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1.Imagen marcada / sin marcar COZZOLINO, D.; VADELL, A.; BALLESTEROS, F; GALIETTA, G.; BARLOCCO, N. Combining visible and near-infrared spectroscopy with chemometrics to trace muscles from an autochthonous breed of pig produced in Uruguay: A feasibility study. Analytical and Bioanalytical Chemistry, July 2006, Volume 385, Issue 5, Pages 931-936. Article history: Received: 16 January 2006 / Revised: 6 March 2006 / Accepted: 7 April 2006 / Published online: 12 May 2006.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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2.Imagen marcada / sin marcar GALIETTA, G.; CAPDEVIELLE, R.; MOLINARI, D.; DIANO, W. Estudio del recubrimiento con una película comestible en el proceso de maduración postcosecha en tomate (Lycopersicon esculentum L.) ln: Congreso Nacional de Horticultura, 9.; Simposio de Producción y Comercialización de Manzana, 2003, Montevideo, Uruguay Resúmenes. Montevideo (Uruguay): SUHINIA, 2003. p. 31 Sociedad Uruguaya de Horticultura; Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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3.Imagen marcada / sin marcar Juliano, H.Ballesteros, F.Bonfiglio, F.Verde, R.Galietta, G. Estudio de acidificación de zapallo en almíbar ln: Carballo, S., ed. Trabajos presentados. Las Brujas, Canelones (Uruguay): INIA, 2002. p. 52-54 Mesa Nacional de Cucurbitáceas
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
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4.Imagen marcada / sin marcar CAPDEVIELLE, R.; MOLINARI, D.; GALIETTA, G.; DIANO, W. Estudio comparativo del recubrimiento con una película comestible sobre el proceso de maduración postcosecha en manzanas (Mallus domestica Borkh) cv. Cripps Pink y Royal Gala ln: Congreso Nacional de Horticultura, 9.; Simposio de Producción y Comercialización de Manzana, 2003, Montevideo, Uruguay Resúmenes. Montevideo (Uruguay): SUHINIA, 2003. p. 75 Sociedad Uruguaya de Horticultura; Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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5.Imagen marcada / sin marcar GALIETTA, G.; EGANA, E.; GEMELLI, F.; MAESO, D.; CASCO, M.; CONDE, P. Pesticide dissipation curves in peach, pear and tomato crops in Uruguay. Journal of Environmental Science and Health :part B Pesticides, Food Contaminants, and Agricultural Wastes, v. 46, n.1, p. 35-40, 2011. Article history: Received 02 Jun 2010, Published online: 10 Dec 2010.
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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  30/09/2014
Actualizado :  25/01/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  A - 1
Autor :  GALIETTA, G.; EGANA, E.; GEMELLI, F.; MAESO, D.; CASCO, M.; CONDE, P.
Afiliación :  DIEGO CESAR MAESO TOZZI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA NOELIA CASCO MILA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; ANA PAULA CONDE INNAMORATO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Pesticide dissipation curves in peach, pear and tomato crops in Uruguay.
Fecha de publicación :  2011
Fuente / Imprenta :  Journal of Environmental Science and Health :part B Pesticides, Food Contaminants, and Agricultural Wastes, v. 46, n.1, p. 35-40, 2011.
ISSN :  0360-1234
DOI :  10.1080/03601234.2010.515504
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 02 Jun 2010, Published online: 10 Dec 2010.
Contenido :  Abstract: Dissipation curves of azoxystrobin and of the neonicotinoids acetamiprid and thiacloprid in peach; azinphos-methyl and carbaryl in pear and azoxystrobin, chlorfenapyr and chlorpyrifos in high-tunnel tomato crops were studied in the Southern region of Uruguay. An analytical methodology based on solid phase extraction (SPE) and detection by High Performance Liquid Chromatography with Diode Array Detector (HPLC/DAD) was used for acetamiprid and thiacloprid. Coupled SPE and detection by Gas Chromatography with Mass Selective Detector (GC/MSD) was used for the detection of azinphos-methyl, azoxystrobin, carbaryl, chlorfenapyr and chlorpyrifos residues. Curves were modeled mathematically with Solver program of Microsoft Excel. The best fit for acetamiprid and thiacloprid in peach was achieved with the exponential model (r(2)=0.961 and 0.944, respectively). In the case of peach fruits there is not a Maximum Residue Limit (MRL) for acetamiprid in the Codex Alimentarius, while 0.5 mg/kg is the value rated for thiacloprid. The MRLs accepted by the European Union (EU) are 0.1 mg/kg for acetamiprid and 0.3 mg/kg for thiacloprid. According to the curves determined in these experiments, thiacloprid residues 10 to 12 days after application (daa) were below the MRLs established by both sources. In the case of acetamiprid, 25 daa would be required, according to the exponential mathematical model, to get residues levels below the MRL values established by the EU. For azinphos methyl... Presentar Todo
Palabras claves :  CURVAS DE DISIPACIÓN; DISSIPATION CURVES; DURAZNO; GC/MSD; HPLC/DAD; HPLC/PAPA; PEACH; PEAR; PERA; PESTICIDAS DE RESIDUOS; RESIDUES PESTICIDES; TOMATE; TOMATO.
Thesagro :  FRUTICULTURA; HORTICULTURA.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE100326 - 1PXIAP - DD
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