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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  24/10/2023
Actualizado :  24/10/2023
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  PÉREZ-RUCHEL, A.; BRITOS, A.; ALVARADO, A.; FERNÁNDEZ-CIGANDA, S.; GADEYNE, F.; BUSTOS, M.; ZUNINO, P.; CAJARVILLE, C.
Afiliación :  ANALÍA PÉREZ-RUCHEL, Departamento de Producción Animal y Salud de Sistemas Productivos (IPAV), Facultad de Veterinaria, Universidad de la República, Ruta 1 km 42.500, San José, Uruguay; ALEJANDRO BRITOS, Departamento de Producción Animal y Salud de Sistemas Productivos (IPAV), Facultad de Veterinaria, Universidad de la República, Ruta 1 km 42.500, San José, Uruguay; AMAYRI ALVARADO, Departamento de Producción Animal y Salud de Sistemas Productivos (IPAV), Facultad de Veterinaria, Universidad de la República, Ruta 1 km 42.500, San José, Uruguay; SOFÍA FERNÁNDEZ-CIGANDA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Departamento de Microbiología, Instituto de Investigaciones Biológicas Clemente Estable, Ministerio de Educación y Cultura, Av. Italia 3318, 11600 Montevideo, Uruguay; FREDERIK GADEYNE, Royal Agrifirm Group, Landgoedlaan 20, 7325 AW Apeldoorn, the Netherlands; MARIANA BUSTOS, Royal Agrifirm Group, Landgoedlaan 20, 7325 AW Apeldoorn, the Netherlands; PABLO ZUNINO, Departamento de Microbiología, Instituto de Investigaciones Biológicas Clemente Estable, Ministerio de Educación y Cultura, Av. Italia 3318, 11600 Montevideo, Uruguay; CECILIA CAJARVILLE, Departamento de Producción Animal y Salud de Sistemas Productivos (IPAV), Facultad de Veterinaria, Universidad de la República, Ruta 1 km 42.500, San José, Uruguay.
Título :  Impact of adding tannins or medium-chain fatty acids in a dairy cow diet on variables of in vitro fermentation using a rumen simulation technique (RUSITEC) system.
Fecha de publicación :  2023
Fuente / Imprenta :  Animal Feed Science and Technology, November 2023, Volume 305, 115763. https://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2023.115763
ISSN :  0377-8401.
DOI :  10.1016/j.anifeedsci.2023.115763
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 15 August 2022, Revised 9 June 2023, Accepted 1 September 2023, Available online 6 September 2023, Version of Record 14 September 2023. -- Correspondence author: Pérez-Ruchel, A.; Departamento de Producción Animal y Salud de Sistemas Productivos (IPAV), Facultad de Veterinaria, Universidad de la República, Ruta 1 km 42.500, San José, Uruguay; email:anapevet@gmail.com --
Contenido :  This work aimed to evaluate the effect of including 2 functional feed ingredients in a diet with a high proportion of pasture silage on in vitro ruminal fermentation, nutrient disappearances, and ruminal microbiomes. In a rumen simulation technique (RUSITEC) system (6 fermentation units), 4 treatments were evaluated: 1) CONTROL: a diet based on corn and grass silage, regular soybean meal (SBM), and corn; 178 g/kg of crude protein (CP) (used as negative control), 2) TSBM: Replacement of SBM by Mervobest® (used as positive control), 3) PHY (phytogenic mixture (tannins from quebracho and chestnut) at 10 g/kg dry matter (DM) replacing SBM) and 4) MCFA (mixture of medium-chain fatty acids, Aromabiotic Cattle® at 10 g/kg DM replacing SBM). Four runs were performed with 3 diets incubated simultaneously in duplicate using a balanced incomplete block design, lasting 17 days each. The inoculum was obtained from 3 rumen fistulated cows, and artificial saliva was infused at 650 mL/day. Samples were taken from each fermentation unit to determine the gas production, pH, NH3-N, and volatile fatty acids concentrations. The apparent digestibility of diet compounds was determined. Microbial protein synthesis and microbial community diversity were estimated using 15N as an external isotopic marker and by sequencing part of the 16 S rDNA gene, respectively. The TSBM and PHY treatments decreased NH3-N concentrations (P < 0.001) and the DM disappearance (P = 0.004). The crude protein disappearanc... Presentar Todo
Palabras claves :  Gas production; Microbial protein synthesis; Microbiome profile; PLATAFORMA DE INVESTIGACIÓN EN SALUD ANIMAL - INIA; Protein degradation.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB103701 - 1PXIAP - DDAnimal Feed Science and Technology/2023

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1.Imagen marcada / sin marcar GUTIERREZ, L.; BORGES, A.; QUERO, G.; GONZALEZ-REYMUNDEZ, A.; BERRO, I.; LADO, B.; CASTRO, A. Biostatistical tools for plant breeding in the genomics era. In: German, S.; Quincke, M.; Vázquez, D.; Castro, M.; Pereyra, S.; Silva, P.; García, A. (Eds.). Seminario Internacional "1914-2014: Un siglo de mejoramiento de trigo en La Estanzuela". Montevideo (UY): INIA, 2018. p.46-57. (INIA Serie Técnica; 241).
Tipo: Capítulo en Libro Técnico-Científico
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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2.Imagen marcada / sin marcar BERRO, I.; LADO, B.; NALIN, R.S.; QUINCKE, M.; GUTIÉRREZ, L. Training population optimization for genomic selection. Plant Genome, November 2019, Volume 12, Issue 3, Article number 190028. OPEN ACCESS. DOI: https://doi.org/10.3835/plantgenome2019.04.0028 Article histoty: Received 1 Apr. 2019. /Accepted 23 Sept. 2019.
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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3.Imagen marcada / sin marcar SILVA, P.; LADO, B.; BRANDARIZ, S.; BERRO, I.; GUTIÉRREZ, L.; PEREYRA, S.; GERMAN, S.; VON ZITZEWITZ, J.; QUINCKE, M. Herramientas utilizadas y avances en mejoramiento molecular en el programa de mejoramiento genético de trigo de Inia Uruguay. In: German, S.; Quincke, M.; Vázquez, D.; Castro, M.; Pereyra, S.; Silva, P.; García, A. (Eds.). Seminario Internacional "1914-2014: Un siglo de mejoramiento de trigo en La Estanzuela". Montevideo (UY): INIA, 2018. p. 277-285. (INIA Serie Técnica; 241).
Tipo: Capítulo en Libro Técnico-Científico
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Acceso al objeto digitalImprime registro en el formato completo
4.Imagen marcada / sin marcar RAEGAN HOEFLER; GONZALEZ-BARRIOS , P.; MADHAV BHATTA; NUNES, J.A.R.; BERRO, I.; NALIN, R.S.; BORGES, A.; COVARRUBIAS, E.; DIAZ-GARCIA, L.; QUINCKE, M.; GUTIERREZ, L. Do Spatial Designs Outperform Classic Experimental Designs?. Journal of Agricultural, Biological, and Environmental Statistics, 1 December 2020, volume 25, number 4, pag.523-552, 1 December 2020. OPEN ACCESS. Doi: https://doi.org/10.1007/s13253-020-00406-2 Article history: Received 15 October 2019/Accepted 01 July 2020/Published 29 August 2020. This project was partially funded through a USDA_AFRI_NIFA_2018-67013-27620 award and by the Hatch Act Formula Fund WISO1984 and WIS03002....
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