|
|
Registros recuperados : 319 | |
63. | | SAN JULIAN, R.; MONTOSSI, F.; MOTTA, J.P.; ZAMIT, W. Uso de técnicas de alimentación preferencial de corderos al pie de las madres sobre campo natural. ln: Jornada Anual de Producción Animal, 1996, Palo a Pique, Treinta y Tres, UY. [Resultados experimentales]. Treinta y Tres: INIA, 1996. p. 51-62 (Serie Actividades de Difusión, 110).Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres. |
| |
66. | | MONTOSSI, F.; DE BARBIERI, I.; LUZARDO, S.; SAN JULIÁN, R.; BENTANCURT, M.; CUADRO, P. Alimentación diferencial de corderos durante la lactación. ln: INIA TACUAREMBÓ. ESTACIÓN EXPERIMENTAL GLENCOE. Día de campo. Producción animal, pasturas. Estación Experimental Glencoe, Paysandú, 14 noviembre, 2006. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2006. p. 31 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 473)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
| |
68. | | MONTOSSI, F.; SAN JULIÁN, R.; RODRIGUEZ MOTTA, J.P.; ZAMIT, W.; LEVRATTO, J. Alimentación de la oveja de cría en el último tercio de gestación sobre campo natural y mejoramiento extensivo. ln: INIA TACUAREMBÓ. UNIDAD EXPERIMENTAL GLENCOE. JORNADA, 11 SETIEMBRE, , PAYSANDÚ, URUGUAY, 1996. Producción ganadera en Basalto. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 1996. cap. 3, p. 1-6 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 108)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
| |
74. | | MONTOSSI, F.; SAN JULIÁN, R.; AYALA, W.; BERMÚDEZ, R.; FERREIRA, G. Alternativas de intensificación de la producción en carne ovina en sistemas ganaderos de Uruguay. ln: Jornadas Uruguayas de Buiatría, 25.; Congreso Latinoamericano, 9., 1997, Paysandú, Uruguay Trabajos presentados. Paysandú (Uruguay): Centro Médico Veterinario de Paysandú, 1997. p. 23-32Biblioteca(s): INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres. |
| |
78. | | MONTOSSI, F.; DE BARBIERI, I.; CIAPPESONI, G.; SILVEIRA, C.; LUZARDO, S.; BRITO, G.; SAN JULIÁN, R. Alternativas tecnológicas para la mejora de la competitividad del rubro ovino: avances de la investigación de INIA en la raza Merino Dohne. Revista INIA Uruguay, 2011, no. 26, p.14-18 (Revista INIA; 26)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
| |
Registros recuperados : 319 | |
|
|
Registro completo
|
Biblioteca (s) : |
INIA Tacuarembó. |
Fecha actual : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
02/06/2017 |
Tipo de producción científica : |
Trabajos en Congresos/Conferencias |
Autor : |
DÍAZ, M.T; ÁLVAREZ, I.; DE LA FUENTE, J.; SAÑUDO, C.; CAMPO, M.M; OLIVER, M.A.; FONT I FURNOLS, M.; MONTOSSI, F.; SAN JULIÁN, R.; BRANSCHEID, W.; NUTE, G. R.; CAÑEQUE, V. |
Afiliación : |
FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Fatty acid composition of lamb meat from Spain, Britain, Germany and Uruguay. |
Fecha de publicación : |
2004 |
Fuente / Imprenta : |
In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 50., 2004, Helsinki, Finland. Proceedings. Helsinki, 2004. |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
The fatty acid composition of intramuscular fat can be influenced by factors such as diet (Rhee, 2000), breed (Robelin, 1986), age (Link et al., 1970) and the level of fatness of animals (Nürnberg et al., 1998). On the other hand, the fatty acid composition influences the nutritive value and the palatability of the meat. In
relation to the nutritive value, consumption of saturated fatty acids (SFA) has been associated with an increase of plasma cholesterol and plasma low density lipoprotein levels, which are linked at the same time to a major risk of coronary heart disease. Conjugated linoleic acid (CLA), which arises from microbial hydrogenation of dietary linoleic acid in the rumen, exhibits anticarcinogenic properties when is included in the diet at low levels (French et al., 2000). Additionally, meat flavour is influenced by the saturation rate of fatty acids (Purchas et al., 1979). The polyunsaturated fatty acids (PUFA) are more susceptible to oxidation than monounsaturated fatty acids (MUFA), their oxidation is primarily responsible for the oxidative meat flavour deterioration (Gatellier et al,, 2001). |
Palabras claves : |
FATTY ACID COMPOSITION; LAMB MEAT. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6810/1/ICOMST-2004.pdf
|
Marc : |
LEADER 01923nam a2200265 a 4500 001 1023403 005 2017-06-02 008 2004 bl uuuu u01u1 u #d 100 1 $aDÍAZ, M.T 245 $aFatty acid composition of lamb meat from Spain, Britain, Germany and Uruguay. 260 $aIn: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 50., 2004, Helsinki, Finland. Proceedings. Helsinki$c2004 520 $aThe fatty acid composition of intramuscular fat can be influenced by factors such as diet (Rhee, 2000), breed (Robelin, 1986), age (Link et al., 1970) and the level of fatness of animals (Nürnberg et al., 1998). On the other hand, the fatty acid composition influences the nutritive value and the palatability of the meat. In relation to the nutritive value, consumption of saturated fatty acids (SFA) has been associated with an increase of plasma cholesterol and plasma low density lipoprotein levels, which are linked at the same time to a major risk of coronary heart disease. Conjugated linoleic acid (CLA), which arises from microbial hydrogenation of dietary linoleic acid in the rumen, exhibits anticarcinogenic properties when is included in the diet at low levels (French et al., 2000). Additionally, meat flavour is influenced by the saturation rate of fatty acids (Purchas et al., 1979). The polyunsaturated fatty acids (PUFA) are more susceptible to oxidation than monounsaturated fatty acids (MUFA), their oxidation is primarily responsible for the oxidative meat flavour deterioration (Gatellier et al,, 2001). 653 $aFATTY ACID COMPOSITION 653 $aLAMB MEAT 700 1 $aÁLVAREZ, I. 700 1 $aDE LA FUENTE, J. 700 1 $aSAÑUDO, C. 700 1 $aCAMPO, M.M 700 1 $aOLIVER, M.A. 700 1 $aFONT I FURNOLS, M. 700 1 $aMONTOSSI, F. 700 1 $aSAN JULIÁN, R. 700 1 $aBRANSCHEID, W. 700 1 $aNUTE, G. R. 700 1 $aCAÑEQUE, V.
Descargar
Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA Tacuarembó (TBO) |
|
Biblioteca
|
Identificación
|
Origen
|
Tipo / Formato
|
Clasificación
|
Cutter
|
Registro
|
Volumen
|
Estado
|
Volver
|
Expresión de búsqueda válido. Check! |
|
|