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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  25/11/2019
Tipo de producción científica :  Artículos Indexados
Autor :  COZZOLINO, D.; MURRAY, I.; SCAIFE, J.R.; PATERSON , R.
Afiliación :  DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Scottish Agricultural College, Aberdeen AB21 9YA.; Department of Agriculture, University of Aberdeen, MacRobert Building, Aberdeen AB24 5UA-; Scottish Agricultural College, Aberdeen AB21 9YA.
Título :  Study of dissected lamb muscles by visible and near infrared reflectance spectroscopy for composition assessment.
Fecha de publicación :  2000
Fuente / Imprenta :  Animal Science, June 2000, Volume 70, Issue 3, Pages 417-423.
DOI :  10.1017/S1357729800051766
Idioma :  Inglés
Contenido :  Abstract. Near infrared reflectance spectroscopy (NIRS) was used to study the reflectance properties of intact and minced lamb muscles in two presentations to the instrument to predict their chemical composition. A total of 306 muscles were examined from 51 lambs, consisting of the following muscles: longissimus dorsi, supraspinatus, infraspinatus, semimembranosus, semitendinosus and rectus femoris. Modified partial least squares (MPLS) regression models of chemical variables yielded R 2 and standard error of cross-validation (SECV) of 0·76 (SECV: 10·4), 0·83 (SECV: 5·5) and 0·73 (SECV: 4·7) for moisture, crude protein and intramuscular fat in the minced samples expressed as g/kg on a fresh-weight basis, respectively. Calibrations for intact samples had lower R 2 and higher standard error of cross validation (SECV) compared with the minced samples.
Palabras claves :  LAMB MEAT; MEAT COMPOSITION; MEAT QUALITY; NEAR INFRARED (NIR) SPECTROSCOPY.
Thesagro :  CORDERO; NIRS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE49562 - 1PXIAP - PPPP/Animal Science/2000

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  06/03/2015
Actualizado :  10/06/2020
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  AYALA, W.; CARRIQUIRY, E.; BERMUDEZ, R.; CARÁMBULA, M.
Afiliación :  WALTER AYALA SILVERA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ESTEBAN CARRIQUIRY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; RAUL ENRIQUE BERMUDEZ COQUARD, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; RÓMULO MILTON CARÁMBULA CAUNEGRE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Opciones en el manejo de verdeos invernales asociados.
Fecha de publicación :  1993
Fuente / Imprenta :  ln: INIA Treinta y Tres. Estación Experimental del Este. Cultivos y verdeos asociados de invierno: resultados experimentales 1992. Treinta y Tres (Uruguay): INIA, 1993.
Páginas :  p. 31-46
Serie :  (Resultados Experimentales)
Idioma :  Español
Thesagro :  AVENA; CEBADA; COMPOSICION BOTANICA; CULTIVOS; INVIERNO; PRODUCCION DE FORRAJE; RAIGRÁS; TRIGO.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/4161/1/Opciones-en-el-manejo-de-verdeos-invernales-asociados.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO100507 - 1INIPL - PPUY/INIA/Res.Exp./1993
TT100702 - 1INIPL - PPUY/INIA/Res.Exp./1993R.E.1993
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