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1.Imagen marcada / sin marcar VAN LIER, E.; HART, K.W.; VIÑOLES, C.; PAGANONI, B.; BLACHE, D. Calm Merino ewes have a higher ovulation rate and more multiple pregnancies than nervous ewes. Animal, 2017, v. 11, no. 7, p. 1196-1202. Article history: Received 15 June 2016; Accepted 13 December 2016.
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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2.Imagen marcada / sin marcar VIÑOLES, C.; GLOVER, K.M.M.; PAGANONI, B.L.; MILTON, J.T.B.; MARTIN, G.B. Embryo losses in sheep during short-term nutritional supplementation. Reproduction, Fertility and Development, 2012, v. 24, p. 1040-1047. History article: Received 4 November 2011; accepted 15 February 2012; published online 30 March 2012.
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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3.Imagen marcada / sin marcar VIÑOLES, C.; BLANCHE, D.; PAGANONI, B.; HAWKEN, P.; GLOVER, K.; MILTON, J.; MARTIN, G.B. Manejo limpio, verde y ético: un nuevo encare para aumentar la eficiencia reproductiva en majadas Merino. ln: INIA Tacuarembó. Estación Experimental Glencoe. Proyecto Merino Fino del Uruguay: octava distribución de carneros generados en el núcleo fundacional de Merino fino de la Unidad Experimental Glencoe, 1999-2007, Paysandú, 13 de diciembre, 2006. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2007. p. 39-47 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 523)
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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4.Imagen marcada / sin marcar PAGANONI, B.L.; FERGUSON, M.B.; FERRIO, S.; JONES, C.; KEARNEY, G.A.; KENYON, P.R.; MACLEAY, C.; VIÑOLES, C.; THOMPSON, A.N. Early reproductive losses are a major factor contributing to the poor reproductive performance of Merino ewe lambs mated at 8-10 months of age. Animal Production Science, 2014, v.54, no.6, p.762-772. Article history: Received 13 June 2013 / Accepted 26 February 2014 / Published online 9 April 2014.
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
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5.Imagen marcada / sin marcar VIÑOLES, C.; PAGANONI, B.L.; MCNATTY, K.P.; HEATH, D.A.; THOMPSON, A.N.; GLOVER, K.M.M.; MILTON, J.T.B.; MARTIN, G.B. Follicle development, endocrine profiles and ovulation rate in adult Merino ewes-effects of early nutrition (pre-and post-natal) and supplementation with lupin grain. Reproduction, 2014, v. 147, no. 1, p. 101-110. History article: Received 14 March 2013; First decision 8 April 2013; Revised manuscript received 17 October 2013; Accepted 23 October 2013.
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  29/05/2017
Actualizado :  29/05/2017
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  ELICHALT, M.; RUSSO, M.; VÁZQUEZ, D.; SUBURÚ, G.; TIHISTA, H.; GODIÑO, M.
Afiliación :  MARTA ELICHALT, Escuela de Nutrición. UdelaR; MÓNICA RUSSO, Escuela de Nutrición. UdelaR; DANIEL VÁZQUEZ PEYRONEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GABRIELA SUBURÚ, LATU (Laboratorio Tecnológico del Uruguay); HUGO TIHISTA, CIPU (Centro de Industriales Panaderos del Uruguay); MARCELA GODIÑO, Mesa Nacional de Trigo.
Título :  Lípidos, sodio y fibra dietética en harina de trigo y pan artesanal en Uruguay: aporte nutricional según recomendaciones para distintos grupos de población. [Lipids, sodium and dietary fiber in wheat flour and artisan bread in Uruguay: nutritional intake according to the recommendations for different population groups.]
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  Revista Chilena de Nutrición, 44(1), p. 71-78., 2017.
ISSN :  0717-7518
DOI :  10.4067/S0717-75182017000100010
Idioma :  Español
Notas :  Este trabajo fue recibido el 25 de Mayo de 2016 y aceptado para ser publicado el 16 de Diciembre de 2016.
Contenido :  ABSTRACT. This research assessed the proportion of whole-wheat flour in whole-wheat bread relative to the level mandated by law, as well as the content of lipids (Lip) and sodium (Na) in French bread, and of Lip, Na and total dietary fiber (TDF) in whole-wheat bread made in bakeries in Montevideo and Canelones, Uruguay. The percentage ofNa and TDF using both Adequate Intakes (Als) and Tolerable Upper Intake levels (Uls) were estimated in reference to recommended daily quantities. Na in French bread consists of 64% of AIs for individuals aged nine and older, and over 100% of AIs for adults aged 51 and older. Whole-wheat bread values are slightly lower. TDF consists of 38% of AIs in 9 year-old children and 53% in adults older than 50 years of age. This work helps to establish a baseline for the development of formulations with minimum levels of Na and optimum levels of TDF in artisan bread. .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-. RESUMEN. La presente investigación evaluó la proporción de harina integral en pan integral con el nivel legislado; el contenido de lípidos y sodio (Na) en pan francés y lípidos, Na y fibra dietética total (FDT) en pan integral elaborado en panaderías de Montevideo y Canelones. Se estimó según cantidades diarias recomendadas el porcentaje de Na y FDT en relación a las Ingestas Adecuadas (AIs) y los Límites Máximos Tolerables (Uls). El Na en pan francés cubre desde los 9 años un 64% de las IAs hasta cerca del 100% en adultos desde los 51 años; el pan integ... Presentar Todo
Palabras claves :  ADEQUATE INTAKES; ARTISAN BREAD; DIETARY FIBER; FIBRA DIETÉTICA; INGESTAS ADECUADAS; LÍMITES MÁXIMOS TOLERABLES; PANES ARTESANALES; SODIUM; TOLERABLE UPPER INTAKE LEVELS.
Thesagro :  HARINA DE TRIGO; SODIO.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.scielo.cl/pdf/rchnut/v44n1/art10.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101399 - 1PXIAP - DDPP/REV.CHIL.NUTR./2017
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