Ainfo Consulta

Catálogo de Información Agropecuaria

Bibliotecas INIA

 

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  23/05/2016
Actualizado :  29/11/2016
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  MENDOZA, A.; CAJARVILLE, C.; REPETTO, J.L.
Afiliación :  ALEJANDRO FRANCISCO MENDOZA AGUIAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Departamento de Nutrición Animal, Instituto de Producción Animal, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República; Departamento de Producción de Bovinos, Instituto de Producción Animal, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República.
Título :  Short communication: Intake, milk production, and milk fatty acid profile of dairy cows fed diets combining fresh forage with a total mixed ration.
Fecha de publicación :  2016
Fuente / Imprenta :  Journal of Dairy Science, 2016, v.99, no.3, p.1938-1944.
DOI :  10.3168/jds.2015-10257
Idioma :  Inglés
Notas :  Received 14 August 2015, Accepted 15 November 2015, Available online 6 January 2016
Contenido :  ABSTRACT. To establish the effects of access time to high-quality temperate fresh forage (FF) on intake and performance of cows fed a total mixed ration (TMR), 9 Holstein cows were assigned to three 3 × 3 Latin squares with 20-d periods with sampling in the last 10 d. The following treatments were evaluated: 0 (T0), 4 (T4), and 8 (T8) h of daily access to FF. Forage (Lolium multiflorum) was cut daily and offered ad libitum beginning at 0800 h in individual stalls, and a TMR was offered ad libitum during the period when cows had no access to FF. Fresh forage dry matter intake (DMI) increased and TMR DMI decreased with the access time to FF, whereas total DMI was 3.0 kg higher for T4 than for T8; no differences were detected with T0. Compared with T0, 8 h/d of access to FF decreased milk, protein, and casein yields, and tended to decrease fat and lactose yields, but treatment had no effect on milk composition or feed efficiency. The milk fatty acid profile in T8 had a higher content of rumenic, vaccenic, and linolenic acids compared with T0. We concluded that cows with 4 h of access to high-quality FF had similar DMI and milk yields as cows fed only the TMR, but more than 4 h of access reduced DMI and performance without changes in feed efficiency, although milk fat had enhanced levels of beneficial fatty acids. © American Dairy Science Association®, 2016
Palabras claves :  FRESH FORAGE; RUMENIC ACID; TOTAL MIXED RATION.
Thesagro :  ALIMENTACION ANIMAL; VACAS LECHERAS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101028 - 1PXIAP - DDPP/JR.DAIRY SCIENCE/2016

Volver


Botón Actualizar


Botón Actualizar

Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  11/06/2018
Actualizado :  05/06/2019
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  CAPELESSO, A.N.; FERREIRA BICA, A.; ALFONSO, E.; MEONI, E.; SILVA,G.; CABRERA, M.; OLHAGARAY, M.; MENDOZA, A.; REPETTO, J.; CAJARVILLE, C.; KOZLOSKI, G.
Afiliación :  Facultad de Veterinaria, UdelaR, Uruguay./Universidad Federal de Santa María, Brasil.; Facultad de Veterinaria, UdelaR, Uruguay.; Facultad de Veterinaria, UdelaR, Uruguay.; Facultad de Veterinaria, UdelaR, Uruguay.; Facultad de Veterinaria, UdelaR, Uruguay.; Escuela Agraria Superior "La Carolina", CEPT, Uruguay.; Facultad de Veterinaria, UdelaR, Uruguay.; ALEJANDRO FRANCISCO MENDOZA AGUIAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JOSE LUIS REPETTO CAPELLO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay./ Facultad de Veterinaria, UdelaR, Uruguay.; CECILIA CAJARVILLE, Facultad de Veterinaria, UdelaR, Uruguay.; Universidad Federal de Santa María, Brasil.
Título :  Estudio de relación entre variables metabólicas y corporales con el balance energético en vacas en inicio de lactación.
Fecha de publicación :  2018
Fuente / Imprenta :  In: Jornadas Uruguayas de Buiatría, 46., 2018, Paysandú, Uy., Matto, C.; Delpiazzo, R.(Ed.). Trabajos presentados. Paysandú: Centro Médico Veterinario de Paysandú/Sociedad Uruguaya de Buiatría, 2018.
Páginas :  p. 181-183.
Idioma :  Español
Palabras claves :  ESCORE DE CONDICIÓN CORPORAL (ECC); ESPESOR DE GRASA SUBCUTÁNEA (EGS); PESO VIVO (PV); VACAS HOLSTEIN; VACAS PRIMÍPARAS.
Thesagro :  VACAS EN LACTACION; VACAS LECHERAS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE102486 - 1PXIPL - PPLE-636.2/JUB/46a./2018LE 17272
Volver
Expresión de búsqueda válido. Check!
 
 

Embrapa
Todos los derechos reservados, conforme Ley n° 9.610
Política de Privacidad
Área Restricta

Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria
Andes 1365 - piso 12 CP 11100 Montevideo, Uruguay
Tel: +598 2902 0550 Fax: +598 2902 3666
bibliotecas@inia.org.uy

Valid HTML 4.01 Transitional