|
|
Registro completo
|
Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
08/09/2017 |
Autor : |
URUGUAY,PRESIDENCIA DE LA REPÚBLICA. OFICINA DE PLANEAMIENTO Y PRESUPUESTO. DIVISIÓN PLANEAMIENTO. |
Título : |
Producción de carne vacuna : coordinación de los diferentes programas para su fomento. |
Complemento del título : |
Sector Agropecuario |
Fecha de publicación : |
1968 |
Fuente / Imprenta : |
Montevideo (Uruguay): Oficina de Planeamiento y Presupuesto, 1968. |
Páginas : |
pag. var. |
Idioma : |
Español |
Notas : |
En el anexo 1 trae los trabajos presentados por el CIAAB en la II Jornada Ganadera 8, XI, 1968 |
Thesagro : |
CARNE DE RES; CLASIFICACION; CONTROL DE CALIDAD; CONTROL DE ENFERMEDADES; CREDITO; DEMANDA; EQUIPO; FACTORES AMBIENTALES; FACTORES DE PRODUCCION; FINANCIAMIENTO; IMPORTACIONES; INDUSTRIA DE LA CARNE; INVESTIGACION DE MERCADOS; MANEJO DEL GANADO; MERCADEO; POLITICA CREDITICIA; POLITICA FISCAL; PRODUCCION DE CARNE; PRODUCTIVIDAD; SANIDAD ANIMAL; URUGUAY. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
LEADER 01232nam a2200373 a 4500 001 1038371 005 2017-09-08 008 1968 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aURUGUAY,PRESIDENCIA DE LA REPÚBLICA. OFICINA DE PLANEAMIENTO Y PRESUPUESTO. DIVISIÓN PLANEAMIENTO. 245 $aProducción de carne vacuna$bcoordinación de los diferentes programas para su fomento. 260 $aMontevideo (Uruguay): Oficina de Planeamiento y Presupuesto$c1968 300 $apag. var. 500 $aEn el anexo 1 trae los trabajos presentados por el CIAAB en la II Jornada Ganadera 8, XI, 1968 650 $aCARNE DE RES 650 $aCLASIFICACION 650 $aCONTROL DE CALIDAD 650 $aCONTROL DE ENFERMEDADES 650 $aCREDITO 650 $aDEMANDA 650 $aEQUIPO 650 $aFACTORES AMBIENTALES 650 $aFACTORES DE PRODUCCION 650 $aFINANCIAMIENTO 650 $aIMPORTACIONES 650 $aINDUSTRIA DE LA CARNE 650 $aINVESTIGACION DE MERCADOS 650 $aMANEJO DEL GANADO 650 $aMERCADEO 650 $aPOLITICA CREDITICIA 650 $aPOLITICA FISCAL 650 $aPRODUCCION DE CARNE 650 $aPRODUCTIVIDAD 650 $aSANIDAD ANIMAL 650 $aURUGUAY
Descargar
Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA La Estanzuela (LE) |
|
Biblioteca
|
Identificación
|
Origen
|
Tipo / Formato
|
Clasificación
|
Cutter
|
Registro
|
Volumen
|
Estado
|
Volver
|
|
Registro completo
|
Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha actual : |
24/04/2018 |
Actualizado : |
31/01/2020 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
DE LA QUINTANA, E; MENDOZA, A.; CAJARVILLE, C.; BENTANCUR, O.; REPETTO, J. |
Afiliación : |
EMANUEL DE LA QUINTANA, Programa de Producción de Leche, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Ruta 50 km 12, 70002, Colonia, Uruguay.; ALEJANDRO FRANCISCO MENDOZA AGUIAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CECILIA CAJARVILLE, Departamento de Nutrición, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República, San José, Uruguay.; OSCAR BENTANCUR, Departamento de Biometría, Estadística y Computación, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Paysandú, Uruguay.; JOSE LUIS REPETTO CAPELLO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Post-weaning feeding levels on feeding behavior, growth and development in Holstein dairy heifers. (Efeito dos níveis de alimentação pós-desmame sobre o comportamento ingestivo, crescimento e desenvolvimento em novilhas leiteiras da raça Holandés). |
Fecha de publicación : |
2018 |
Fuente / Imprenta : |
Ciencia Rural, 48(3), art. no. e20161083, 2018. |
ISSN : |
1678-4596 |
DOI : |
10.1590/0103-8478cr20161083 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received on July 3, 2015. //Accepted for publication on August 30, 2016. |
Contenido : |
ABSTRACT:
To study the effect of post-weaning feeding levels on the growth of dairy heifers, 40 animals with 77.7 ± 8.1 days of age and 77.5 ± 9.2kg of body weight were grouped in 10 pens, and each pen was randomly assigned to one of the following treatments for 120 days: feeding level to achieve a body weight gain of 600 (TMEDIUM) or 800 (THIGH) g/day based on a total mixed ration. After this period all heifers were managed as a single group for 150 days. Nutrient intake, behavior, body weight and other morphological measures were recorded in each animal. As a result of the experimental design THIGH heifers had a higher nutrient intake than TMEDIUM heifers, which was reflected in a higher daily weight gain, withers height, heart girth and hip width. However, treatments had no effect on these traits during the residual period. |
Palabras claves : |
FEEDING LEVEL; GROWTH; HEIFERS; NIVEL DE ALIMENTACIÓN. |
Thesagro : |
CRECIMIENTO; NOVILLO. |
Asunto categoría : |
L02 Alimentación animal |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/9373/1/Ciencia-Rural-Santa-Maria-v.48-03-e20161083-2018-de-la-quintana-et-al.pdf
|
Marc : |
LEADER 01877naa a2200277 a 4500 001 1058470 005 2020-01-31 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1678-4596 024 7 $a10.1590/0103-8478cr20161083$2DOI 100 1 $aDE LA QUINTANA, E 245 $aPost-weaning feeding levels on feeding behavior, growth and development in Holstein dairy heifers. (Efeito dos níveis de alimentação pós-desmame sobre o comportamento ingestivo, crescimento e desenvolvimento em novilhas leiteiras da raça Holandés).$h[electronic resource] 260 $c2018 500 $aArticle history: Received on July 3, 2015. //Accepted for publication on August 30, 2016. 520 $aABSTRACT: To study the effect of post-weaning feeding levels on the growth of dairy heifers, 40 animals with 77.7 ± 8.1 days of age and 77.5 ± 9.2kg of body weight were grouped in 10 pens, and each pen was randomly assigned to one of the following treatments for 120 days: feeding level to achieve a body weight gain of 600 (TMEDIUM) or 800 (THIGH) g/day based on a total mixed ration. After this period all heifers were managed as a single group for 150 days. Nutrient intake, behavior, body weight and other morphological measures were recorded in each animal. As a result of the experimental design THIGH heifers had a higher nutrient intake than TMEDIUM heifers, which was reflected in a higher daily weight gain, withers height, heart girth and hip width. However, treatments had no effect on these traits during the residual period. 650 $aCRECIMIENTO 650 $aNOVILLO 653 $aFEEDING LEVEL 653 $aGROWTH 653 $aHEIFERS 653 $aNIVEL DE ALIMENTACIÓN 700 1 $aMENDOZA, A. 700 1 $aCAJARVILLE, C. 700 1 $aBENTANCUR, O. 700 1 $aREPETTO, J. 773 $tCiencia Rural, 48(3), art. no. e20161083, 2018.
Descargar
Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA La Estanzuela (LE) |
|
Biblioteca
|
Identificación
|
Origen
|
Tipo / Formato
|
Clasificación
|
Cutter
|
Registro
|
Volumen
|
Estado
|
Volver
|
Expresión de búsqueda válido. Check! |
|
|