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Registros recuperados : 164 | |
121. | | TIERI, M.; LA MANNA, A.; BANCHERO, G.; MIERES, J.; FERNANDEZ, E.; INVERNIZZI, G.; BUFFA, I.; MONTOSSI, F. Balances de nitrógeno y fósforo en sistemas ganaderos del Uruguay // Nutrient balances of nitrogen and phosphorus in livestock production systems in Uruguay. Revista Argentina de Producción Animal, v. 32, suppl. 1, p. 78, 2012. In: CONGRESO ARGENTINO DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 35. 2012. Resúmenes. Córdoba, AR: AAPA, 2012. SP 58.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó. |
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122. | | CLARIGET, J.M.; BANCHERO, G.; AZNÁREZ, V.; ROIG, G.; CANOZZI, M.E.A.; PEREZ, E.; FERNANDEZ, E.; LA MANNA, A. Cuando lo que tenemos que suplementar es la fibra. Producción Animal. Revista INIA Uruguay, Marzo 2023, no.72, p.18-21. (Revista INIA; 72).Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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123. | | FASSIO, A.; IBAÑEZ, W.; FERNANDEZ, E.; COZZOLINO, D.; PÉREZ, O.; RESTAINO, E.; PASCAL, A.; RABAZA, C.; VERGARA, G. El cultivo de maíz para la producción de forraje y grano y la influencia del agua. Montevideo (Uruguay): INIA, 2018. 49 p. (INIA Serie Técnica; 239)Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres. |
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124. | | TIERI, M.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MIERES, J.M.; SCHRÖEDER, F.; PEREZ, E.; BALDI, F.; BANCHERO, G. Efecto de diferentes niveles de proteína y sustitución de proteína verdadera por nitrógeno no proteico (urea) en la performance y desarrollo de terneros cruza Hereford x Angus y su impacto posterior en la recría. ln: Jornada Técnica de INIA La Estanzuela (2011, Durazno, UY). Herramientas y estrategias de alimentación para una invernada de precisión. La Estanzuela: INIA, 2011. p. 23-26. (Serie Actividades de Difusión; 645).Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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125. | | TIERI, M.P.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MIERES, J.; SCHRÖEDER, F.; PÉREZ, E.; BALDI, F.; BANCHERO, G. Efecto de diferentes niveles de proteína y sustitución de proteína verdadera por nitrógeno no proteico (Urea) en la performance y desarrollo de terneros cruza Hereford x Angus y su impacto posterior en la recría ln: INIA LA ESTANZUELA. Jornada de Invernada Intensiva, julio, La Estanzuela, Colonia, Uruguay, 2010. Producción de carne desde una invernada de precisión. La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 2010. p. 23-26 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 609)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
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126. | | MONTOSSI, F.; BALDI, F.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; BRITO, G.; BANCHERO, G.; RESTAINO, E.; GÓMEZ MILLER, R. Enfoques y resultados preliminares de un modelo en construcción propuesto por el INIA: Ganadería e invernada vacuna de precisión para el Uruguay del sigo XXI. El País Agropecuario, 2010 v. 16, no. 186, p. 34-37, 2010Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
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127. | | MONTOSSI, F.; BALDI, F.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; BRITO, G.; BANCHERO, G.; RESTAINO, E.; GOMEZ, R. Enfoques y resultados preliminares de un modelo en construcción propuesto por el INIA: Ganadería e invernada vacuna de precisión para el Uruguay del sigo XXI. El País Agropecuario, 2010 v. 16, no. 186, p. 34-37, 2010Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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128. | | SILVEIRA, C.; MONTOSSI, F.; LUZARDO, S.; SAN JULIAN, R.; FERNANDEZ, E.; AMADO, V.; AREVALO, S.; ROVIRA, F. Engorde de corderos pesado cruza Merino Dohne: ¿Cuál es el potencial de producción invernal de la mezcla de achicoria + trébol rojo? ¿Existen diferencias productivas por el uso de diferentes suplementos (sorgo, afrechillo de arroz)? ln: INIA Tacuarembó. Unidad Experimental Glencoe. Día de campo, setiembre 2011, Paysandú, Uruguay. Propuestas tecnológicas para el incremento de la productividad, la valorización y el ingreso económico para sistemas ganaderos de basalto. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2011. p. 7-10 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 657)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
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129. | | MONTOSSI, F.; FERNANDEZ, E.; SOARES DE LIMA, J.M.; BANCHERO, G.; TIERI, M.; LA MANNA, A.; MIERES, J. En tiempos de agricultura: ¿Hacia dónde vamos en la invernada intensiva? Revista INIA Uruguay, 2011, no. 27, p. 19-24 (Revista INIA; 27)Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
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130. | | PERIPOLLI, E.; BANCHERO, G.; PEREIRA, A.S.C.; BRITO, G.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MONTOSSI, F.; BALDI, F. Effect of growth path on the performance and carcass traits of Hereford steers finished either on pasture or in feedlot. Animal Production Science, 2018, v. 58, p. 1341-1348. https://doi.org/10.1071/AN16061 Article history: Received: 2 February 2016 // Accepted: 2 December 2016 // Published online: 28 February 2017. Corresponding author. Email: elisa_peripolli@hotmail.comBiblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
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131. | | LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MIERES, J.; BALDI, F.; BANCHERO, G.; BUONO, J.; CASH, L.; VAGO, I. Efecto de la suplementación infrecuente con sorgo grano húmedo en novillos pastoreando avena La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 2009. p. 35-36 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 582) INIA La EstanzuelaBiblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
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132. | | TIERI, M.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MIERES, J.M.; SCHRÖEDER, F.; PEREZ, E.; BALDI, F.; BANCHERO, G. Efecto de tres niveles de proteína y sustitución de proteína verdadera por nitrógeno no proteico (urea) en la performance y desarrollo de terneros cruza Hereford x Angus en dietas isoenergéticas : ensayo en jaulas metabólicas. ln: Jornada Técnica de INIA La Estanzuela (2011, Durazno, UY). Herramientas y estrategias de alimentación para una invernada de precisión. La Estanzuela: INIA, 2011. p. 27-28. (Serie Actividades de Difusión; 645).Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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133. | | TIERI, M.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MIERES, J.; SCHRÖEDER, F.; PÉREZ, E.; BALDI, F.; BANCHERO, G. Efecto de tres niveles de proteína y sustitución de proteína verdadera por nitrógeno no proteico (Urea) en la performance y desarrollo de terneros cruza Hereford x Angus en dietas isoenergéticas: ensayo en jaulas metabólicas ln: INIA LA ESTANZUELA. Jornada de Invernada Intensiva, julio, La Estanzuela, Colonia, Uruguay, 2010. Producción de carne desde una invernada de precisión. La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 2010. p. 27-28 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 609)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
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134. | | CLARIGET, J.M.; LA MANNA, A.; LUZARDO, S.; PEREZ, E.; FERNANDEZ, E.; ROIG, G.; AZNÁREZ, V.; BANCHERO, G. Eucalyptus bark: A new source of fiber from the wood pulp industry for feeding to beef feedlot cattle. Applied Animal Science, Volume 36, Issue 5, October 2020, Pages 592-599. DOI: https://doi.org/10.15232/aas.2020-02002 Article history: Received 28 February 2020, Accepted 26 June 2020, Available online 28 September 2020. ACKNOWLEDGMENTS: This research was supported by the Instituto Nacional
de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay (grant numbers...Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó. |
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135. | | MONTOSSI, F.; FERNANDEZ, E.; BALDI, F.; BRITO, G.; BANCHERO, G.; LA MANNA, A.; RESTAINO, E.; PÉREZ, E. La invernada vacuna de precisión para el Uruguay del siglo XXI: enfoques de un modelo en construcción propuesto por INIA. ln: INIA LA ESTANZUELA. Jornada de Invernada Intensiva, julio, La Estanzuela, Colonia, Uruguay, 2010. Producción de carne desde una invernada de precisión. La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 2010. p. 51-54 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 609)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
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136. | | MONTOSSI, F.; FERNANDEZ, E.; BALDI, F.; BRITO, G.; BANCHERO, G.; LA MANNA, A.; RESTAINO, E.; PEREZ, E. La invernada vacuna de precisión para el Uruguay del siglo XXI=veintiuno : enfoques de un modelo en construcción propuesto por INIA. ln: Jornada Técnica de INIA La Estanzuela (2011, Durazno, UY). Herramientas y estrategias de alimentación para una invernada de precisión. La Estanzuela: INIA, 2011. p. 51-54. (Serie Actividades de Difusión; 645).Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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137. | | GIANNITTI, F.; ODRIOZOLA, E.; MARGINEDA, CA.; FERNÁNDEZ, E.; CÁMPORA, L..; WEBER, N.; CLEMENTE, G.; GARCÍA, JP.; CAMPERO, C. Leucoencefalomalacia equina por pastoreo de maíz contaminado con fumonisinas en Argentina. Veterinaria Argentina, v. 28, n. 282, 2011.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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138. | | TIERI, M.; BANCHERO, G.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MIERES, J.; MONTOSSI, F.; PÉREZ, J.; UZUCA, J.; PEREZ, E. Pastoreando verdeos invernales sin acceso a la aguada ¿es posible obtener iguales ganancias con un manejo más sencillo? Revista INIA Uruguay, 2011, no. 25, p. 9-12 (Revista INIA; 25)Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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139. | | BANCHERO, G.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; TIERI, M.; MIERES, J.M.; PEREZ, J.; UZUCA, J.; PEREZ, E. Pastoreo de verdeos de invierno y necesidades de consumo de agua, en terneros post destete. ln: Jornada Técnica de INIA La Estanzuela (2011, Durazno, UY). Herramientas y estrategias de alimentación para una invernada de precisión. La Estanzuela: INIA, 2011. p. 33-35. (Serie Actividades de Difusión; 645).Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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140. | | BANCHERO, G.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; TIERI, M.; MIERES, J.; PÉREZ, J.; UZUCA, J.; PÉREZ, E. Pastoreo de verdeos de invierno y necesidades de consumo de agua, en terneros post destete ln: INIA LA ESTANZUELA. Jornada de Invernada Intensiva, julio, La Estanzuela, Colonia, Uruguay, 2010. Producción de carne desde una invernada de precisión. La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 2010. p. 35-37 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 609)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
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Registros recuperados : 164 | |
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Tacuarembó. |
Fecha actual : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
11/05/2020 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
OLIVER, M.A.; NUTE, G.R.; FONT I FURNOLS, M.; SAN JULIÁN, R.; CAMPO, M.M.; SAÑUDO, C.; CAÑEQUE, V.; GUERRERO, L.; ALVAREZ, I.; DIAZ, M.T.; BRANSCHEID, W.; WICKE, M.; MONTOSSI, F. |
Afiliación : |
MARIA ANGELS OLIVER, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; GEOFFREY R. NUTE, Division of Farm Animal Science, University of Bristol, Langford, United Kingdom; M. FONT I FURNOLS, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; M. M. CAMPO, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; CARLOS SAÑUDO, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; VICENTE CAÑEQUE, SGIT-INIA Madrid, Spain; LUIS GUERRERO ASOREY, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; INMACULADA ALVAREZ, SGIT-INIA Madrid, Spain; MARÍA TERESA DÍAZ, SGIT-INIA Madrid, Spain; WOLFGANG BRANSCHEID, Institut for Meat Production and Market Research, Kulmbach, Germany; MICHAEL WICKE, Forschungs- und Studienzentrum fur Veredelungswirtschaft der Universitat Gottingen, Vechta, Germany; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Eating quality of beef, from different production systems, assessed by German, Spanish and British consumers. |
Fecha de publicación : |
2006 |
Fuente / Imprenta : |
Meat Science, November 2006, Volume 74, Issue 3, Pages 435-442. DOI: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2006.03.010 |
DOI : |
10.1016/j.meatsci.2006.03.010 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received 3 November 2005 // Received in revised form 10 March 2006 // Accepted 10 March 2006. Acknowledgements: This authors thank the Agencia Espan?ola de Cooperacio´n Internacional (AECI), the Instituto Nacional de Investigacio´n Agraria y Alimentaria (INIA) de Espan?a and the Intituto Nacional de Investigacio´n Agraria (INIA)
from Uruguay for the financial support to the project. We thank the technicians from the different teams as well as Nigel Scollan at the Institute of Grassland and Environmental Research (Wales, UK) for his help in recruiting consumers in Wales. |
Contenido : |
The acceptability of beef from Uruguay (UY), based on eating quality, was compared with beef produced in different European countries (Germany, DE, Spain, ES and United Kingdom, UK). Consumer tests were conducted in DE, ES and UK (each comprising 200 consumers) using ?Hall Tests?. In each country four samples were evaluated, two from Hereford steers from UY (finished at 2 and 3 years) and two from local meat (the same meat sample aged 7 or 20 d). Consumers evaluated tenderness, flavour and overall acceptability using 8-point category scales. Hierarchical cluster analysis, highlighted the existence of different clusters of consumers. Two main clusters were identified in DE and UK. The main cluster identified in DE, was labelled as Prefer foreign-imported beef (n = 128). These consumers preferred (P < 0.05) the samples from UY_2y in terms of tenderness and overall acceptability. The other cluster was labelled as Prefer local beef in terms of flavour and overall acceptability (P < 0.05) and comprised the majority of consumers from ES (n = 176) and UK
(n = 153) and the cluster 2 from DE (n = 69). UK, cluster 2 (n = 33) that did not discriminate between origin and ageing time of beef. These results indicate that consumers did not prefer the same type of meat within the same country and it is possible that there are individual preferences that could lead to the concept of market segmentation being based on taste preferences. It would appear that Uruguayan beef would be very acceptable in Germany and to a lesser extent in Britain and Spain, although further studies are required that include labelling information. MenosThe acceptability of beef from Uruguay (UY), based on eating quality, was compared with beef produced in different European countries (Germany, DE, Spain, ES and United Kingdom, UK). Consumer tests were conducted in DE, ES and UK (each comprising 200 consumers) using ?Hall Tests?. In each country four samples were evaluated, two from Hereford steers from UY (finished at 2 and 3 years) and two from local meat (the same meat sample aged 7 or 20 d). Consumers evaluated tenderness, flavour and overall acceptability using 8-point category scales. Hierarchical cluster analysis, highlighted the existence of different clusters of consumers. Two main clusters were identified in DE and UK. The main cluster identified in DE, was labelled as Prefer foreign-imported beef (n = 128). These consumers preferred (P < 0.05) the samples from UY_2y in terms of tenderness and overall acceptability. The other cluster was labelled as Prefer local beef in terms of flavour and overall acceptability (P < 0.05) and comprised the majority of consumers from ES (n = 176) and UK
(n = 153) and the cluster 2 from DE (n = 69). UK, cluster 2 (n = 33) that did not discriminate between origin and ageing time of beef. These results indicate that consumers did not prefer the same type of meat within the same country and it is possible that there are individual preferences that could lead to the concept of market segmentation being based on taste preferences. It would appear that Uruguayan beef would be very accept... Presentar Todo |
Palabras claves : |
BEEF; CONSUMERS; OVERALL ACCEPTABILITY; PRODUCTION SYSTEM. |
Thesagro : |
CARNE. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
Marc : |
LEADER 03256naa a2200349 a 4500 001 1027449 005 2020-05-11 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.meatsci.2006.03.010$2DOI 100 1 $aOLIVER, M.A. 245 $aEating quality of beef, from different production systems, assessed by German, Spanish and British consumers.$h[electronic resource] 260 $c2006 500 $aArticle history: Received 3 November 2005 // Received in revised form 10 March 2006 // Accepted 10 March 2006. Acknowledgements: This authors thank the Agencia Espan?ola de Cooperacio´n Internacional (AECI), the Instituto Nacional de Investigacio´n Agraria y Alimentaria (INIA) de Espan?a and the Intituto Nacional de Investigacio´n Agraria (INIA) from Uruguay for the financial support to the project. We thank the technicians from the different teams as well as Nigel Scollan at the Institute of Grassland and Environmental Research (Wales, UK) for his help in recruiting consumers in Wales. 520 $aThe acceptability of beef from Uruguay (UY), based on eating quality, was compared with beef produced in different European countries (Germany, DE, Spain, ES and United Kingdom, UK). Consumer tests were conducted in DE, ES and UK (each comprising 200 consumers) using ?Hall Tests?. In each country four samples were evaluated, two from Hereford steers from UY (finished at 2 and 3 years) and two from local meat (the same meat sample aged 7 or 20 d). Consumers evaluated tenderness, flavour and overall acceptability using 8-point category scales. Hierarchical cluster analysis, highlighted the existence of different clusters of consumers. Two main clusters were identified in DE and UK. The main cluster identified in DE, was labelled as Prefer foreign-imported beef (n = 128). These consumers preferred (P < 0.05) the samples from UY_2y in terms of tenderness and overall acceptability. The other cluster was labelled as Prefer local beef in terms of flavour and overall acceptability (P < 0.05) and comprised the majority of consumers from ES (n = 176) and UK (n = 153) and the cluster 2 from DE (n = 69). UK, cluster 2 (n = 33) that did not discriminate between origin and ageing time of beef. These results indicate that consumers did not prefer the same type of meat within the same country and it is possible that there are individual preferences that could lead to the concept of market segmentation being based on taste preferences. It would appear that Uruguayan beef would be very acceptable in Germany and to a lesser extent in Britain and Spain, although further studies are required that include labelling information. 650 $aCARNE 653 $aBEEF 653 $aCONSUMERS 653 $aOVERALL ACCEPTABILITY 653 $aPRODUCTION SYSTEM 700 1 $aNUTE, G.R. 700 1 $aFONT I FURNOLS, M. 700 1 $aSAN JULIÁN, R. 700 1 $aCAMPO, M.M. 700 1 $aSAÑUDO, C. 700 1 $aCAÑEQUE, V. 700 1 $aGUERRERO, L. 700 1 $aALVAREZ, I. 700 1 $aDIAZ, M.T. 700 1 $aBRANSCHEID, W. 700 1 $aWICKE, M. 700 1 $aMONTOSSI, F. 773 $tMeat Science, November 2006, Volume 74, Issue 3, Pages 435-442. DOI: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2006.03.010
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