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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  13/11/2015
Actualizado :  31/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  LADO, J.; CRONJE, P.; RODRIGO, M.J.; ZACARÍAS, L.
Afiliación :  JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Resistance to chilling injury in red, lycopene-accumulating tissue of cold-stored Grapefruits. (Conference paper).
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  Acta Horticulturae, 2015, no.1079, p. 249-256.
ISBN :  978-94-62610-71-2
ISSN :  0567-7572 (print) / 2406-6168 (electronic)
DOI :  10.17660/ActaHortic.2015.1079.29
Idioma :  Inglés
Notas :  In: ISHS Acta Horticulturae 1079: V International Conference Postharvest Unlimited. Editors: G.A. Manganaris, P.M. Toivonen, P. Kalaitzis. Publication date: 25 March 2015
Contenido :  ABSTRACT Grapefruits are widely recognized by their extreme sensitivity to develop chilling injury (CI) during postharvest storage at low temperature. Moreover, many cultivars and mutants of grapefruits exhibit important differences in both external and internal coloration, from yellow to deep red, due to a distinctive accumulation of the red carotene lycopene. Thus, in this study the genetic variability in external peel coloration of grapefruits has been used to examine the potential relationship between carotenoid content and composition, and susceptibility to CI. CI increased progressively after 2 weeks storage at 2°C in fruit of the yellow grapefruit ?Marsh? (M) but in the fruits of red cultivar ?Star Ruby? (SR) CI symptoms were exclusively restricted to the yellow areas of the peel. Thus, CI was absent in red peel tissue, even after prolonged cold storage, in which lycopene content was about 14-times higher than in yellow tissue. In addition, SR grapefruits growing under shaded conditions developed an intense external red coloration and accumulated large amount of lycopene, and were also highly resistant to CI upon subsequent postharvest cold storage. To further explore the mechanisms involved in the resistance to CI induced by lycopene, total antioxidant activity was determined in yellow and red peel tissue of grapefruit, and the potential relationship between carotenoids and the development of CI is discussed.
Palabras claves :  Carotenoids; Chilling-injury; Cold; Grapefruit; Lycopene.
Thesagro :  CAROTENOIDES; CITRUS; DANOS POR HELADA; TORONJA.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100791 - 1PXIAP - DDPP/ACTA HORTICULTURAE/1079/2015

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361.Imagen marcada / sin marcar INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA) Revista INIA Uruguay. (N° 53, Junio 2018). Montevideo (UY): INIA, 2018. 79 p. (Revista INIA; 53)
Tipo: Revista INIA
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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362.Imagen marcada / sin marcar INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA) Revista INIA Uruguay. (N° 54, Setiembre 2018). Montevideo (UY): INIA, 2018. 71 p. (Revista INIA; 54)
Tipo: Revista INIA
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Treinta y Tres.
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363.Imagen marcada / sin marcar INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA) Revista INIA Uruguay. (N° 57, Junio 2019). Montevideo (UY): INIA, 2019. 96 p. (Revista INIA; 57) Informe especial: Módulo Intensivo de Producción Ovina. Unidad Experimental Palo a Pique.
Tipo: Revista INIA
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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364.Imagen marcada / sin marcar INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA) Revista INIA Uruguay. (N° 58, Setiembre 2019). Montevideo (UY): INIA, 2019. 88 p. (Revista INIA; 58) Informe especial: El desafìo de una fruticultura sostenible. Programa Nacional de Investigación en Producción Frutícola.
Tipo: Revista INIA
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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365.Imagen marcada / sin marcar INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA) Revista INIA Uruguay. (N° 59, Diciembre 2019). Montevideo (UY): INIA, 2019. 88 p. (Revista INIA; 59)
Tipo: Revista INIA
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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366.Imagen marcada / sin marcar INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA) Revista INIA Uruguay. (N° 60, Marzo 2020). Montevideo (UY): INIA, 2020. 100 p. (Revista INIA; 60)
Tipo: Revista INIA
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367.Imagen marcada / sin marcar INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA) Revista INIA Uruguay. (N° 61, Junio 2020). Montevideo (UY): INIA, 2020. 129 p. (Revista INIA; 61).
Tipo: Revista INIA
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368.Imagen marcada / sin marcar INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA) Revista INIA Uruguay. (N° 62, Setiembre 2020). Montevideo (UY): INIA, 2020. 122 p. (Revista INIA; 62).
Tipo: Revista INIA
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369.Imagen marcada / sin marcar INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA) Revista INIA Uruguay. (N° 63, Diciembre 2020). Montevideo (Uruguay): INIA, 2020. 85 p. (Revista INIA; 63). Frente a la situación de emergencia de sanitaria por la pandemia del Covid-19, durante 2020 hemos decidido editar nuestra Revista únicamente en formato digital.
Tipo: Revista INIA
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370.Imagen marcada / sin marcar INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA) Revista INIA Uruguay. (N° 64, Marzo 2021). Montevideo (Uruguay): INIA, 2021. 106 p. (Revista INIA; 64).
Tipo: Revista INIA
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