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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
09/08/2017 |
Tipo de producción científica : |
Libros |
Autor : |
MÉNDEZ, J.E.; GEYMONAT, D.H.; CALISTRO, A. |
Afiliación : |
CIAAB (Centro de Investigaciones Agrícolas "Alberto Boerger"), Uruguay.; CIAAB (Centro de Investigaciones Agrícolas "Alberto Boerger"), Uruguay.; SERGIO ARIEL CALISTRO PÉREZ, CIAAB (Centro de Investigaciones Agrícolas "Alberto Boerger"), Uruguay. |
Título : |
Crecimiento de peso, altura y circunferencia escrotal de toros Hereford en condiciones de pastoreo. |
Fecha de publicación : |
1986 |
Fuente / Imprenta : |
ln: Seminario sobre tecnología para el incremento de la tasa reproductiva de los rodeos, 1985 set 23-27 : Asunción Montevideo (Uruguay): IICA/BID/PROCISUR, 1986. |
Páginas : |
p.199-201. |
Serie : |
(Dialogo IICA-PROCISUR;11). |
ISBN : |
92-9039-098-0 |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
Resumen: Presenta resultados de crecimiento en Edad, Peso, Altura y Circunferencia Escrotal para 165 toros de la raza Hereford en condiciones de pastoreo y correspondientes al ejercicio 1983-84 de la Central Kiyú. Las mediciones se efectuaron en cinco oportunidades durante 308 días presentándose la tipificación, repetibilidad y correlaciones para cada variable y fecha. Las correlaciones entre las variables fueron positivas y significativas al nivel P menor que .01. Las repetibilidades entre mediciones estimadas para Peso tuvieron un rango de .82 a .97, para Altura de .74 a .87 y para Circunferencia Escrotal de .72 a .93, todas ellas significativas al nivel P menos que .01. Se estimaron, mediante análisis de regresión lineal, las funciones para determinar Peso, Altura y Circunferencia Escrotal, contemplando la posibilidad de linearizar empleando logaritmos naturales en la variables Edad y Peso. |
Thesagro : |
REPRODUCTIVIDAD; TORO. |
Asunto categoría : |
L10 Genética y mejoramiento animal |
Marc : |
LEADER 01612naa a2200205 a 4500 001 1048584 005 2017-08-09 008 1986 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a92-9039-098-0 100 1 $aMÉNDEZ, J.E. 245 $aCrecimiento de peso, altura y circunferencia escrotal de toros Hereford en condiciones de pastoreo. 260 $c1986 300 $ap.199-201. 490 $a(Dialogo IICA-PROCISUR;11). 520 $aResumen: Presenta resultados de crecimiento en Edad, Peso, Altura y Circunferencia Escrotal para 165 toros de la raza Hereford en condiciones de pastoreo y correspondientes al ejercicio 1983-84 de la Central Kiyú. Las mediciones se efectuaron en cinco oportunidades durante 308 días presentándose la tipificación, repetibilidad y correlaciones para cada variable y fecha. Las correlaciones entre las variables fueron positivas y significativas al nivel P menor que .01. Las repetibilidades entre mediciones estimadas para Peso tuvieron un rango de .82 a .97, para Altura de .74 a .87 y para Circunferencia Escrotal de .72 a .93, todas ellas significativas al nivel P menos que .01. Se estimaron, mediante análisis de regresión lineal, las funciones para determinar Peso, Altura y Circunferencia Escrotal, contemplando la posibilidad de linearizar empleando logaritmos naturales en la variables Edad y Peso. 650 $aREPRODUCTIVIDAD 650 $aTORO 700 1 $aGEYMONAT, D.H. 700 1 $aCALISTRO, A. 773 $tln: Seminario sobre tecnología para el incremento de la tasa reproductiva de los rodeos, 1985 set 23-27 : Asunción Montevideo (Uruguay): IICA/BID/PROCISUR, 1986.
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Registro original : |
INIA La Estanzuela (LE) |
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Tacuarembó. |
Fecha actual : |
01/07/2015 |
Actualizado : |
27/04/2020 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
RESCONI, V.C.; CAMPO, M.M.; MONTOSSI, F.; FERREIRA, V.; SAÑUDO, C.; ESCUDERO, A. |
Afiliación : |
VIRGINIA CELIA RESCONI, University of Zaragoza, Spain; MARÍA DEL MAR CAMPO, Facultad de Veterinaria, Universidad de Zaragoza, España; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; VICENTE FERREIRA; CARLOS SAÑUDO, Facultad de Veterinaria, Univ. de Zaragoza; ANA ESCUDERO. |
Título : |
Gas chromatographic-olfactometric aroma profile and quantitative analysis of volatile carbonyls of grilled beef from different finishing feed systems. |
Fecha de publicación : |
2012 |
Fuente / Imprenta : |
Journal of Food Science, 2012, v. 77, no. 6, p. 5240-5246. https://doi.org/10.1111/j.1750-3841.2012.02720.x |
DOI : |
10.1111/j.1750-3841.2012.02720.x |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
History article: Submitted 11/24/2011; Accepted 3/14/2012. Acknowledgments: The authors thank P. Lara, F. San Juan, L. Cullere, and J. Zapata, and the technical support and expertise of the personnel involved in fattening, slaughtering, and conditioning animals and meat samples. |
Contenido : |
In this study, the important odor impact volatiles generated in the meat of grilled beef loin muscle were characterized. Animals were finished in 4 different diet systems: T1, pasture (a mixture of Medicago sativa, Trifolium repens, and Festuca arundinacea); T2, pasture supplemented with cracked corn grain (offered at 0.6% live weight, LW); T3, pasture supplemented with cracked corn grain (offered at 1.2% LW); and T4, concentrate (pellets with 85% corn and 12.8% sunflower, on a dry-matter basis) plus alfalfa hay (both ad libitum). Aroma compounds were assessed by dynamic headspace-solid phase extraction (DHS-SPE) and gas chromatographic-olfactometric (GC-O) analysis. Most odorants were carbonyl compounds, some of them reaching high GC-O scores, especially 1-octen-3-one, (E)-2-octenal, methional, and hexanal. A specific quantitative analysis of ketones and aldehydes was conducted through their derivatization with o-(2,3,4,5,6-pentafluorobenzyl) hydroxylamine hydrochloride directly on the headspace trap and analyzed by GC-MS, with the purpose of studying the effect of finishing diet systems. From the 23 carbonyl compounds quantified, 2 were especially affected by the diet system; methional was higher in the treatment based on concentrates, whereas (E,E)-2,4-heptadienal was higher in the treatment based only in pastures. The results are discussed considering previous published productive and quality traits. |
Palabras claves : |
ALDEHYDES; AROMA COMPOUNDS; FINISHING FEEDS; GAS CHROMATOGRAPHY-OLFACTOMETRY; GC-O; KETONES. |
Thesagro : |
AROMA; CARNE; CROMATOGRAFIA. |
Asunto categoría : |
A50 Investigación agraria |
Marc : |
LEADER 02659naa a2200313 a 4500 001 1052973 005 2020-04-27 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1111/j.1750-3841.2012.02720.x$2DOI 100 1 $aRESCONI, V.C. 245 $aGas chromatographic-olfactometric aroma profile and quantitative analysis of volatile carbonyls of grilled beef from different finishing feed systems. 260 $c2012 500 $aHistory article: Submitted 11/24/2011; Accepted 3/14/2012. Acknowledgments: The authors thank P. Lara, F. San Juan, L. Cullere, and J. Zapata, and the technical support and expertise of the personnel involved in fattening, slaughtering, and conditioning animals and meat samples. 520 $aIn this study, the important odor impact volatiles generated in the meat of grilled beef loin muscle were characterized. Animals were finished in 4 different diet systems: T1, pasture (a mixture of Medicago sativa, Trifolium repens, and Festuca arundinacea); T2, pasture supplemented with cracked corn grain (offered at 0.6% live weight, LW); T3, pasture supplemented with cracked corn grain (offered at 1.2% LW); and T4, concentrate (pellets with 85% corn and 12.8% sunflower, on a dry-matter basis) plus alfalfa hay (both ad libitum). Aroma compounds were assessed by dynamic headspace-solid phase extraction (DHS-SPE) and gas chromatographic-olfactometric (GC-O) analysis. Most odorants were carbonyl compounds, some of them reaching high GC-O scores, especially 1-octen-3-one, (E)-2-octenal, methional, and hexanal. A specific quantitative analysis of ketones and aldehydes was conducted through their derivatization with o-(2,3,4,5,6-pentafluorobenzyl) hydroxylamine hydrochloride directly on the headspace trap and analyzed by GC-MS, with the purpose of studying the effect of finishing diet systems. From the 23 carbonyl compounds quantified, 2 were especially affected by the diet system; methional was higher in the treatment based on concentrates, whereas (E,E)-2,4-heptadienal was higher in the treatment based only in pastures. The results are discussed considering previous published productive and quality traits. 650 $aAROMA 650 $aCARNE 650 $aCROMATOGRAFIA 653 $aALDEHYDES 653 $aAROMA COMPOUNDS 653 $aFINISHING FEEDS 653 $aGAS CHROMATOGRAPHY-OLFACTOMETRY 653 $aGC-O 653 $aKETONES 700 1 $aCAMPO, M.M. 700 1 $aMONTOSSI, F. 700 1 $aFERREIRA, V. 700 1 $aSAÑUDO, C. 700 1 $aESCUDERO, A. 773 $tJournal of Food Science, 2012$gv. 77, no. 6, p. 5240-5246. https://doi.org/10.1111/j.1750-3841.2012.02720.x
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Registro original : |
INIA Tacuarembó (TBO) |
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