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1.Imagen marcada / sin marcar SCHVARTZMAN, C.; MURCHIO, S.; CIBILS-STEWART, X.; MUJICA, V.; PESSIO, M.; DALLA RIZZA, M. Buscando alternativas para el control de plagas: nuevos bioplaguicidas basados en interferentes del ARN (ARNi). Biotecnología. Revista INIA Uruguay, Marzo 2023, no.72, p.103-106. (Revista INIA; 72).
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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2.Imagen marcada / sin marcar CIBILS-STEWART, X.; GONZALEZ, M.; PESSIO, M.; CALISTRO, P.; GIAMBIASI, M. Evaluación de la eficiencia de cebos para el control de "bichos bolita" (bichos de la humedad) en cultivos. Cultivos. Revista INIA Uruguay, Junio 2023, no.73, p.36-41. (Revista INIA; 73).
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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3.Imagen marcada / sin marcar MENESES, L.; CALISTRO, P.; GONZALEZ, M.; PESSIO, M.; DO CANTO, J.; CIBILS-STEWART, X. Uso de endófitos comerciales (AR584) para mitigar el daño de Diloboderus abderus en Festuca arundinacea. [Poster]. In: Jornada Uruguaya de Fitopatología, 5., III Jornada Uruguaya de Protección Vegetal, 3., Montevideo, 11 de octubre de 2019.
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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4.Imagen marcada / sin marcar MENESES, L.; CALISTRO, P.; GONZALEZ, M.; PESSIO, M.; DO CANTO, J.; CIBILS-STEWART, X. Uso de endófitos comerciales (AR584) para mitigar el daño de Diloboderus abderus en Festuca arundinacea. [Resumen]. In: Jornada Uruguaya de Fitopatología, 5., III Jornada Uruguaya de Protección Vegetal, 3., Montevideo, 11 de octubre de 2019.
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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5.Imagen marcada / sin marcar CIBILS-STEWART, X.; GONZALEZ, M.; PESSIO, M.; CALISTRO, P.; ROSSI, C.; GIAMBIASI, M.; CHIARAVALLE, W.; ABBATE, S.; BARAIBAR, N. Crónica del daño de la lagarta medidora (Rachiplusia nu) en soja Intacta®. Cultivos. Revista INIA Uruguay, Marzo 2023, no.72, p.53-58. (Revista INIA; 72).
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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6.Imagen marcada / sin marcar OBERTI, H.; SESSA, L.; SÁNCHEZ-VALLET, A; NAVARRETE, F.; SEIDL, M.; PESSIO, M.; CIBILS-STEWART, X.; ABREO, E. Podemos mejorar una cepa de Beauveria bassiana biocontroladora de la chinche de la soja Piezodorus guildinii combinando métodos de biología molecular y datos de secuenciación masiva?. O12. Módulo 3: Nuevas estrategias para potenciar el control biológico. In: Abreo, E.; Beyhaut, E.; Rivas, F. (Eds.). Simposio Microorganismos para la Agricultura, 2. [Resúmenes y Posters]. Canelones (UY): INIA, 2022. p.23. (Serie Actividades de Difusión; 801). Financiamiento: INIA SA_47, ANII_FMV_1_2021_1_169591, RYC2018-025530-I MCIN/AEI/10.13039/501100011033, EI FS.
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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  31/07/2017
Actualizado :  31/07/2017
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  FEITOSA, F. L. B.; OLIVIERI, B. F.; ABOUJAOUDE, C.; PEREIRA, A. S. C.; DE LEMOS, M. V. A.; CHIAIA, H. L. J.; BERTON, M. P.; PERIPOLLI, E.; FERRINHO, A. M.; MUELLER, L. F.; MAZZALI, M. R.; DE ALBUQUERQUE, L. G.; DE OLIVERA, H. N.; TONHATI, H.; ESPIGOLAN, R.; TONUSSI, R. L.; DE OLIVIERA SILVA, R. M.; GORDO, D. G. M.; MAGALHAES, A. F. B.; AGUILAR, I.; BALDI, F. S. B.
Afiliación :  FABIELI LOISE BRAGA FEITOSA, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Sao Paulo, Brazil; BIANCA FERREIRA OLIVIERI, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Sao Paulo, Brazil; CAROLYN ABOUJAOUDE, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Sao Paulo, Brazil; ANGÉLICA SIMONE CRAVO, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia da USP, Pirassununga, Brazil; MARCOS VINICIUS ANTUNES DE LEMOS, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Department of Animal Science, Sao Paulo, Brazil; HERMENEGILDO LUCAS JUSTINO CHIAIA, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Sao Paulo, Brazil; MARIANA PIATTO BERTON, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Sao Paulo, Brazil; ELISA PERIPOLLI, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Department of Zootechnics, Sao Paulo, Brazil; ADRIELLE MATHIAS FERRINHO, Universidade de Sao Paulo - USP, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, Sao Paulo, Brazil; LENISE FREITAS MUELLER, Universidade de Sao Paulo - USP, Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos, Sao Paulo, Brazil; MÓNICA ROBERTA MAZALLI, Universidade de Sao Paulo - USP, Food Engineering Department, Sao Paulo, Brazil; LÚCIA GALVAO DE ALBUQUERQUE, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Department of Animal Science, Sao Paulo, Brazil; HENRIQUE NUNES DE OLIVERA, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Department of Animal Science, Sao Paulo, Brazil; HUMBERTO TONHATI, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Department of Zootechnics, Sao Paulo, Brazil; RAFAEL ESPIGOLAN, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Sao Paulo, Brazil; RAFAEL LARA TONUSSI, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Sao Paulo, Brazil; RAFAEL MEDEIROS DE OLIVEIRA SILVA, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Department of Animal Science, Sao Paulo, Brazil; DANIEL GUSTAVO MANSAN GORDO, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Sao Paulo, Brazil; ANA FRABICIA BRAGA MAGALHAES, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Sao Paulo, Brazil; IGNACIO AGUILAR GARCIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FERNANDO S. B. BALDI, UNESP-Universidade Estadual Paulista, Sao Paulo, Brazil.
Título :  Genetic correlation estimates between beef fatty acid profile with meat and carcass traits in Nellore cattle finished in feedlot.
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  Journal of Applied Genetics, 2017, 58 (1), 123-132.
ISSN :  1234-1983
DOI :  10.1007/s13353-016-0360-7
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received: 15 December 2015 /Revised: 10 March 2016 /Accepted: 5 July 2016 / Published Online: 30 July 2016
Contenido :  ABSTRACT. The objective of this study was to estimate the genetic?quantitative relationships between the beef fatty acid profile with the carcass and meat traits of Nellore cattle. A total of 1826 bulls finished in feedlot conditions and slaughtered at 24 months of age on average were used. The following carcass and meat traits were analysed: subcutaneous fat thickness (BF), shear force (SF) and total intramuscular fat (IMF). The fatty acid (FA) profile of the Longissimus thoracis samples was determined. Twenty-five FAs (18 individuals and seven groups of FAs) were selected due to their importance for human health. The animals were genotyped with the BovineHD BeadChip and, after quality control for single nucleotide polymorphisms (SNPs), only 470,007 SNPs from 1556 samples remained. The model included the random genetic additive direct effect, the fixed effect of the contemporary group and the animal?s slaughter age as a covariable. The (co)variances and genetic parameters were estimated using the REML method, considering an animal model (single-step GBLUP). A total of 25 multi-trait analyses, with four traits, were performed considering SF, BF and IMF plus each individual FA. The heritability estimates for individual saturated fatty acids (SFA) varied from 0.06 to 0.65, for monounsaturated fatty acids (MUFA) it varied from 0.02 to 0.14 and for polyunsaturated fatty acids (PUFA) it ranged from 0.05 to 0.68. The heritability estimates for Omega 3, Omega 6, SFA, MUFA and PUFA... Presentar Todo
Palabras claves :  BOS INDICUS; FAT; HUMAN HEALTH; MEAT QUALITY; MEAT TENDERNESS; SELECTION.
Asunto categoría :  L10 Genética y mejoramiento animal
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101443 - 1PXIAP - DDPP/JR.APPL.GENETICS/2017
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