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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Salto Grande; INIA Tacuarembó.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  29/10/2015
Autor :  Ernst, O. ; Siri, G.
Afiliación :  OSWALDO ERNST, Universidad de la República / FAGRO-Estación Experimental "Dr. Mario A. Cassinoni" (EEMAC); GUILLERMO SIRI PRIETO, Universidad de la República / FAGRO-Estación Experimental "Dr. Mario A. Cassinoni" (EEMAC).
Título :  Contenido de Carbono, nitrogeno total y relación c/n luego de un período de 5 cultivos bajo laboreo convencional y siembra directa en Uruguay
Fecha de publicación :  1997
Fuente / Imprenta :  Montevideo (Uruguay): Asociación de Ingenieros Agronomos, 1997.
Páginas :  p15-18
Idioma :  Español
Palabras claves :  CARBONO ORGÁNICO DEL SUELO; ETAPA AGRÍCOLA DE ROTACIÓN; NITRÓGENO TOTAL DEL SUELO; ROTACIÓN AGRÍCOLA-GANADERA; SECUENCIA DE CULTIVOS.
Thesagro :  CARBONO; FERTILIDAD DEL SUELO; LABRANZA CONVENCIONAL; NITROGENO; SIEMBRA DIRECTA; URUGUAY.
Asunto categoría :  --
P35 Fertilidad del suelo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Salto Grande (SG)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE46483 - 1ADDPL - PPLE-631.58/CONjsd/1997/RLE 11563
LE46483 - 2ADDPL - PPLE-631.58/CONjsd/1997LE 11751
LE46483 - 3ADDPL - PPLE-631.58/CONjsd/1997/c.2LE 13263
SG14862 - 1ADDPL - PP631.581 CONj9
SG14862 - 2ADDPL - PP631.581 CONj776
SG14919 - 1ADDPL - PP631.581 CONj9
SG14919 - 2ADDPL - PP631.581 CONj776
SG15205 - 1ADDPL - PP631.581 CONj9
SG15205 - 2ADDPL - PP631.581 CONj776
SG15409 - 1ADDPL - PP776
TBO24962 - 1ADDPL - PP631.581 CONj36 3837

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  01/07/2015
Actualizado :  27/04/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  RESCONI, V.C.; CAMPO, M.M.; MONTOSSI, F.; FERREIRA, V.; SAÑUDO, C.; ESCUDERO, A.
Afiliación :  VIRGINIA CELIA RESCONI, University of Zaragoza, Spain; MARÍA DEL MAR CAMPO, Facultad de Veterinaria, Universidad de Zaragoza, España; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; VICENTE FERREIRA; CARLOS SAÑUDO, Facultad de Veterinaria, Univ. de Zaragoza; ANA ESCUDERO.
Título :  Gas chromatographic-olfactometric aroma profile and quantitative analysis of volatile carbonyls of grilled beef from different finishing feed systems.
Fecha de publicación :  2012
Fuente / Imprenta :  Journal of Food Science, 2012, v. 77, no. 6, p. 5240-5246. https://doi.org/10.1111/j.1750-3841.2012.02720.x
DOI :  10.1111/j.1750-3841.2012.02720.x
Idioma :  Inglés
Notas :  History article: Submitted 11/24/2011; Accepted 3/14/2012. Acknowledgments: The authors thank P. Lara, F. San Juan, L. Cullere, and J. Zapata, and the technical support and expertise of the personnel involved in fattening, slaughtering, and conditioning animals and meat samples.
Contenido :  In this study, the important odor impact volatiles generated in the meat of grilled beef loin muscle were characterized. Animals were finished in 4 different diet systems: T1, pasture (a mixture of Medicago sativa, Trifolium repens, and Festuca arundinacea); T2, pasture supplemented with cracked corn grain (offered at 0.6% live weight, LW); T3, pasture supplemented with cracked corn grain (offered at 1.2% LW); and T4, concentrate (pellets with 85% corn and 12.8% sunflower, on a dry-matter basis) plus alfalfa hay (both ad libitum). Aroma compounds were assessed by dynamic headspace-solid phase extraction (DHS-SPE) and gas chromatographic-olfactometric (GC-O) analysis. Most odorants were carbonyl compounds, some of them reaching high GC-O scores, especially 1-octen-3-one, (E)-2-octenal, methional, and hexanal. A specific quantitative analysis of ketones and aldehydes was conducted through their derivatization with o-(2,3,4,5,6-pentafluorobenzyl) hydroxylamine hydrochloride directly on the headspace trap and analyzed by GC-MS, with the purpose of studying the effect of finishing diet systems. From the 23 carbonyl compounds quantified, 2 were especially affected by the diet system; methional was higher in the treatment based on concentrates, whereas (E,E)-2,4-heptadienal was higher in the treatment based only in pastures. The results are discussed considering previous published productive and quality traits.
Palabras claves :  ALDEHYDES; AROMA COMPOUNDS; FINISHING FEEDS; GAS CHROMATOGRAPHY-OLFACTOMETRY; GC-O; KETONES.
Thesagro :  AROMA; CARNE; CROMATOGRAFIA.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO100749 - 1PXIAP - PPPP/JOURNAL OF FOOD SCIENCE/6/2012
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