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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  30/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  FASSIO, A.; FERNANDEZ, E.; RESTAINO, E.; LA MANNA, A.; COZZOLINO, D.
Afiliación :  ALBERTO SANTIAGO FASSIO ARAUJO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ENRIQUE GENARO FERNANDEZ RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ERNESTO ANGEL RESTAINO GALUP, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALEJANDRO FRANCISCO LA MANNA ALONSO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Predicting the nutritive value of high moisture grain corn by near infrared reflectance spectroscopy
Fecha de publicación :  2009
Fuente / Imprenta :  Computers and Electronics in Agriculture, 2009, 67 (1-2): 59-63
DOI :  10.1016/j.compag.2009.03.001
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 23 July 2008 / Received in revised form 23 January 2009 / Accepted 4 March 2009.
Contenido :  ABSTRACT. The aim of this study was to evaluate the potential use of near infrared reflectance (NIR) spectroscopy to predict the nutritive value of high moisture grain corn (HMC). Additionally the use of the jack-knifing as a method to reduce redundant wavelengths was explored when the calibration models were developed. The coefficient of determination in calibration (RCAL2) and the standard error in cross validation (SECV) were (RCAL2 = 0.90, SECV: 2.6%) for dry matter, (RCAL2 = 0.85, SECV: 0.52%) for crude protein, (RCAL2 = 0.90, SECV: 1.8%) for acid detergent fibre, (ADF), (RCAL2 = 0.91, SECV: 2.0%) for in vitro organic matter digestibility (OMD), (RCAL2 = 0.84, SECV: 0.33%) for ash, (RCAL2 = 0.91, SECV: 0.3%) for pH and (RCAL2 = 0.90, SECV: 1.07%) for ammonia nitrogen (N), respectively. The results from this study suggested that dry matter, acid detergent fibre and in vitro organic matter digestibility were accurately predicted using NIR spectroscopy in HMC samples. The use of the jack-knifing method improved the calibration models obtained. © 2009 Elsevier B.V. All rights reserved.
Palabras claves :  High moisture grain corn; Near infrared; Partial least squares; Silage quality.
Thesagro :  MAÍZ.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB12825 - 1PXIAP - DDPP/Computers & Electronics Agr./2009

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  17/06/2021
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  NUÑEZ, S.; WALASEK, W.
Afiliación :  SATURNINO NUÑEZ BUA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; WILMA GLADYS WALASEK UVIEDO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Evaluación de la disipación de feromonas en emisores isomate.
Fecha de publicación :  1999
Fuente / Imprenta :  In: INIA Las Brujas. Resultados experimentales en protección vegetal en frutales y vid: reunión técnica. Canelones (UY): INIA, 1999.
Páginas :  p. 3-4
Serie :  (INIA Serie Actividades de Difusión ; 204)
Idioma :  Español
Thesagro :  CONTROL DE PLAGAS; ENTOMOLOGIA; FEROMONAS; METODOS DE CONTROL; TRAMPAS SEXUALES.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/294/1/18429200808090940.pdf;#page=5
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB7045 - 1INIPL - PPUY/INIA/SAD/204/LBad 204
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