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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Tacuarembó. |
Fecha : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
11/11/2019 |
Autor : |
DÍAZ, N.J.; FERNÁNDEZ, M.A.; LÓPEZ, J.; MATO, M.A.; OLIVA, R.; SANTAMARÍA, J.; DE SOUZA SILVA, J.; VALLE LIMA, S. |
Título : |
Capacitación en planificación, seguimiento y evaluación para la administración de la investigación agropecuaria |
Fecha de publicación : |
1997 |
Fuente / Imprenta : |
[s.l.]: ISNAR, 1997. |
Páginas : |
111 p |
Serie : |
(Gestión estratégica del cambio institucional ; 5) |
Idioma : |
Español |
Thesagro : |
DESARROLLO AGRICOLA; INVESTIGACION; PLANIFICACION; TRANSFERENCIA DE TECNOLOGIA. |
Asunto categoría : |
A50 Investigación agraria |
Marc : |
LEADER 00761nam a2200253 a 4500 001 1017964 005 2019-11-11 008 1997 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDÍAZ, N.J. 245 $aCapacitación en planificación, seguimiento y evaluación para la administración de la investigación agropecuaria 260 $a[s.l.]: ISNAR$c1997 300 $a111 p 490 $a(Gestión estratégica del cambio institucional ; 5) 650 $aDESARROLLO AGRICOLA 650 $aINVESTIGACION 650 $aPLANIFICACION 650 $aTRANSFERENCIA DE TECNOLOGIA 700 1 $aFERNÁNDEZ, M.A. 700 1 $aLÓPEZ, J. 700 1 $aMATO, M.A. 700 1 $aOLIVA, R. 700 1 $aSANTAMARÍA, J. 700 1 $aDE SOUZA SILVA, J. 700 1 $aVALLE LIMA, S.
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Registro original : |
INIA Tacuarembó (TBO) |
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Registro
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Volumen
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Estado
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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
17/04/2024 |
Actualizado : |
17/04/2024 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
DEL PAPA, M.F.; DELGADO, M.J.; IRISARRI, P.; LATTANZI, F.; MONZA, J. |
Afiliación : |
MARÍA FLORENCIA DEL PAPA, Instituto de Biotecnología y Biología Molecular (IBBM), Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET), Dep. Ciencias Biológicas, Facultad de Ciencias Exactas, Universidad Nacional de La Plata (UNLP), La Plata, Argentina; MARÍA JESÚS DELGADO, Experimental Station of Zaidín, Spanish National Research Council (CSIC), Granada, Spain; PILAR IRISARRI, Department of Biología Vegetal, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; FERNANDO A. LATTANZI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JORGE MONZA, Department of Biología Vegetal, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay. |
Título : |
Editorial: Maximizing nitrogen fixation in legumes as a tool for sustainable agriculture intensification, volume II. |
Complemento del título : |
Section: Plant-Soil Interactions. |
Fecha de publicación : |
2024 |
Fuente / Imprenta : |
Frontiers in Agronomy. 2024, Volume 6, e1387188. https://doi.org/10.3389/fagro.2024.1387188 --OPEN ACCESS. |
ISSN : |
2673-3218 |
DOI : |
10.3389/fagro.2024.1387188 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received 16 February 2024, Accepted 06 March 2024, Published 13 March 2024. -- Correspondece: Del Papa, M.F.; Instituto de Biotecnología y Biología Molecular (IBBM), Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET), Dep. Ciencias Biológicas, Facultad de Ciencias Exactas, Universidad Nacional de La Plata (UNLP), La Plata, Argentina; email:floppy@biol.unlp.edu.ar -- FUNDING: FL's research was supported by the project "Intensificación sostenible de sistemas ganaderos con leguminosas" funded by PROCISUR and FONTAGRO. -- This article is part of the Research Topic Maximizing Nitrogen Fixation in Legumes as a Tool for Sustainable Agriculture Intensification: Volume II (https://www.frontiersin.org/research-topics/42617#articles ) -- Edited and reviewed by Davey Jones, Bangor University, United Kingdom. --
LICENSE: This is an open-access article distributed under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY) (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ ) |
Contenido : |
ABSTRACT.- Estimations indicate that there will be nearly 10 billion people on Earth by 2050. Then agriculture will be required to generate about 50% more food because of the rise in the world population (FAO, 2017). The great challenge for agricultural systems is to provide secure food for the growing world population while maintaining or improving soil and water quality, together with working towards the mitigation of climate change without exceeding planetary boundaries (Wanyenze et al., 2023). This can be achieved through sustainable agriculture intensification and involves increasing current levels of production while minimizing impacts on the environment. |
Palabras claves : |
ÁREA DE PASTURAS Y FORRAJES - INIA; Biological nitrogen fixation; Inoculants; Legumes; Rhizobia; Soybean; Symbiosis. |
Asunto categoría : |
F01 Cultivo |
URL : |
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fagro.2024.1387188/pdf
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Marc : |
LEADER 02587naa a2200289 a 4500 001 1064594 005 2024-04-17 008 2024 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2673-3218 024 7 $a10.3389/fagro.2024.1387188$2DOI 100 1 $aDEL PAPA, M.F. 245 $aEditorial$bMaximizing nitrogen fixation in legumes as a tool for sustainable agriculture intensification, volume II.$h[electronic resource] 260 $c2024 500 $aArticle history: Received 16 February 2024, Accepted 06 March 2024, Published 13 March 2024. -- Correspondece: Del Papa, M.F.; Instituto de Biotecnología y Biología Molecular (IBBM), Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET), Dep. Ciencias Biológicas, Facultad de Ciencias Exactas, Universidad Nacional de La Plata (UNLP), La Plata, Argentina; email:floppy@biol.unlp.edu.ar -- FUNDING: FL's research was supported by the project "Intensificación sostenible de sistemas ganaderos con leguminosas" funded by PROCISUR and FONTAGRO. -- This article is part of the Research Topic Maximizing Nitrogen Fixation in Legumes as a Tool for Sustainable Agriculture Intensification: Volume II (https://www.frontiersin.org/research-topics/42617#articles ) -- Edited and reviewed by Davey Jones, Bangor University, United Kingdom. -- LICENSE: This is an open-access article distributed under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY) (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ ) 520 $aABSTRACT.- Estimations indicate that there will be nearly 10 billion people on Earth by 2050. Then agriculture will be required to generate about 50% more food because of the rise in the world population (FAO, 2017). The great challenge for agricultural systems is to provide secure food for the growing world population while maintaining or improving soil and water quality, together with working towards the mitigation of climate change without exceeding planetary boundaries (Wanyenze et al., 2023). This can be achieved through sustainable agriculture intensification and involves increasing current levels of production while minimizing impacts on the environment. 653 $aÁREA DE PASTURAS Y FORRAJES - INIA 653 $aBiological nitrogen fixation 653 $aInoculants 653 $aLegumes 653 $aRhizobia 653 $aSoybean 653 $aSymbiosis 700 1 $aDELGADO, M.J. 700 1 $aIRISARRI, P. 700 1 $aLATTANZI, F. 700 1 $aMONZA, J. 773 $tFrontiers in Agronomy. 2024, Volume 6, e1387188. https://doi.org/10.3389/fagro.2024.1387188 --OPEN ACCESS.
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