Ainfo Consulta

Catálogo de Información Agropecuaria

Bibliotecas INIA

 

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  13/09/2016
Actualizado :  17/04/2017
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  LAGOMARSINO, X.; CAZZULI, F.; DEL CAMPO, M.; MONTOSSI, F.
Afiliación :  XIMENA MARIA LAGOMARSINO LARRIERA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FIORELLA CARLA CAZZULI ALBA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARCIA DEL CAMPO GIGENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Effect of summer supplementation on animal performance and carccass qualitytrait of grazing Hereford steers in Uruguay.
Fecha de publicación :  2016
Fuente / Imprenta :  In: International Congress of Meat Science and Technology, Meat for Global Sustainability, 62., 14-19th August 2016, Bangkok, Thailand.
Idioma :  Inglés
Contenido :  The objective of this study was to evaluate the effect of different types of supplements on the performance of yearling steers grazing an annual forage crop (Sorghum bicolor L. moench) and its subsequent influence on carcass quality traits. 50 Hereford steers (265.3 kg live weight - LW) of 15 months of age grazing at a 7.5 steers/ha stoking rate were randomly allotted to 5 treatments (T): T1 - no supplement; T2 - soy expeller; T3 - sunflower expeller; T4 - rice bran; T5 - maize (T2 to T5 had a 0.5%LW supplementation rate). Final LW and in vivo carcass quality traits (Rib Eye Area-REA; Back Fat Thickness-BFT; Rump Fat Thickness - P8; Intramuscular Fat - IMF) were not affected by treatments (P<0.05). Slaughter weight was affected (P<0.05) by treatments (T4 ? T5 ? T2 = T1 ? T3). Treatments did not affect (P>0.05) Hot Carcass Weight (HCW), Chilled Carcass Weight (CCW), Pistola Cut (PC), main cuts (tender and strip loin, rump) nor morphometric measurements. Even though supplementing at a 0.5%LW rate allows higher daily LW gains, no differences were detected on carcass quality traits.
Palabras claves :  ANIMAL PERFORMANCE; CARCASS TRAITS; SUPPLEMENTATION; TEERS.
Thesagro :  CARNE; SUPLEMENTACION.
Asunto categoría :  L02 Alimentación animal
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6007/1/2016-P04-40.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO101448 - 1INIPC - DD

Volver

No hay resultados para la expresión de búsqueda informada registros.
Expresión de búsqueda válido. Check!
 
 

Embrapa
Todos los derechos reservados, conforme Ley n° 9.610
Política de Privacidad
Área Restricta

Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria
Andes 1365 - piso 12 CP 11100 Montevideo, Uruguay
Tel: +598 2902 0550 Fax: +598 2902 3666
bibliotecas@inia.org.uy

Valid HTML 4.01 Transitional