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Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha :  29/08/2016
Actualizado :  29/10/2019
Autor :  CASTILLO, J.; FERREIRA, A.; MARTÍNEZ, S.; ESCALANTE, F.; VILLALBA, M.
Afiliación :  EMILSE JESUS CASTILLO VELAZQUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALEXANDRA VERONICA FERREIRA RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SEBASTIÁN MARTÍNEZ KOPP, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FERNANDO DANIEL ESCALANTE UBIEDO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIO VILLALBA, Bachiller Tecnológico Química Industrial; Mejoramiento genético de arroz, INIA Treinta y Tres.
Título :  3.1. Ensayos conducidos en la zona Este (Paso de la Laguna).
Fecha de publicación :  2016
Fuente / Imprenta :  In: Resultados de la Red Nacional de Evaluación de Cultivares de Arroz: Zafra 2015-2016. Artigas. Tacuarembó. Montevideo (Uruguay): INASE ; INIA, 2016.
Páginas :  p. 17-18.
Idioma :  Español
Contenido :  Luego de recibida la semilla ésta fue curada según protocolo (Fungicida e insecticida), con un mezcla de Thiametoxam 100cc/100 kg de semilla y Tebuconazol 50cc/100 kg de semilla, con una Solución total de 2200cc/100 kg de semilla. La misma mezcla fue utilizada para todos los cultivares. La siembra se realizó a razón de 650 semillas viables/m2 para todas las variedades. Las siembras fueron realizadas con una sembradora experimental Hege de 6 surcos espaciados a 0,2 m, en parcelas de 3,5 m de largo.
Palabras claves :  RICE (ORYZA SATIVA L.).
Thesagro :  ARROZ; EVALUACION DE CULTIVARES.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/5932/1/Red-agosto-2016.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT101608 - 1INIPL - PPUY/INIA-INASE/EVA.CULT./2016

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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  21/05/2020
Actualizado :  27/04/2021
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  CLARIGET, J.M.; QUINTANS, G.; BANCHERO, G.; ÁLVAREZ-OXILEY, A.; BENTANCUR, O.; LÓPEZ-MAZZ, C.R.; PÉREZ-CLARIGET, R
Afiliación :  JUAN MANUEL CLARIGET BRIZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GRACIELA QUINTANS ILARIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GEORGGET ELIZABETH BANCHERO HUNZIKER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANDREA ÁLVAREZ-OXILEY, Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo, Uruguay.; OSCAR BENTANCUR, Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Paysandú, Uruguay.; CARLOS RAFAEL LÓPEZ-MAZZ, Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo, Uruguay.; RAQUEL PÉREZ-CLARIGET, Universidad de la República, Facultad de Agronomía, Montevideo, Uruguay.
Título :  Effects of rice bran and glycerin supplementation on metabolic and productive responses of beef cows.
Fecha de publicación :  2020
Fuente / Imprenta :  Revista Brasileira de Zootecnia vol.49 Viçosa 2020 Epub May 15, 2020. OPEN ACCESS. DOI: https://doi.org/10.37496/rbz4920190082
DOI :  10.37496/rbz4920190082
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received: June 21, 2019/ Accepted: January 19, 2020. Corresponding author: jclariget@inia.org.uy. http://orcid.org/0000-0002-1349-0622. We thank ANII for providing a scholarship POS_2011_1_3522 and FMV_3_2011_1_6713 projects, which financed part of this work; ALUR, for providing glycerin with which this work was conducted; and the staff of EEBR, in particular, Oscar Cáceres, Dorrel Bentancour, and agronomist Carlos Mantero.
Contenido :  ABSTRACT: Fifty-seven primiparous Angus, Hereford, and crossbred cows were used to study the effect of strategic supplementation on metabolic, productive, and reproductive responses. The experiment had two periods including four phases: prepartum supplementation (phase I; 52 days), early postpartum (phase II; 43 days), pre-mating supplementation (phase III; 21 days), and the last phase including mating, gestation, and lactation until weaning (phase IV; 103 days). Phases I and II were considered as period 1, and phases III and IV were considered as period 2. During phase I (−52±2 days before calving to birth), half of the cows received a supplement (S-), and the rest only grazed native swards (C-). For phase III (59±2 days postpartum [DPP] until mating), cows from the previous treatments (C- or S-) were sorted in two levels of pre-mating supplementation, supplemented (-S) or not supplemented (-C), resulting in four treatment combinations (CC, CS, SC, and SS). The supplement was 1 kg dry matter/cow per day of whole rice bran and 550 mL/cow per day of crude glycerin. In period 1, cows receiving prepartum supplementation increased concentration of cholesterol, glucose, and albumin and decreased concentration of non-esterified fatty acids, beta-hydroxybutyrate, and urea. This improvement in energy balance was reflected in a higher body condition score at calving. Alternatively, in period 2, pre-mating supplementation only increased cholesterol concentration. None of the sup... Presentar Todo
Palabras claves :  BEEF CATTLE; GLICERINA; GRAZING; NATIVE PASTURE; PRODUCCIÒN EXTENSIVA; REPRODUCTION; SALVADO DE ARROZ; VACAS DE CARNE.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/14431/1/Clariget-RBZ-2019.pdf
https://www.scielo.br/pdf/rbz/v49/1806-9290-rbz-49-e20190082.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE103120 - 1PXIAP - DDPP/Revista Brasileira de Zootecnia/2020
TT103099 - 1PXIAP - DDPP/Revista Brasileira de Zootecnia/2020
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