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Registros recuperados : 164 | |
83. | | CIAPPESONI, G.; SAN JULIÁN, R.; BRITO, G.; GIMENO, D.; NAVAJAS, E.; GOLDBERG, V. Heredabilidades de características de calidad de carne y la canal en la raza Texel. In: SARAVIA, H.; AYALA, W.; BARRIOS, E. (Ed.). Seminario de actualización técnica: producción de carne ovina de calidad. Montevideo (UY) : INIA, 2014. p. 146-147. (INIA Serie Técnica; 221)Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres. |
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85. | | CIAPPESONI, G.; SAN JULIAN, R.; NAVAJAS, E.; GIMENO, D.; GUTIERREZ-ZAMIT, E.; GOLDBERG, V.; BRITO, G. Genetic evaluation of the Texel breed in Uruguay: I. Carcass quality traits. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 60., 2014, Punta del Este, Uruguay. Proceedings... Montevideo: INIA, 2014. 4 p.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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86. | | NAVAJAS, E.; SAN JULIAN, R.; BRITO, G.; GIMENO, D.; GUTIERREZ-ZAMIT, E.; GOLDBERG, V.; CIAPPESONI, G. Genetic evaluation of the Texel breed in Uruguay: II. Meat quality traits. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 60., 2014, Punta del Este, Uruguay. Proceedings... Montevideo: INIA, 2014. 4 p.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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87. | | MARQUES, C. B.; DE BARBIERI, I.; VELAZCO, J.I.; NAVAJAS, E.; CIAPPESONI, G. Genetic parameters for feed efficiency, gas emissions, oxygen consumption and wool traits in Australian Merino. [28] Part 5 - Novel traits: environment and greenhouse gas. In: Proceedings of the World Congress on Genetics Applied to Livestock Production (WCGALP), 12., Rotterdam, the Netherlands, 3-8 July 2022. doi: https://doi.org/10.3920/978-90-8686-940-4_28 160-163. Article history: Published online: February 9, 2023. -- Corresponding authors: Camila Barconi Marques, email: cbalconi@inia.org.uy ; Gabriel Ciappesoni, email: gciappesoni@inia.org.uy -- Acknowledgements: This project has received...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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88. | | DE BARBIERI, I.; NAVAJAS, E.; RAMOS, Z.; VELAZCO, J.I.; CIAPPESONI, G. Explorando la eficiencia de conversión del alimento en ovinos en Uruguay. INNOVACIÓN. En: Cueto, M.I.; Maurino, J.; Giovannini, N.; Bruno Galarraga, M.M. (eds.). Actualización en Producción Ovina 2022: memorias del 10 Curso "Hacia sistemas más sustentables", San Carlos de Bariloche 14 al 15 de noviembre de 2022. p.19-25. Estos trabajos de evaluación de la eficiencia de conversión del alimento en ovinos se encuentran en el marco de los proyectos Rumiar (CL38 financiado por INIA), Smarter (financiado por H2020, n°772787), y GrasstoGas (ERA-NET SusAn,...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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90. | | MARÍN, M.; NAYA, H.; ESPASANDÍN, A.C.; NAVAJAS, E.; DEVINCENZI, T.; CARRIQUIRY, M. P56. Reproductive performance of grazing hereford heifers classified by paternal residual feed intake. [conference abstract]. Animal - science proceedings, July 2023, Volume 14, Issue 4, Page 637. https://doi.org/10.1016/j.anscip.2023.04.151 -- OPEN ACCESS. Article history: Available online 4 August 2023, Version of Record 4 August 2023. -- Corresponding author: M.F. Marín. mfedericamarin@gmail.com --
Part of special issue: 11th International Symposium on the Nutrition of Herbivores (ISNH...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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91. | | NAVAJAS, E.; DUTHIE, C. A.; AMER, P. R.; SAWALHA, R.; ROEHE, R.; ROUGHSEDGE, T. Impact of genomic selection for residual feed intake and calf survival in beef cattle on profit and greenhouse gas mitigation. Volume Genetic improvement programmes: Selection using molecular information - Lecture Sessions, 0514. In: Proceedings of the World Congress on Genetics Applied to Livestock Production, 9., Leipzig, Germany, August 1-6, 2010. p. 0514. Acknowledgements: We are grateful to Scottish Government and Defra for funding this work.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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94. | | DE BARBIERI, I.; NAVAJAS, E.; MARQUES, C. B.; BLUMETTO, O.; CIAPPESONI, G. O41. Breeding for improved feed efficiency and decreased methane emissions in sheep. [conference abstract]. Animal - science proceedings, July 2023, Volume 14, Issue 4, Page 572. https://doi.org/10.1016/j.anscip.2023.04.042 -- OPEN ACCESS. Article history: Available online 4 August 2023, Version of Record 4 August 2023. -- Corresponding author: I. De Barbieri. idebarbieri@inia.org.uy --
Part of special issue: 11th International Symposium on the Nutrition of Herbivores...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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95. | | MARÍN, M.F.; NAYA, H.; NAVAJAS, E.; DEVINCENZI, T.; ESPASANDIN, A.C.; CARRIQUIRY, M. O45 Energy efficiency of Hereford heifers classified by paternal Residual Feed Intake. [conference abstract]. Animal - science proceedings, August 2022, Volume 13, Issue 3, pages 298-299. https://doi.org/10.1016/j.anscip.2022.07.055 Article history: Available online 16 September 2022, Version of Record 16 September 2022. -- Funding: This work was possible given the postgraduate scholarship awarded to M.F. Marín by la Comisión Académica de Posgrados (Universidad de la...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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96. | | CARRIQUIRY, M.; MARIN, M.F.; DEVINCENZI, T.; CASAL, A.; NAVAJAS, E. O57. Energy efficiency of beef cattle in grazing production systems - I. Effect of selection for residual feed intake. [conference abstract]. Animal - science proceedings, July 2023, Volume 14, Issue 4, Page 581. https://doi.org/10.1016/j.anscip.2023.04.058 -- OPEN ACCESS. Article history: Available online 4 August 2023, Version of Record 4 August 2023. -- Corresponding author: M. Carriquiry. mcarriquiry@fagro.edu.uy --
Part of special issue: 11th International Symposium on the Nutrition of Herbivores...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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97. | | DE BARBIERI, I.; NAVAJAS, E.; MARQUES, C. B.; BLUMETTO, O.; CIAPPESONI, G. O59. Breeding for improved feed efficiency and decreased methane emissions in sheep. [conference abstract]. Animal - science proceedings, July 2023, Volume 14, Issue 4, Pages 582-583. https://doi.org/10.1016/j.anscip.2023.04.060 -- OPEN ACCESS. Article history: Available online 4 August 2023, Version of Record 4 August 2023. -- Corresponding author: I. De Barbieri. idebarbieri@inia.org.uy --
Part of special issue: 11th International Symposium on the Nutrition of Herbivores...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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98. | | PERAZA, P.; NAVAJAS, E.; MONTOSSI, F.; BRANDA, A.; RAVAGNOLO, O.; CIAPPESONI, G.; DALLA RIZZA, M. Organización y gestión del Banco de ADN Genómico animal ln: Jornada técnica, VI Jornada de agrobiotecnología. INIA Las Brujas, 20 de octubre de 2012. Conocimiento intensivo para el sector productivo: situación actual y perspectivas. Canelones (UY): INIA, 2012. 1-4 (INIA Serie Actividades de Difusión; 698)Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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99. | | NAVAJAS, E.; LAMBE, N.R.; FISHER, A.V.; NUTE, G.R.; BÜNGER, L.; SIMM, G. Muscularity and eating quality of lambs: Effects of breed, sex and selection of sires using muscularity measurements by computed tomography. Meat Science, 2008, Volume 79, Issue 1, Pages 105-112. doi: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2007.08.006 Article history: Received 11 April 2007; Received in revised form 14 August 2007; Accepted 19 August 2007.
Corresponding author: Navajas, E.A.; Sustainable Livestock Systems Group, Scottish Agricultural College, King's Buildings, United...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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100. | | MACEDO, F.; NAVAJAS, E.; AGUILAR, I.; GRASSO, A.; PIERUCCIONI, F.; CIAPPESONI, G. New parentage testing SNP panel for commercial breeds will be a useful tool for conservation of creole sheep. Volume Genetic Improvement Programs: Selection for harsh environments and management of animal genetic resources (Posters), , 441. In: Proceedings of the World Congress on Genetics Applied to Livestock Production, 10., Vancouver, BC, Canada, August 17-22, 2014. p. 441. 3 p.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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Registros recuperados : 164 | |
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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
Fecha actual : |
06/12/2016 |
Actualizado : |
23/10/2019 |
Tipo de producción científica : |
Cartillas |
Autor : |
PRAVIA, M.I.; NAVAJAS, E.; RAVAGNOLO, O.; LEMA, O.M.; MACEDO, F.; CALISTRO, A. |
Afiliación : |
MARIA ISABEL PRAVIA NIN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ELLY ANA NAVAJAS VALENTINI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; OLGA RAVAGNOLO GUMILA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; OSCAR MARIO LEMA QUEIJO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FERNANDO LIBER MACEDO, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Veterinaria; INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.; SERGIO ARIEL CALISTRO PEREZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Nuevo EPD eficiencia de conversión. |
Fecha de publicación : |
2016 |
Fuente / Imprenta : |
Montevideo (Uruguay): INIA, 2016. |
Páginas : |
2 p. |
Serie : |
(Cartilla; 70) |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
El EPD Eficiencia de Conversión (EfC) está basado en la medición del consumo a través de comederos automáticos que registran el alimento consumido diariamente para cada animal por un período de prueba de 70 días. Durante la prueba los animales son pesados y medidos por ultrasonografía, conociéndose la
ganancia diaria y composición corporal medida como músculo y grasa. A partir de los registros de consumo obtenidos para cada animal, se estima el consumo de alimento
residual. El mismo se registra como la diferencia entre el consumo real y el consumo esperado de acuerdo al peso, tasa de crecimiento y composición corporal. |
Palabras claves : |
EFC (Eficiencia de Conversión); EVALUACIONES GENÉTICAS BOVINAS; MEDICIÓN DE CONSUMO. |
Thesagro : |
ALIMENTACIÓN DE LOS ANIMALES; COMEDEROS; GENETICA ANIMAL; PRODUCCIÓN ANIMAL. |
Asunto categoría : |
-- L10 Genética y mejoramiento animal |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6375/1/70-GENETICA-BOVINA.pdf
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Marc : |
LEADER 01402nam a2200277 a 4500 001 1056217 005 2019-10-23 008 2016 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aPRAVIA, M.I. 245 $aNuevo EPD eficiencia de conversión. 260 $aMontevideo (Uruguay): INIA$c2016 300 $a2 p. 490 $a(Cartilla; 70) 520 $aEl EPD Eficiencia de Conversión (EfC) está basado en la medición del consumo a través de comederos automáticos que registran el alimento consumido diariamente para cada animal por un período de prueba de 70 días. Durante la prueba los animales son pesados y medidos por ultrasonografía, conociéndose la ganancia diaria y composición corporal medida como músculo y grasa. A partir de los registros de consumo obtenidos para cada animal, se estima el consumo de alimento residual. El mismo se registra como la diferencia entre el consumo real y el consumo esperado de acuerdo al peso, tasa de crecimiento y composición corporal. 650 $aALIMENTACIÓN DE LOS ANIMALES 650 $aCOMEDEROS 650 $aGENETICA ANIMAL 650 $aPRODUCCIÓN ANIMAL 653 $aEFC (Eficiencia de Conversión) 653 $aEVALUACIONES GENÉTICAS BOVINAS 653 $aMEDICIÓN DE CONSUMO 700 1 $aNAVAJAS, E. 700 1 $aRAVAGNOLO, O. 700 1 $aLEMA, O.M. 700 1 $aMACEDO, F. 700 1 $aCALISTRO, A.
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