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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  01/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  COZZOLINO, D.; VAZ MARTINS, D.; MURRAY, I,
Afiliación :  DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL VAZ MARTINS GIGENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Animal Biology Division, Ferguson Building, Scottish Agricultural College, Craibstone State, Aberdeen AB21 9YA, UK.
Título :  Visible and near infrared spectroscopy of beef longissimus dorsi muscle as a means of dicriminating between pasture and corn silage feeding regimes.
Fecha de publicación :  2002
Fuente / Imprenta :  Journal of Near Infrared Spectroscopy, 2002, Volume 10, Issue 3, Pages 187-193
DOI :  10.1255/jnirs.334
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history:Received: October 09, 2001/ Accepted: May 14, 2002/Revisions received: March 19, 2002.
Contenido :  Abstract: Near infrared (NIR) reflectance spectroscopy was used as a tool to classify beef muscle samples according to their feeding regime. Seventy-eight beef longissimus dorsi muscle samples both intact and minced were scanned in a NIRS 6500 instrument (NIRSystems, MD, USA) in reflectance. A dummy regression technique was developed to differentiate beef muscle samples, which originated from beef feed exclusively on pasture or/and mainly on corn silage feeding regimes. Ninety percent of the pasture-fed beef muscle samples were correctly classified using principal component regression (PCR) and 86% of beef fed on corn silage were correctly classified. Both muscle chemical composition and physical characteristics explained the classification results. The results in the present study showed the potential of muscle optical properties for classification and traceability of meat muscles in the food chain.
Palabras claves :  CORN SILAGE; MEAT; NEAR INFRARED REFLECTANCE SPECTROSCOPY; ORIGIN; PASTURES.
Thesagro :  NIRS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE35310 - 1PXIAP - DDPP/J.Near Infrared Spectroscopy/2002

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  22/08/2017
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  RISSO, D.; PITTALUGA, O.; BERRETTA, E.J.
Afiliación :  DIEGO FERNANDO RISSO RIET, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; OSCAR ALBERTO PITTALUGA GONZALEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ELBIO JOAQUIN BERRETTA CARVALLO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Engorde en sistemas de intensificación variable.
Fecha de publicación :  1999
Fuente / Imprenta :  In: Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay. Calidad y rendimiento de carne vacuna y ovina en sistemas de intensificación variable: Informe de avance del proyecto período 1998-1999. Montevideo (Uruguay): INIA, 1999.
Páginas :  p. 256-264
Idioma :  Español
Palabras claves :  ENGORDE DE NOVILLOS.
Thesagro :  GANADO BOVINO; OVINOS.
Asunto categoría :  L02 Alimentación animal
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO20474 - 1INIPL - PP636 INIcEN 5452
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