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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  31/03/2021
Actualizado :  31/03/2021
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  FORNERIS, N. S.; LEGARRA, A.; VITEZICA, Z. G.; TSURUTA, S.; AGUILAR, I.; CANTET, R.J.C.; MISZTAL, I.
Afiliación :  NATALIA S. FORNERIS, Department of Animal Science, University of Buenos Aires, Argentina; ANDRÉS LEGARRA, INRA, Castanet-Tolosan, France; ZULMA G VITEZICA, INRA, Castanet-Tolosan, France; SHOGO TSURUTA, University of Georgia, Athens, GA, USA; IGNACIO AGUILAR GARCIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; RODOLFO J.C. CANTET, Department of Animal Science, University of Buenos Aires, Argentina; # CONICET, Argentina.; IGNACY MISZTAL, University of Georgia, Athens, GA, USA.
Título :  Quality control of genotypes using heritability estimates of gene content.
Complemento del título :  Volume Genetic Improvement Programs: Selection using molecular information (Posters), 471.
Fecha de publicación :  2014
Fuente / Imprenta :  In: Proceedings of the World Congress on Genetics Applied to Livestock Production, 10., Vancouver, BC, Canada, August 17-22, 2014. p.471.
Idioma :  Inglés
Contenido :  ABSTRACT. Quality control filtering of single nucleotide polymorphisms (SNP) is a key step when analyzing genomic data. Here, we present a practical method to identify poorly genotyped SNPs by detecting those for which gene content deviates from the pedigree-based expectation. This can be achieved by estimating the heritability of gene content at each marker, defined as the number of copies of a particular reference allele in a genotype of an animal (0, 1 or 2). The method uses Restricted Maximum Likelihood (REML) to estimate heritability of gene content at each SNP and also builds a likelihood ratio test statistic to test for zero error variance in genotyping. The proposed method is illustrated with a real dataset with genotypes from Illumina PorcineSNP60 chip.
Palabras claves :  Gene Content; Heritability; Likelihood Ratio; Quality Control.
Asunto categoría :  L10 Genética y mejoramiento animal
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/15444/1/Forneris-et-al.-2014.-WCGALP.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB102599 - 1PXIPC - DDWCGALP/10/2014

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  26/09/2018
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  MONTOSSI, F.; SAN JULIAN, R.; BRITO, G.; LUZARDO, S.; DE BARBIERI, I.; SILVEIRA, C.
Afiliación :  FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LUIS IGNACIO DE BARBIERI ETCHEBERRY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CAROLINA INES SILVEIRA ROJAS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Producción de carne ovina de calidad en Uruguay.
Fecha de publicación :  2008
Fuente / Imprenta :  ln: Sañudo Astiz, C.; González, C. Aspectos estratégicos para obtener carne ovina de calidad en el Cono Sur americano. Buenos Aires (Argentina): Agencia Española de Cooperación Internacional (AECI) Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires; Facultad de Ciencias Veterinarias; Programa Ovino de la Provincia de Buenos Aires, 2008.
Páginas :  p. 60-78
ISBN :  978-950-658-206-7
Idioma :  Español
Palabras claves :  ACEPTABILIDAD DE LOS CONSUMIDORES; TERNEZA DE LA CARNE.
Thesagro :  CADENA CARNICA; CALIDAD; CANAL ANIMAL; CARNE; COLOR; OVINOS; TERNURA; URUGUAY.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO20834 - 1PXIPL - PP636.3 SAÑaEN 5518
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