.day), medium (MA; 30.3 kg DM/cow.day), and low (LA; 26.8 kg DM/cow.day) pasture allowances. Forage mass and forage height pre-grazing were similar (P > 0.05) for all grazing targets. Pasture-use efficiency was affected (P < 0.05) by the pasture allowance. The highest and lowest efficiency was obtained with treatments LA and HA, respectively. The neutral detergent fibre content of forage harvesting was affected (P < 0.05) by the pasture allowance, with average of 44.8, 47.0, and 49.4 to HA, MA, and LA, respectively. There was an effect of pasture allowances (P < 0.05) on the milk yield per hectare and milk yield per cow. The highest production was observed in LA (438 L/ha.day) and the lowest in HA (314 L/ha.day). The percentage of milk fat, milk protein, and milk fat (g/cow.day) did not differ (P > 0.05) among pasture allowances. There was effect (P < 0.05) of pasture allowance with higher grazing time (369 min) and lower rumination time (23.3 min) observed to HA. Pasture allowances affected (P < 0.05) the total number of bites/day and bites/min, but did not affect (P > 0.05) bite mass. The pasture managements with low (26.8 kg DM/cow.day) pasture allowances provided better conditions for milk yield per area, likely due to the better grazing efficiency. However, pasture allowance provide little measurable changes on grazing behaviour.
@CSIRO MenosABSTRACT.
This study aimed to evaluate the effects of pasture allowances on forage production, milk yield and composition, and grazing behaviour of Holstein cows during autumn. Thirty-six Holstein cows calving in the autumn were allocated to blocks considering: calving date, bodyweight, and body score. Treatments consisted of three pasture allowances as follows: high (HA; 38.4 kg DM/cow.day), medium (MA; 30.3 kg DM/cow.day), and low (LA; 26.8 kg DM/cow.day) pasture allowances. Forage mass and forage height pre-grazing were similar (P > 0.05) for all grazing targets. Pasture-use efficiency was affected (P < 0.05) by the pasture allowance. The highest and lowest efficiency was obtained with treatments LA and HA, respectively. The neutral detergent fibre content of forage harvesting was affected (P < 0.05) by the pasture allowance, with average of 44.8, 47.0, and 49.4 to HA, MA, and LA, respectively. There was an effect of pasture allowances (P < 0.05) on the milk yield per hectare and milk yield per cow. The highest production was observed in LA (438 L/ha.day) and the lowest in HA (314 L/ha.day). The percentage of milk fat, milk protein, and milk fat (g/cow.day) did not differ (P > 0.05) among pasture allowances. There was effect (P < 0.05) of pasture allowance with higher grazing time (369 min) and lower rumination time (23.3 min) observed to HA. Pasture allowances affected (P < 0.05) the total number of bites/day and bites/min, but did not affect (P > 0.05) bite mass. The pa... Presentar Todo |
Palabras claves : |
FODDER CROPS; GRAZING MANAGEMENT; MILK PRODUCTION; PASTURE UTILISATION. |
Thesagro : |
LECHERÍA; MANEJO DE PASTURAS; PRODUCCION DE LECHE. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
LEADER 02780naa a2200325 a 4500 001 1058829 005 2019-10-23 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1071/AN17513$2DOI 100 1 $aZANINE, A.M. 245 $aMilk performance and grazing behaviour of dairy cows in response to pasture allowance.$h[electronic resource] 260 $c2019 500 $aArticle history: Submitted: 26 July 2017 /Accepted: 15 February 2018 / Published online: 14 May 2018. 520 $aABSTRACT. This study aimed to evaluate the effects of pasture allowances on forage production, milk yield and composition, and grazing behaviour of Holstein cows during autumn. Thirty-six Holstein cows calving in the autumn were allocated to blocks considering: calving date, bodyweight, and body score. Treatments consisted of three pasture allowances as follows: high (HA; 38.4 kg DM/cow.day), medium (MA; 30.3 kg DM/cow.day), and low (LA; 26.8 kg DM/cow.day) pasture allowances. Forage mass and forage height pre-grazing were similar (P > 0.05) for all grazing targets. Pasture-use efficiency was affected (P < 0.05) by the pasture allowance. The highest and lowest efficiency was obtained with treatments LA and HA, respectively. The neutral detergent fibre content of forage harvesting was affected (P < 0.05) by the pasture allowance, with average of 44.8, 47.0, and 49.4 to HA, MA, and LA, respectively. There was an effect of pasture allowances (P < 0.05) on the milk yield per hectare and milk yield per cow. The highest production was observed in LA (438 L/ha.day) and the lowest in HA (314 L/ha.day). The percentage of milk fat, milk protein, and milk fat (g/cow.day) did not differ (P > 0.05) among pasture allowances. There was effect (P < 0.05) of pasture allowance with higher grazing time (369 min) and lower rumination time (23.3 min) observed to HA. Pasture allowances affected (P < 0.05) the total number of bites/day and bites/min, but did not affect (P > 0.05) bite mass. The pasture managements with low (26.8 kg DM/cow.day) pasture allowances provided better conditions for milk yield per area, likely due to the better grazing efficiency. However, pasture allowance provide little measurable changes on grazing behaviour. @CSIRO 650 $aLECHERÍA 650 $aMANEJO DE PASTURAS 650 $aPRODUCCION DE LECHE 653 $aFODDER CROPS 653 $aGRAZING MANAGEMENT 653 $aMILK PRODUCTION 653 $aPASTURE UTILISATION 700 1 $aRODRIGUEZ MOTTA, J.P. 700 1 $aFERREIRA, D.J. 700 1 $aDE SOUZA, A.L. 700 1 $aRIBEIRO, M.D. 700 1 $aGERON, L.J.V. 700 1 $aFAJARDO, M. 700 1 $aSPRUNK, M. 700 1 $aPINHO, R.M.A. 773 $tAnimal Production Science, 2019, Volume 59, Issue 4, Pages 749-756.
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INIA Las Brujas (LB) |
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