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1.Imagen marcada / sin marcar GARÓFALO, L.; VÁZQUEZ, D.; SOULE, S. Incidencia de arabinoxilanos en la calidad panadera de harinas de trigo uruguayas. In: SEMINARIO INTERNACIONAL DE TRIGO, 2014, La Estanzuela, Colonia, UY. GERMÁN, S., et al. (Org.). 1914-2014, un siglo de mejoramiento de trigo en La Estanzuela: un valioso legado para el futuro: posters; resúmenes. La Estanzuela, Colonia, UY: INIA, 2014. p. 70.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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2.Imagen marcada / sin marcar GARÓFALO, L.; VÁZQUEZ, D.; SOULE, S. Incidencia de arabinoxilanos en la calidad panadera de harinas de trigo uruguayas. [Poster]. In: German, S.; Quincke, M.; Vázquez, D.; Castro, M.; Pereyra, S.; Silva, P.; García, A. (Eds.). Seminario Internacional "1914-2014: Un siglo de mejoramiento de trigo en La Estanzuela". Montevideo (UY): INIA, 2018. p. 254. (INIA Serie Técnica; 241).
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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3.Imagen marcada / sin marcar GARÓFALO, L.; VÁZQUEZ, D.; SOULE, S Influencia de arabinoxilanos en la calidad panadera de harinas de trigo. In: ENCUENTRO NACIONAL DE QUÍMICA (4., Montevideo, 2015). ENAQUI4. Poster.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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4.Imagen marcada / sin marcar GARÓFALO, L.; VÁZQUEZ, D.; FERREIRA, F.; SOULE, S. Wheat flour non-starch polysaccharides and their effect on dough rheological properties. Industrial Crops and Products, v. 34, n. 2, p. 1327-1331, 2011.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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5.Imagen marcada / sin marcar BENNADJI, Z.; FERREIRA, F.; CASTILLO, D.; ALFONSO, M.; PANIZZOLO, L.; MENÉNDEZ, P.; SOULÉ, S. Proyecto L4. De la bioprospección a la biorefinería. Desarrollo de estrategias para la valorización de la flora arbórea nativa del Uruguay: contenido y avances. ln: Jornada técnica Biomateriales forestales. INIA Tacuarembó, 28 de agosto de 2014. Tacuarembó (UY): INIA, 2014. p. 7 (Serie Actividades de Difusión; 737)
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  30/09/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  A - 2
Autor :  COZZOLINO, D.; MORON, A.
Afiliación :  DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DAVID ALEJANDRO MORON YACOEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Exploring the use of near infrared reflectance spectroscopy (NIRS) to predict trace minerals in legumes.
Fecha de publicación :  2004
Fuente / Imprenta :  Animal Feed Science and Technology, Volume 111, Issues 1?4, 12 January 2004, Pages 161-173.
DOI :  10.1016/j.anifeedsci.2003.08.001
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 28 January 2003 / Received in revised form 23 July 2003 / Accepted 5 August 2003.
Contenido :  Abstract: The use of near infrared reflectance spectroscopy (NIRS) was explored to predict trace mineral concentrations in two legumes. Samples (332), composite of white clover (n=97) and lucerne (n=235), from different locations in Uruguay representing a wide range of soil types, were analysed for sodium (Na), sulphur (S), copper (Cu), iron (Fe), manganese (Mn), zinc (Zn), and boron (B). The samples were scanned in reflectance in a monochromator instrument (400?2500 nm). Calibration models (n=262) were developed using modified partial least squares regression (MPLS) based on cross-validation and tested using a validation set (n=70). Two mathematical treatments of the spectra were compared (first and second derivative). The highest coefficients of determination in calibration (RCAL2) and the lowest standard errors of cross-validation (SECV) were obtained using second derivative. The RCAL2 and SECV were 0.83 (SECV: 0.8) for Na and 0.86 (SECV: 2.5) for S in g kg?1 DM; 0.80 (SECV: 4.4), 0.80 (SECV: 10.6), 0.78 (SECV: 22.9), 0.76 (SECV: 0.83) and 0.57 (SECV 25.7) for B, Zn, Mn, Cu and Fe in mg kg?1 DM on a dry weight, respectively. Sulphur (SEP: 5.5), sodium (SEP: 1.2) and boron (SEP 4.2) were well predicted by NIRS on a validation set.
Palabras claves :  LEGUMES FORAGE QUALITY; NIRS; PARTIAL LEAST SQUARES; TRACE MINERALS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE49567 - 1PXIAP - PPPP/Animal FST/2004
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