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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  12/04/2016
Actualizado :  05/06/2017
Tipo de producción científica :  Poster
Autor :  LUZARDO, S.; MONTOSSI, F.; SAN JULIÁN, R.; CUADRO, R.; BRITO, G.; RISSO, D.
Afiliación :  SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; WASHINGTON ROBIN CUADRO LOPEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DIEGO FERNANDO RISSO RIET, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Effect of grazing system with different forage and supplementation allowances on Hereford steers performance and meat quality in Uruguay. [Poster] + [Resumen].
Fecha de publicación :  2008
Fuente / Imprenta :  In: International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST), 54o., Cape Town, Sudáfrica, 2008.
Idioma :  Inglés
Contenido :  Uruguayan meat production systems are based mainly on grazing pastures. More intensive systems have been growing by adding concentrate to grazing animals to improve performance and beef carcass and meat quality. Thirty two Hereford steers of 20 months of age, were randomly assigned to 4 treatments as a result of combining 2 levels of forage allowance (LFA: 2% and 4% of live weight LW) and supplementation (S: 0.8 and 1.6 % of ground sorghum), where: T1 = 4 % LFA + 0 % S; T2 = 2 % LFA + 0 % S; T3 = 2 % LFA + 0.8 % S and T4 = 2 % LFA + 1.6 % S. Steers from T1 and T4 produced heavier carcasses (HCW) and higher back fat thickness (BFT). When HCW is adjusted by final live weight (FLW) the differences disappeared, showing that differences were due basically for different final weight. Same tendency was observed for the weight of the most valuable meat cuts. Treatments did no affect (P>0.05) ultimate pH, intramuscular fat, meat color at 48 hours after slaughter, tenderness of meat aged for 7 and 20 days. No treatment differences on PUFA concentration and PUFA/SFA and n6/n3 ratio were found. However, meat of T4 animals presented the higher concentration of MUFA, particularly oleic fatty acid. Meat of treatments based only on pasture (T1 and T2) presented the higher concentration of linolenic and stearic fatty acids. Meat produced on grass-fed or combined with low supplement levels, could promote human health.
Palabras claves :  MEAT QUALITY; STOCKING RATE.
Thesagro :  CALIDAD DE CARNE; CARNE; SUPLEMENTACION; URUGUAY.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/5663/1/Poster-ICoMST-08-SL.PDF
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6811/1/eFFECT-2008.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO101175 - 1INIPS - DD

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Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  17/04/2018
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  DEAMBROSI, E.; MENDEZ, R.; CASTILLO, J.; MARTINEZ, S.; AVILA, M.
Afiliación :  ENRIQUE GERMAN DEAMBROSI CHURRUT, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; RAMON FELIPE MENDEZ LARROSA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; EMILSE JESUS CASTILLO VELAZQUEZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; SEBASTIAN MARTINEZ KOPP, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; MARIFLOR STELLA AVILA SILVA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Respuesta del arroz a la inoculación con Azospirillum o Herbaspirillum: análisis conjunto de la zafra 2008-2009 y 2010-2011.
Fecha de publicación :  2011
Fuente / Imprenta :  ln: INIA TREINTA Y TRES. Arroz : Resultados experimentales 2010-2011. Treinta y Tres (Uruguay): INIA, 2011.
Páginas :  C.3 p.34-44
Serie :  (INIA Serie Actividades de Difusión; 651)
Idioma :  Español
Thesagro :  ARROZ; INOCULACION; RIZOBIOS; URUGUAY.
Asunto categoría :  F04 Fertilización
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/9254/1/Ad-651-cap.3-p.34-44.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT30455 - 1INIPL - PPUY/INIA/SAD/651/TTAd-651
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