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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  04/10/2014
Actualizado :  31/01/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  BRANDA, A.; SORIA, L.A.; CORVA, P.M.; VILLAREAL, E.L.; MELUCCI, L.M.; MEZZADRA, C.A.; SCHOR, A.; MIQUEL, M.C.
Afiliación :  ANDREA BRANDA SICA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; L. A. SORIA, Facultad de Ciencias Veterinarias. Universidad de Buenos Aires. Argentina; P. M. CORVA, Facultad de Ciencias Agrarias. Universidad Nacional de Mar del Plata. Balcarce. Argentina.; E. L. VILLAREAL, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Balcarce. Argentina.; L. M. MELUCCI, Facultad de Ciencias Agrarias. Universidad Nacional de Mar del Plata. Balcarce. Argentina.; C. A. MEZZADRA, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Balcarce. Argentina.; A. SCHOR, Facultad de Agronomía. Universidad de Buenos Aires. Argentina.; M. C. MIQUEL, Facultad de Ciencias Veterinarias. Universidad de Buenos Aires. Argentina.
Título :  Polymorphisms in two candidate genes for beef quality in Argentina.
Título :  Variantes en dos genes candidatos para características de calidad de carne bovina en Argentina.
Fecha de publicación :  2011
Fuente / Imprenta :  Archivos de Zootecnia, 2011, v.60, no.231, p.521-532.
ISSN :  0004-0592
DOI :  10.4321/S0004-05922011000300041
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Recibido: 11 Agosto 2008 / Aceptado: 26 Noviembre 2009. Este trabajo fue financiado por la Agencia Nacional de Promoción Científica y Tecnológica de Argentina. Los novillos fueron provistos por el Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) y por socios de la Asociación Argentina de Brangus
Contenido :  ABSTRACT. Meat quality is a term used to describe a range of attributes of meat. It is determined by genetic and environmental factors (slaughter age, feeding and pre and post-slaughter management). The current tendency is to study the candidate genes in order to develop molecular markers, which might be used for marker-assisted selection. The objective of this work was to evaluate the effect of polymorphisms (SNP, single nucleotide polymorphisms) in candidate genes for tenderness and fat content in steers fattened in grazing beef production systems of Argentina. Molecular methods were designed to analyze the SNP 4751 (C/T) in bovine capn1 gene (large subunit of ?-calpain), associated with tenderness and two polymorphisms (exon 8:G/A and intron 9:C/T) in bovine ppargc1a gene (peroxisome proliferatoractivated receptor gamma coactivator 1-alpha) with effect on fat content in cow milk and fiber type in pigs. Information of Warner-Bratzler shear force and fat content from 60 Brangus and 21 Angus steers was used in association studies. Tenderness of cooked meat was evaluated at 1.7 and 14 days post-mortem. A large proportion of animals were heterozygotes (CT) at SNP 4751. No differences were found between genotypes of this SNP for WBSF. A low frequency of homozygote TT was found at SNP on intron 9 of the ppargc1a gene. This SNP showed no significant effect on WBSF and fat content. Two new SNPs (G/A and T/C) were identified within exon 8 of the ppargc1a gene, by multiple alignmen... Presentar Todo
Palabras claves :  Capn1; Fat content; Meat tenderness; Molecular markers; SNP.
Thesagro :  CALIDAD DE LA CARNE BOVINA; CARNE BOVINA; CONTENIDO DE GRASA; MARCADORES MOLECULARES; TERNEZA.
Asunto categoría :  L10 Genética y mejoramiento animal
URL :  http://scielo.isciii.es/pdf/azoo/v60n231/art41.pdf
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/3443/1/Branda-A.-2011.-Arch.Zootec.-v.60231-p.521-532.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100168 - 1PXIAP - DDPP/ARCH.ZOOTECNIA/2011

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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  26/11/2019
Actualizado :  26/11/2019
Tipo de producción científica :  Poster
Autor :  DO CANTO, J.; KAVANOVÁ, M.; GARCÍA, M.A.; DE AVILA, A.; FRESIA, P.; TUESCA, D.H.; CONDON, F.; GAINES, T.
Afiliación :  JAVIER DO CANTO FAGUNDEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MONIKA KAVANOVÁ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; A. DE AVILA, UniversidadeFederal de Pelotas. Pelotas, RS ?Brasil; P. FRESIA, IPM (Instituto Pasteur de Montevideo); D.H. TUESCA, Universidad Nacional de Rosario. Zavalla, SF, Argentina.; FEDERICO CONDON PRIANO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; T. GAINES, Colorado State University, Fort Collins, CO, EEUU.
Título :  Proyecto: Resistencia a glifosato en raigrás anual en Uruguay-entender, reducir y prevenir- [Poster].
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  In: Encuentro Latinoamericano y del Caribe de Biotecnología Agropecuaria; Simposio RedBio Argentina, 11., Montevideo 12-15 noviembre, 2019.
Idioma :  Español
Notas :  Serie Técnica 253: Libro de Resúmenes.
Contenido :  Objetivos: i)Determinar el origen de las poblaciones locales resistentes. ii) analizar el grado de similitud genética entre ellas.
Palabras claves :  GLIFOSATO; RAIGRASES.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13844/1/POSTER-DO-CANTO-2019-REDBIO.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO103100 - 1PXIPS - DD
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