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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  03/02/2018
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  CONDON, F.; REBUFFO, M.; ALZUGARAY, M.; CUITIÑO, M.J.
Afiliación :  FEDERICO CONDON PRIANO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MONICA IRENE REBUFFO GFELLER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA DEL ROSARIO ALZUGARAY DUHALDE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA JOSE CUITIÑO DE VEGA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Mejoramiento genético de avena por resistencia al pulgón verde de los cereales (Schizaphis Graminum Rondani)
Fecha de publicación :  2010
Fuente / Imprenta :  In: ALTIER, N.; REBUFFO, M.; CABRERA, K. (Eds.). Enfermedades y plagas en pasturas. Montevideo (Uruguay): INIA, 2010.
Páginas :  p. 97-103
Serie :  (INIA Serie Técnica ; 183)
ISBN :  978-9974-38-295-4
Idioma :  Español
Thesagro :  AVENA BYZANTINA; INSECTOS DANINOS; PLANTAS FORRAJERAS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
No copia registrada de este documento.

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  24/02/2022
Actualizado :  29/03/2022
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  LADO, J.; CRONJE, P.JR; RODRIGO, M.J.; ZACARÍAS, L.
Afiliación :  JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PAUL JR CRONJE; MARÍA JESÚS RODRIGO; LORENZO ZACARÍAS.
Título :  Citrus.
Complemento del título :  Chapter 17.
Edición :  1st ed.
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  In: Pareek, S.T.D.F.S. Postharvest Physiological Disorders in Fruits and Vegetables, Boca de Raton: CRC Press, 2019.
Páginas :  p. 321-341.
ISBN :  eBook-9781315267470
Idioma :  Inglés
Contenido :  Abstract: The incidence of physiological disorders originating during postharvest handling and storage in citrus fruits have been for many years, and will continue to be, one of the main factors that negatively impacts fruit quality, accounting for significant financial losses. Postharvest physiological disorders of citrus fruit, in most cases, affect mainly the peel and manifest as injuries, pitting, darkening of the tissue, and browning, whereas the pulp, which is a physiologically separate unit of the fruit, remains unaffected. Low temperature storage is the most widely applied technology to extend the postharvest life of citrus fruit. The characteristic darkening of most chilling-injured fruit is most likely due to the internal release and oxidation of the contents of oil glands. Cold also provokes important modifications in the cell wall structure. CI development in citrus fruit has been associated with the production of reactive oxygen species (ROS), which are directly involved in the oxidative stress damage of different molecules.
Palabras claves :  ALMACENAMIENTO POSCOSECHA; CITRUS; CITRUS FRUITS; DESÓRDENES FISIOLÓGICOS; MANEJO POSCOSECHA; PLATAFORMA AGROALIMENTOS; POSTHARVEST HANDLING; STORAGE.
Thesagro :  CITRICOS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE103494 - 1PXIPL - DD
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