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741.Imagen marcada / sin marcar REALINI, C.E.; FONT I FURNOLS, M; GUERRERO, L.; MONTOSSI, F.; CAMPO, M.M.; SAÑUDO, C.; NUTE, G.R.; ALVAREZ, I.; CAÑEQUE, V.; BRITO, G.; OLIVER, M.A. Effect of finishing diet on consumer acceptability of Uruguayan beef in the European market. Meat Science, 2009, v. 81, p. 499-506 Article history: Received 8 April 2008 // Received in revised form 24 September 2008 // Accepted 5 October 2008.
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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742.Imagen marcada / sin marcar FERRINHO, A.M.; PERIPOLLI, E.; BANCHERO, G.; PEREIRA, A.S.C.; BRITO, G.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MONTOSSI, F.; BALDI, F. Effect of growth rate on beef fatty acid profile from Hereford steers finished either on pasture or in feedlot. Journal of Animal Science, 2017, v.95, suppl.4. p.180-181. Article history: Published online: August 10, 2017.
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743.Imagen marcada / sin marcar DEL CAMPO, M.; MANTECA VILANOVA, F.J.; SOARES DE LIMA, J.; VAZ MARTINS, D.; BRITO, G.; HERNÁNDEZ PÉREZ, M.P.; SAÑUDO, C.; MONTOSSI, F. Effects of different finishing strategies ion animal welfare and beef quality in Uruguay. In: Del Campo, M. El Bienestar animal y la calidad e carne de novillos en Uruguay con diferentes sistemas de terminación y manejo previo a la faena, Tesis Doctoral. Valencia, España: Universidad Politécnica de Valencia, 2008. 103-129
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744.Imagen marcada / sin marcar DEL CAMPO, M.; BRITO, G.; SOARES DE LIMA, J.M.; VAZ MARTINS, D.; SAÑUDO, C.; SAN JULIAN, R.; HERNANDEZ, P.; MONTOSSI, F. Effects of feeding strategies including different proportion of pasture and concentrate, on carcass and meat quality traits in Uruguayan steers. Meat Science, Volume 80, Issue 3, November 2008, Pages 753-760. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2008.03.026 Article history: Received 3 January 2008 // Received in revised form 15 March 2008 //Accepted 15 March 2008. Acknowledgements: This experiment was part of a cooperation agreement amongINIA Uruguay, INIA Spain and the Spanish Agency for...
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745.Imagen marcada / sin marcar DEL CAMPO, M.; BRITO, G.; SOARES DE LIMA, J.; VAZ MARTINS, D.; SAÑUDO, C.; SAN JULIAN, R.; HERNÁNDEZ PÉREZ, P.; MONTOSSI, F. Effects of feeding strategies including different proportion of pasture and concentrate, on carcass and meat quality traits in Uruguayan steers. In: Del Campo, M. El Bienestar animal y la calidad e carne de novillos en Uruguay con diferentes sistemas de terminación y manejo previo a la faena, Tesis Doctoral. Valencia, España: Universidad Politécnica de Valencia, 2008. 79-100
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746.Imagen marcada / sin marcar DE MATTOS, D.; DE LOS CAMPOS, G.; CORREA, D.; DE BARBIERI, I.; MONTOSSI, F.; SAN JULIÁN, R.; FRUGONI, J.C.; GRATTAROLA, M.; PÉREZ JONES, J.; FROS, A. Evaluación genética del núcleo fundacional merino fino: análisis combinado generaciones 1999 - 2000 - 2001. ln: INIA TACUAREMBÓ. SOCIEDAD CRIADORES MERINO AUSTRALIANO DEL URUGUAY. Proyecto Merino Fino del Uruguay: tercera distribución de carneros generados en el núcleo fundacional de merino fino de la Unidad Experimental Glencoe, INIA Tacuarembó, 1999 - 2002. Paysandú, 12 diciembre 2002. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2002. p. 25-35 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 305)
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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747.Imagen marcada / sin marcar DE MATTOS, D.; CIAPPESONI, G.; GIMENO, D.; RAVAGNOLO, O.; AGUILAR, I.; DE BARBIERI, I.; MONTOSSI, F.; MARTÍNEZ, H.; FRUGONI, J.C.; GRATTAROLA, M.; PÉREZ JONES, J.; FROS, A. Evaluación genética del núcleo fundacional merino fino: análisis combinado población merino fino - generación 2002. ln: INIA Tacuarembó. Sociedad Criadores Merino Australiano del Uruguay. SUL. Proyecto Merino Fino del Uruguay: cuarta distribución de carneros generados en el Núcleo Fundacional de Merino Fino de la la Unidad Experimental Glencoe, 1999 - 2003. Glencoe, Paysandú, 10 de diciembre, 2003. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2003. p. 59-71 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 343)
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748.Imagen marcada / sin marcar REYNO, R.; REAL, D.; MONTOSSI, F.; SILVEIRA, C.; CUADRO, R.; LUZARDO, S.; ROVIRA, F.; ZARZA, M.; MEROLA, R.; DE BARBIERI, I.; MARTÍNEZ, H.; FRUGONI, J.C.; VIANA, A. Evaluación del comportamiento en pastoreo del cultivar Ornithopus Pinnatus (TB194) con corderas Corriedale puras y cruza Corriedale*Merino Dohne. In: INIA Tacuarembó. Unidad Experimental Glencoe. Día de campo, 24 octubre, Paysandú, 2007. Alternativas de intensificación, especialización, diversificación y valorización de la ganadería ovina y bovina en el Basalto. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2007. p. 29-31 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 518)
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749.Imagen marcada / sin marcar JAURENA, M.; DE BARBIERI, I.; MONTOSSI, F.; LEZAMA, F.; PEREZ GOMAR, E.; DIAZ, S.; SOSA, M.; CACERES, J.; ROVIRA, F.; ALBERNAZ, F.; SANCRISTOBAL, E.; LIMA, G. Evaluación de diferentes ofertas de forraje de campo natural sobre la producción y calidad de lanas finas y superfinas y en indicadores de sustentabilidad de suelos y de la comulnidad vegetal. Día de campo, INIA Tacuarembó, Unidad Experimental Glencoe, Setiembre, 2008. Alternativas de intensificación, especialización, diversificación y valorización de la ganadería ovina y bovina en basalto. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2008. p. 8-10
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750.Imagen marcada / sin marcar MEDEROS, A.; MONTOSSI, F.; DE BARBIERI, I.; GALLINAL, M.; RISSO, D.; LUZARDO, S.; SAN JULIÁN, R.; RODRIGUEZ, S.; ROVIRA, F.; BARRETTO, J.; LEVRATTO, J.; GONZALEZ, H.; SILVA, L. Evaluación del efecto de la especie forrajera y los taninos condensados en el control de los parásitos gastrointestinales, la producción y la calidad de carne ovina y lana de corderos pesados en engorde. ln: INIA TACUAREMBÓ. ESTACIÓN EXPERIMENTAL GLENCOE. Día de campo. Producción animal, pasturas y forestal. Estación Experimental Glencoe, Paysandú, octubre, 2005. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2005. p. 28-31 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 431)
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751.Imagen marcada / sin marcar DE LA FUENTE, J.; DIAZ, M.T.; ÁLVAREZ, I.; OLIVER, M.A.; FONT I FURNOLS, M.; SAÑUDO, C.; CAMPO, M.M.; MONTOSSI, F.; NUTE, G.R.; CAÑEQUE, V. Fatty acid and vitamin E composition of intramuscular fat in cattle reared in different production systems. Meat Science, Volume 82, Issue 3, July 2009, Pages 331-337. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2009.02.002 Article history: Received 5 March 2008 // Received in revised form 7 January 2009 // Accepted 2 February 2009. Acknowledgements: This work has been made possible by funding from the AECI(Agencia Española de Cooperación Internacional), the...
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752.Imagen marcada / sin marcar NAVAJAS, E.; PRAVIA, M.I.; LEMA, O.M.; CLARIGET, J.M.; AGUILAR, I.; RAVAGNOLO, O.; BRITO, G.; PERAZA, P.; DALLA RIZZA, M.; MONTOSSI, F. Genetic improvement of feed efficiency and carcass and meat quality of hereford cattle by genomics. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY, 60., 2014, Punta del Este, Uruguay: ICOMST. Oral Poster Presentation :Sessions I and II: 2 Posters.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó.
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753.Imagen marcada / sin marcar MARQUES, C. B.; DE BARBIERI, I.; MONTOSSI, F.; ABELLA, I.; RAMOS, Z.; ROVIRA, F.; MONZALVO, C.; GIMENO, D.; PINTOS, M.G.; CIAPPESONI, G. Genetic parameters for growth, wool and in vivo carcass traits in Dohne Merino sheep of Uruguay. In: AUPA, Proceedings del VII Congreso Uruguayo de Producción Animal. Sección Producción Animal Sostenible (Sustainable Animal Production Section), 14 y 15 diciembre 2021. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, 29(Supl.1), p.175-177. (Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, Vol.29, Supl.1) Corresponding author: G. Ciappesoni, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, INIA Las Brujas, Rincón del Colorado, Canelones, Uruguay, mailto:gciappesoni@inia.org.uy
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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754.Imagen marcada / sin marcar GIORELLO, D.; DO CANTO, J.; PORCILE, V.; DE BARBIERI, I.; SOARES DE LIMA, J.M.; MONTOSSI, F.; ROSSI, C.; MARANGES, F.; REYNO, R. Paspalum notatum INIA Sepé: una gramínea nativa de alta productividad y persistencia. Revista INIA Uruguay, Setiembre 2021, no.66, p. 51-54. (Revista INIA; 66).
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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755.Imagen marcada / sin marcar MONTOSSI, F.; LUZARDO, S.; DE BARBIERI, I.; BLUMETTO, O.; CIGANDA, V.; DEL CAMPO, M.; JAURENA, M.; DEVINCENZI, T.; CARRASCO-LETELIER, L.; BRITO, G.; CIAPPESONI, G.; BANCHERO, G. O81. Livestock ruminant production systems and value chains contributing towards a more sustainable world: opportunities and challenges. [conference abstract]. Animal - science proceedings, July 2023, Volume 14, Issue 4, Pages 595-596. https://doi.org/10.1016/j.anscip.2023.04.082 -- OPEN ACCESS. Article history: Available online 4 August 2023, Version of Record 4 August 2023. -- Corresponding author: F. Montossi. fmontossi@inia.org.uy -- Part of special issue: 11th International Symposium on the Nutrition of Herbivores (ISNH...
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756.Imagen marcada / sin marcar VIÑOLES, C.; CUADRO, R.; MÉNDEZ, R.; MARTÍN, A.; FERRÓN, M.; GUGGERI, D.; MOREIRA, E.; FRUGONI, J.C.; DE BARBIERI, I.; MONTOSSI, F. Impacto de la nutrición a edades tempranas sobre la pubertad y la preñez de terneras Hereford servidas a los 12-13 meses en sistemas ganaderos del basalto. ln: INIA Tacuarembó. Unidad Experimental Glencoe. Día de campo, Glencoe, 10 setiembre 2010, Paysandú, Uruguay. Pasturas y producción animal. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2010. p. 1-4 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 619) Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA)
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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757.Imagen marcada / sin marcar REYNO, R.; DO CANTO, J.; SILVEIRA, F.; MEROLA, R.; JAURENA, M.; GIORELLO, D.; CUADRO, R.; DEVINCENZI, T.; MONTOSSI, F.; MARANGES, F.; ROSSI, C. Lotus INIA Basalto: potenciando los mejoramientos de campo de la ganadería extensiva del Uruguay. Pasturas. Revista INIA Uruguay, Marzo 2023, no.72, p.35-39. (Revista INIA; 72).
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758.Imagen marcada / sin marcar MONTOSSI, F.; SAN JULIÁN, R.; MEDEROS, A.; ZAMIT, W.; FRUGONI, J.C.; LEVRATTO, J.; LIMA, G.; COSTALES, J.; DE BARBIERI, I. Majada de cría: momento y tipo de esquila. ln: INIA TACUAREMBÓ. UNIDAD EXPERIMENTAL GLENCOE. JORNADA, OCTUBRE 2000, TACUAREMBÓ. Producción animal y pasturas en basalto. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2000. p. 21 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 239)
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759.Imagen marcada / sin marcar MONTOSSI, F.; SAN JULIÁN, R.; MEDEROS, A.; DE MATTOS, D.; FRUGONI, J.C.; ZAMIT, W.; LEVRATTO, J.; MARTÍNEZ, H.; DE BARBIERI, I.; GRATTAROLA, M.; PÉREZ JONES, J. Majada de cría del núcleo fundacional del Proyecto Merino Fino del Uruguay. ln: INIA TACUAREMBÓ. UNIDAD EXPERIMENTAL GLENCOE. JORNADA, OCTUBRE 2000, TACUAREMBÓ. Producción animal y pasturas en basalto. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2000. p. 39-40 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 239)
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760.Imagen marcada / sin marcar MONTOSSI, F.; DE BARBIERI, I.; CIAPPESONI, G.; RAVAGNOLO, O.; DE MATTOS, D.; PÉREZ JONES, J.; GRATTAROLA, M.; MEDEROS, A.; SOARES DE LIMA, J.M. Núcleo fundacional de merino fino y superfino de la unidad experimental "Glencoe"-INIA Uruguay : una experiencia innovadora de mejoramiento genético asociativo y participativo. [Fine and superfine Merino nucleus at "INIA Glencoe" Experimental Station-Uruguay: an innovative experience in associative and participatory animal breeding.] Agrociencia Uruguay, 2005, v. 9, no. 1y 2, p. 609-616. AGRADECIMIENTOS: A todos aquellos productores que están participando de este desafío conjunto y que colaboran y apoyan a las instituciones para lograr alcanzar las metas que nos hemos propuesto. A los funcionarios de INIA Tacuarembó,...
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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  13/09/2017
Actualizado :  18/09/2017
Tipo de producción científica :  Abstracts/Resúmenes
Autor :  FERRINHO, A.M.; PERIPOLLI, E.; BANCHERO, G.; PEREIRA, A.S.C.; BRITO, G.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MONTOSSI, F.; BALDI, F.
Afiliación :  School of Animal Science and Food Engineering, University of São Paulo, Pirassununga, Brazil; Sao Paulo State University (UNESP), School of Agricultural and Veterinarian Sciences (FCAV), Department of Animal Science, Jaboticabal, Brazil; GEORGGET ELIZABETH BANCHERO HUNZIKER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Universidade de São Paulo, Pirassununga, Brazil.; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALEJANDRO FRANCISCO LA MANNA ALONSO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ENRIQUE GENARO FERNANDEZ RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; School of Agricultural and Veterinarian Sciences, Sao Paulo State University - FCAV/UNESP, Jaboticabal, Brazil.
Título :  Effect of growth rate on beef fatty acid profile from Hereford steers finished either on pasture or in feedlot.
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  Journal of Animal Science, 2017, v.95, suppl.4. p.180-181.
DOI :  10.2527/asasann.2017.365
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Published online: August 10, 2017.
Contenido :  Abstract: Different nutritional management during the rearing and finishing periods can determine changes on beef fatty acid profile. Beef lipid composition was quantified in 224 male Hereford calves weaned at 8 wk of age with an average initial live weight (LW) of 170 ± 17 kg. After weaning, 4 nutritional treatments were imposed to obtain different daily LW gains (LWG; kg/d) during the first winter. Nutritional management groups were high LWG in feedlot (HF), low LWG in feedlot (LF), high LWG in pasture (HP), and low LWG in pasture (LP). The finishing phase began when each group reached a mean LW of 350 ± 28 kg. During the finishing phase, one-half of the HF, LF, HP and LP animals were finished on pasture and the other half in a feedlot. The animals were slaughtered when calves in each treatment attained a mean LW of 500 kg. Analysis of beef fatty acids was performed by extraction and methylation from LM, and the fatty acids were quantified using a gas chromatography. The statistical model included the groups at growing phase (HF, LF, HP, and LP) and the groups at finishing phase (feedlot or pasture) and the interaction between growing and finishing phase as fixed effects and LW at the beginning of the finishing phase as a covariable. Tukey?s test was applied to compare the means (P < 0.05). There was interaction between the growing and finishing phases for myristic acid and CLA cis 9, trans 11. Animals from HF finished on pasture presented the highest concentration of myri... Presentar Todo
Palabras claves :  ENGORDE A CORRAL; FINISHING SYSTEM; GROW-OUT; LIPID COMPOSITION; NOVILLOS HEREFORD; PASTURA.
Thesagro :  CARNE VACUNA; NOVILLOS; URUGUAY.
Asunto categoría :  --
L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE102194 - 1PXIAP - DD
TBO102098 - 1PXIAP - DD
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