|
|
Registro completo
|
Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
24/03/2022 |
Actualizado : |
24/03/2022 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Agropecuarias |
Autor : |
VILLAMIL, J.J.; ZOPPOLO, R.; BIANCHI, D. |
Afiliación : |
JUAN JOSE VILLAMIL SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO JOSE ZOPPOLO GOLDSCHMIDT, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; HUGO DAVID BIANCHI POSSE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Experiencias en los cultivos de granado y avellano en INIA. |
Complemento del título : |
Hortifruticultura. |
Fecha de publicación : |
2022 |
Fuente / Imprenta : |
Revista INIA Uruguay, Marzo 2022, no.68, p.36-41. |
Serie : |
(Revista INIA; 68). |
ISSN : |
1510-9011 |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
El presente artículo sintetiza los principales aspectos productivos d de los cultivos de granado y avellano en nuestras condiciones, a partir de una experiencia de más de diez años de evaluación de materiales en el predio de INIA Las Brujas. |
Thesagro : |
AVELLANO; CULTIVO; EVALUACION DE CULTIVARES; FRUTALES; GRANADO. |
Asunto categoría : |
-- |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/16341/1/Revista-INIA-68-Marzo-2022-10.pdf
|
Marc : |
LEADER 00858naa a2200229 a 4500 001 1062894 005 2022-03-24 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1510-9011 100 1 $aVILLAMIL, J.J. 245 $aExperiencias en los cultivos de granado y avellano en INIA.$h[electronic resource] 260 $c2022 490 $a(Revista INIA; 68). 520 $aEl presente artículo sintetiza los principales aspectos productivos d de los cultivos de granado y avellano en nuestras condiciones, a partir de una experiencia de más de diez años de evaluación de materiales en el predio de INIA Las Brujas. 650 $aAVELLANO 650 $aCULTIVO 650 $aEVALUACION DE CULTIVARES 650 $aFRUTALES 650 $aGRANADO 700 1 $aZOPPOLO, R. 700 1 $aBIANCHI, D. 773 $tRevista INIA Uruguay, Marzo 2022, no.68, p.36-41.
Descargar
Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
|
Biblioteca
|
Identificación
|
Origen
|
Tipo / Formato
|
Clasificación
|
Cutter
|
Registro
|
Volumen
|
Estado
|
Volver
|
|
Registro completo
|
Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha actual : |
19/03/2019 |
Actualizado : |
05/09/2022 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
FERNANDES, A.M; TEIXEIRA, O DE S.; RIOS, H.V.; CANOZZI, M.E.A.; SCHULTZ, G.; BARCELLOS, J.O.J. |
Afiliación : |
ALICE MUNZ FERNANDES, Researcher, Center of Agribusiness Studies – CEPAN, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre (UFRGS), Avenue Bento Gonçalves 7712, CEP 91540-000, Porto Alegre, RS, Brazil.; ODILENE DE SOUZA TEIXEIRA, Researcher, Department of Animal Science (Zootecnia), Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS), Porto Alegre, Avenue Bento Gonçalves 7712, CEP 91540-000, Porto Alegre, RS, Brazil.; HEITOR VIEIRA RIOS, Researcher, Center of Agribusiness Studies ? CEPAN, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre (UFRGS), Avenue Bento Gonçalves 7712, CEP 91540-000, Porto Alegre, RS, Brazil.; MARÍA EUGENIA ANDRIGHETTO CANOZZI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GLAUCO SCHULTZ, Professor, Department of Economic Science and Center of Agribusinnes Studies – CEPAN, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre (UFRGS), Avenue João Pessoa 52, CEP 90040-000, Porto Alegre, RS, Brazil.; JÚLIO OTÁVIO JARDIM BARCELLOS, Professor, Department of Animal Science (Zootecnia) and Center of Agribusinnes Studies – CEPAN, Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS), Porto Alegre, Avenue Bento Gonçalves 7712, CEP 91540-000, Porto Alegre, RS, Brazil. |
Título : |
Insights of innovation and competitiveness in meat supply chains. |
Fecha de publicación : |
2019 |
Fuente / Imprenta : |
International Food and Agribusiness Management Review, volume 22, Issue 3, 2019 .OPEN ACCESS.
Doi:https://doi.org/ 10.22434/IFAMR2018.0031 |
DOI : |
10.22434/IFAMR2018.0031 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received: 24 February 2018 / Accepted: 30 November 2018/Published Online: March 04, 2019. |
Contenido : |
Abstract:The world demand for food in parallel with environmental concerns is a paradigm for the competitiveness of agro-industrial production chains. The present study intended to propose insights on the contribution of innovation and competitiveness in meat production chains. A systematic review of the literature was carried out, considering manuscripts published in the Scopus, Web of Science and Science Direct databases. Based on the search and exclusion criteria, the analyzed portfolio consisted of 18 works related to the main animal production chains (i.e. pork, chicken, beef, and sheep). The results obtained include three theoretical constructs, under which the studies of competitiveness and innovation in meat production chains were based, namely: (1) institutional environment; (2) business capacity; and (3) consumer behavior. These are composed of a posteriori variables, which have influences in the innovation and competitiveness of such systems, meeting the postulate by the literature. |
Palabras claves : |
AGRIBUSINESS; AGROINDUSTRIAS; CAPACIDAD EMPRESARIAL; COMPETITIVE ADVANTAGE; COMPORTAMIENTO DEL CONSUMIDOR; CONVERGENCE; ENTORNO INSTITUCIONAL; INNOVACIÓN EN LAS CADENAS DE PRODUCCIÓN DE CARNE; INNOVACIÓN TECNOLÓGICA BOVINA; MARKET RALATIONS; RELACIONES DE MERCADO. |
Thesagro : |
CARNE. |
Asunto categoría : |
E21 Agroindustria |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/16713/1/Insights-of-innovation-and-competitiveness-in-meat-supply-chains.pdf
https://www.ufsm.br/app/uploads/sites/569/2019/05/Insights-of-innovation-and-competitiveness-in-meat-supply-chains.pdf
|
Marc : |
LEADER 02276naa a2200349 a 4500 001 1059653 005 2022-09-05 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.22434/IFAMR2018.0031$2DOI 100 1 $aFERNANDES, A.M 245 $aInsights of innovation and competitiveness in meat supply chains.$h[electronic resource] 260 $c2019 500 $aArticle history: Received: 24 February 2018 / Accepted: 30 November 2018/Published Online: March 04, 2019. 520 $aAbstract:The world demand for food in parallel with environmental concerns is a paradigm for the competitiveness of agro-industrial production chains. The present study intended to propose insights on the contribution of innovation and competitiveness in meat production chains. A systematic review of the literature was carried out, considering manuscripts published in the Scopus, Web of Science and Science Direct databases. Based on the search and exclusion criteria, the analyzed portfolio consisted of 18 works related to the main animal production chains (i.e. pork, chicken, beef, and sheep). The results obtained include three theoretical constructs, under which the studies of competitiveness and innovation in meat production chains were based, namely: (1) institutional environment; (2) business capacity; and (3) consumer behavior. These are composed of a posteriori variables, which have influences in the innovation and competitiveness of such systems, meeting the postulate by the literature. 650 $aCARNE 653 $aAGRIBUSINESS 653 $aAGROINDUSTRIAS 653 $aCAPACIDAD EMPRESARIAL 653 $aCOMPETITIVE ADVANTAGE 653 $aCOMPORTAMIENTO DEL CONSUMIDOR 653 $aCONVERGENCE 653 $aENTORNO INSTITUCIONAL 653 $aINNOVACIÓN EN LAS CADENAS DE PRODUCCIÓN DE CARNE 653 $aINNOVACIÓN TECNOLÓGICA BOVINA 653 $aMARKET RALATIONS 653 $aRELACIONES DE MERCADO 700 1 $aTEIXEIRA, O DE S. 700 1 $aRIOS, H.V. 700 1 $aCANOZZI, M.E.A. 700 1 $aSCHULTZ, G. 700 1 $aBARCELLOS, J.O.J. 773 $tInternational Food and Agribusiness Management Review, volume 22, Issue 3, 2019 .OPEN ACCESS. Doi:https://doi.org/ 10.22434/IFAMR2018.0031
Descargar
Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA La Estanzuela (LE) |
|
Biblioteca
|
Identificación
|
Origen
|
Tipo / Formato
|
Clasificación
|
Cutter
|
Registro
|
Volumen
|
Estado
|
Volver
|
Expresión de búsqueda válido. Check! |
|
|