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1.Imagen marcada / sin marcar CAMPO, M. M.; RESCONI, V. C.; OLLETA, J. L.; PARDOS, J. J.; LARA, P.; SAÑUDO, C. Evaluación sensorial de carne de novillos finalizados en diferentes sistemas de alimentación In: MONTOSSI, F.; SAÑUDO, C. (Eds.). Cooperación Hispano-Uruguaya. Diferenciación y valorización de la carne ovina y bovina del Uruguay en Europa: Influencia de Sistemas de Producción sobre Bienestar Animal, Atributos Sensoriales, Aceptabilidad y Percepción de Consumidores y Salud Humana Montevideo (Uruguay): INIA, 2007. p. 67-70 (INIA Serie Técnica ; 168)
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
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2.Imagen marcada / sin marcar RESCONI, V. C.; CAMPO, M. M.; LARA, P.; PARDOS, J. J.; OLLETA, J. L.; FONT I FURNOLS, M.; GUERRERO, L.; SAÑUDO, C. Evaluación sensorial de carne de corderos finalizados en diferentes sistemas de alimentación In: MONTOSSI, F.; SAÑUDO, C. (Eds.). Cooperación Hispano-Uruguaya. Diferenciación y valorización de la carne ovina y bovina del Uruguay en Europa: Influencia de Sistemas de Producción sobre Bienestar Animal, Atributos Sensoriales, Aceptabilidad y Percepción de Consumidores y Salud Humana Montevideo (Uruguay): INIA, 2007. p. 103-106 (INIA Serie Técnica ; 168)
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
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3.Imagen marcada / sin marcar PANEA, B.; MARTÍNEZ CEREZO, S.; MACÍE, E.S.; OLLETA, J.L.; CAMPO, M.M.; PARDOS, J.J.; ALBERTI, P.; SAÑUDO, C. Efecto del tipo racial y del peso al sacrificio sobre la calidad sensorial de la carne de vacuno a lo largo de la maduración. Adjetivos no solicitados. ITEA Producción Animal, 2001, v. E, no. 22, p. 574-576
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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4.Imagen marcada / sin marcar SAN JULIÁN, R.; NUTE, G.; SAÑUDO, C.; FONT I FURNOLS, M.; GUERRERO, L.; MONTOSSI, F.; MONSÓN, F.; MARTÍNEZ CEREZO, S.; PARDOS, J.J. Sensorialy evaluation of lamb meat produced under different production systems of Uruguay. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 51., 2005, Baltimore, Maryland, USA. Proceedings. p. 166-173
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  02/05/2023
Actualizado :  02/05/2023
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  PRAVIA, M.I.; NAVAJAS, E.; AGUILAR, I.; RAVAGNOLO, O.
Afiliación :  MARIA ISABEL PRAVIA NIN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ELLY ANA NAVAJAS VALENTINI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; IGNACIO AGUILAR GARCIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; OLGA RAVAGNOLO GUMILA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Prediction ability of an alternative multi-trait genomic evaluation for residual feed intake.
Fecha de publicación :  2023
Fuente / Imprenta :  Journal of Animal Breeding and Genetics, 2023. https://doi.org/10.1111/jbg.12775 [Article in Press]
ISSN :  0931-2668
DOI :  10.1111/jbg.12775
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 23 February 2023; Revised 4 April 2023; Accepted 6 April 2023; First published 25 April 2023. -- Corresponding author: Pravia, M.I.; Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, INIA Las Brujas, Canelones, Uruguay; email:mpravia@inia.org.uy --
Contenido :  Selection for feed efficiency is the goal for many genetic breeding programs in beef cattle. Residual feed intake has been included in genetic evaluations to reduce feed intake without compromising performance traits as liveweight, body gain or carcass traits. However, measuring feed intake is expensive, and only a small percentage of selection candidates are phenotyped. Genomic selection has become a very important tool to achieve effective genetic progress in these traits. Another effective strategy has been the implementation of multi-trait prediction using easily recordable predictor traits on both reference animals and candidates without phenotypes, and this could be another inexpensive way to increase accuracy. The objective of this work was to analyse and compare the prediction ability of two alternative different approaches to predict GEBVs for RFI. The population of inference was Hereford bulls in Uruguay that were genotyped candidates for to selection. © 2023 John Wiley & Sons Ltd. Published by John Wiley & Sons Ltd.
Palabras claves :  Genomic prediction; Multi-trait; Validation strategies.
Asunto categoría :  L10 Genética y mejoramiento animal
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB103413 - 1PXIAP - DDJr. Animal Breeding and Genetics/2023
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