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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  11/11/2016
Actualizado :  29/05/2018
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  MAIDANA, M.; MURCHIO, S.; SCHVARTZMAN, C.; LEONI, C.; BLUMWALD, E.; DALLA RIZZA, M.
Afiliación :  MATIAS MAIDANA ETCHEVERRY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA SARA MURCHIO VIGNOLO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CLAUDIA SCHVARTZMAN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CAROLINA LEONI VELAZCO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; E. BLUMWALD, University of California, Department of Plant Science.; MARCO DALLA RIZZA VILARO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Búsqueda, caracterización y producción heteróloga de péptidos antimicrobianos.
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria); Inia Las Brujas; Biotecnología. Apostando a la investigación para un futuro innovador. Jornada de Agrobiotecnología, IX. Jornada Técnica. Canelones (Uruguay): INIA , 2015.
Páginas :  p. 30-32
Serie :  (Actividades de Difusión; 755)
ISSN :  1688-9258
Idioma :  Español
Contenido :  Esta línea de investigación descansa sobre una base de tres componentes esenciales: la identificación de potenciales fuentes de péptidos, la purificación y caracterización de los mismos, y la producción heteróloga de los AMP.
Palabras claves :  BIO REACTORES; FITOPATÓGENOS; PÉPTIDOS ANTIMICROBIANOS.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/9871/1/SAD-755-p.30-32.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101224 - 1INIPL - PPUY/INIA/SAD/755/2015ad755

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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  01/07/2020
Actualizado :  01/09/2022
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Nacionales
Circulación / Nivel :  Nacional - --
Autor :  VÁZQUEZ, D.; BALZANI, A
Afiliación :  DANIEL VÁZQUEZ PEYRONEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANDREA BALZANI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Uruguayan wheat proteins their relationship with traditional parameters and how are they affected by genotype and environment. [Composición de proteínas del grano del trigo uruguayo]. [Composição proteica de grãos de trigo uruguaios].
Fecha de publicación :  2020
Fuente / Imprenta :  Agrociencia Uruguay, 2020, 24(1):147. Doi:https://doi.org/10.31285/AGRO.24.147
DOI :  doi.org/10.31285/AGRO.24.147
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 27 Apr 2019//Accepted 09 Dec 2019 //Published 11 Jun 2020. Editor :Clara Pritsch Universidad de la República, Montevideo, Uruguay./ Correspondence: Daniel Vázquez, dvazquez@inia.org.uy
Contenido :  Abstract: Wheat (Triticum aestivum L.) is important in Uruguay both as food as well as crop. To achieve an attractive product for consumers and profitable for farmers, grain components should be able to produce high-quality bread. The most used device to characterize bread quality in wheat and flour is the Alveograph. The key com-ponent is gluten, a complex mix of proteins. In order to understand the relationship between gluten component proteins and alveographic parameters, as well as how they are affected by genotype and environment, sixteen genotypes were grown in two locations with differential nitrogen management. Traditional parameters were determined: protein content and alveogram. Gluten components were studied through size exclusion HPLC. Rheological parameters presented a clear relationship with the HPLC ones. It was possible to verify that to reach good extensibility, high protein content was needed; to obtain a strong dough, it was necessary to have a large number of high molecular weight proteins, and to get good resistance to extension, the polymeric pro-teins should have high molecular weight. Among the studied genotypes and environments, the first ones had a higher contribution to variability in extensibility and strength, while the latter explained most of the variability in resistance to extension. An equilibrium between genotype and environment is needed to achieve a dough with bala... Presentar Todo
Palabras claves :  ENVORONMENT; GENOTYPE; GLUTEN; PLATAFORMA AGROALIMENTOS; REOLOGIA EN MASA; RHEOLOGY; WHEAT.
Thesagro :  AMBIENTE; GLÚTEN; TRIGO.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/14515/1/Agrociencia-v.24.2020-Vazquez-Balzani.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE103149 - 1PXIAP - DDPP/Agrociencia/2020
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