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1.Imagen marcada / sin marcar BRITO, G.; PRINGLE, D. Conceptos generales de la ultrasonografía Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2001. p. 1-48 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 261)
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
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2.Imagen marcada / sin marcar BRITO, G.; PRINGLE, D. Clasificación de novillos de feedlot en grupos de similar composición y calidad final utilizando mediciones de ultrasonido en serie. In: Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay. Calidad y rendimiento de carne vacuna y ovina en sistemas de intensificación variable: Informe de avance del proyecto período 1998-1999. Montevideo (Uruguay): INIA, 1999. p. 243-246
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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3.Imagen marcada / sin marcar BRITO, G.; PRINGLE, D. Suplementación de novillos de feedlot con vitamina D3 para incrementar la terneza de la carne. In: Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay. Calidad y rendimiento de carne vacuna y ovina en sistemas de intensificación variable: Informe de avance del proyecto período 1998-1999. Montevideo (Uruguay): INIA, 1999. p. 247-249 Contiene formato para la formulación de proyectos de investigación.
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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4.Imagen marcada / sin marcar BRITO, G.; PRINGLE, D.; SAN JULIÁN, R.; MONTOSSI, F. Predicting and segregating beef tenderness among uruguayan steer carcasses under commercial conditions using posmortem carcass traits, ph, temperature and colorimeter readings. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 50., 2004, Helsinki, Finland. Proceedings. Helsinki, 2004.
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  02/06/2017
Tipo de producción científica :  Abstracts/Resúmenes
Autor :  BRITO, G.; PRINGLE, D.; SAN JULIÁN, R.; MONTOSSI, F.
Afiliación :  GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DEAN PRINGLE, The University of Georgia, Animal Science Department, Athens, Georgia, USA.; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Predicting and segregating beef tenderness among uruguayan steer carcasses under commercial conditions using posmortem carcass traits, ph, temperature and colorimeter readings.
Fecha de publicación :  2004
Fuente / Imprenta :  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 50., 2004, Helsinki, Finland. Proceedings. Helsinki, 2004.
Idioma :  Inglés
Contenido :  In the food industry consumer-oriented quality approaches are more and more used if we consider the large development of marketing. The perception of the quality could be defined prior to purchase (beliefs and attitudes), at the point of purchase (intrinsic and extrinsic cues) and upon consumption (sensory attributes). The National Beef Tenderness Survey conducted in US (1990), documented a relative high incidence of toughness problems among different beef cuts for sale and identified the need to improve retail beef tenderness (George et al., 1999). The US beef industry has made it a priority to address the inconsistency in beef tenderness and has been developed strategies to ensure that all beef has acceptably tender. The development of tenderness based classification systems makes possible to identify carcasses with superior tenderness and add value to these carcasses that are undervalued in current systems. Studies have demonstrated that consumers recognized consistently differences in tenderness and they are willing to pay for this attribute (Boleman et al., 1997). Most of these systems evaluated by research are based on the relationship between muscle pH (Purchas, 1990; Wulf and Page, 2000), color (Wulf et al., 1997; Vote et al., 2003) and temperature (Jones and Tatum, 1994) with meat tenderness. This strategy to improve consistency of meat palatability ?tenderness as main factor- is also followed by principal meat export countries, such as Australia (Guarantee tenderne... Presentar Todo
Palabras claves :  FOOD INDUSTRY.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6809/1/ICOMST-2004.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO23180 - 1INIPC - DD
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