Ainfo Consulta

Catálogo de Información Agropecuaria

Bibliotecas INIA

 

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  08/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  COZZOLINO, D.; DE MATTOS, D.; VAZ MARTINS, D.
Afiliación :  DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL DE MATTOS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL VAZ MARTINS GIGENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Visible/near infrared reflectance spectroscopy for predicting composition and tracing system of production of beef muscle.
Fecha de publicación :  2002
Fuente / Imprenta :  Animal Science, 2002, Volume 74, Issue 3, Pages 477-484.
DOI :  10.1017/S1357729800052632
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 1 May 2001/Accepted 10 January 2002.
Contenido :  Abstract: Muscle chemical analysis and muscle identification both were attempted by using visible and near infrared reflectance spectroscopy (NIRS). Seventy-eight beef muscles (m. longissimus dorsi) from Hereford cattle were used. The samples were scanned in a NIRS monochromator instrument (NIRSystems 6500, Silver Spring, MD, USA) in reflectance mode (log 1/R). Both intact and minced muscle presentation to the instrument were explored. Predictive equations were made using ISI software (Infrasoft International, Port Matilda, PA, USA) and muscle identification was performed by Principal Component Analysis (PCA) and Soft Independent Modelling of Class Analogy (SIMCA). The coefficient of determination in calibration (R2 CAL) and standard error in cross validation (SECV) for the intact sample presentation were 009 (SECV: 15·6), 0·89 (SECV: 46·9), 0·48 (SECV: 23·9) for moisture (M), fat and crude protein (CP) on g/kg fresh weight basis respectively. R2CAL and SECV for minced sample presentation were 0·41 (SECV: 161), 0·92 (SECV: 43·4), 0·71 (SECV: 20·5) for M, fat and CP on g/kg fresh weight basis respectively. Qualitative analysis of optical information through PCA and SIMCA analysis showed differences in muscles resulting from two different feeding systems.
Palabras claves :  BEEF; CHEMICAL COMPOSITION; COMPOSITION; CRUDE PROTEIN; FAT; HEREFORD (CATTLE BREED); INFRARED SPECTROSCOPY; PRINCIPAL COMPONENT ANALYSIS; TRACER TECHNIQUES.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE35200 - 1PXIAP - DDPP/Animal Science/2002

Volver


Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  06/03/2019
Actualizado :  10/08/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  FEDRIGO, J.K.; SANTA CRUZ, R.; BENÍTEZ, V.; COURDIN, V.; FERREIRA, G.; POSSE, J.P.; VIÑOLES, C.
Afiliación :  JEAN K. FEDRIGO, Casa de la Universidad de Cerro Largo, Universidad de la Republica, Bañados de Medina, Melo, Uruguay.; Casa de la Universidad de Cerro Largo, Universidad de la Republica, Bañados de Medina, Melo, Uruguay.; Casa de la Universidad de Cerro Largo, Universidad de la Republica, Bañados de Medina, Melo, Uruguay.; VIRGINIA COURDIN MAXIMO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Departamento de Ciencias Sociales, Universidad de la República, Paysandú, Uruguay; GUSTAVO ALVARO FERREIRA DE MATTOS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Departamento de Ciencias Económicas, Universidad de la República, Tacuarembó, Uruguay; Universidad de la República (UdelaR)/ Centro Universitario Regional Tacuarembó.; CAROLINA VIÑOLES GIL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PDU Agroforestal, Casa de la Universidad de Cerro Largo, Universidad de la República, Ruta 26, km 408, Bañados de Medina, Melo, Uruguay.
Título :  Correction to: Dynamics of forage mass, air temperature and animal performance in a silvopastoral system of Uruguay (Agroforestry Systems, (2018), 10.1007/s10457-018-0335-2)
Fecha de publicación :  2020
Fuente / Imprenta :  Agroforestry Systems, 1 April 2020, Volume 94, Issue 2, Page 663. Doi: 10.1007/s10457-019-00361-z
DOI :  10.1007/s10457-019-00361-z
Idioma :  Inglés
Notas :  Original document: Dynamics of forage mass, air temperature and animal performance in a silvopastoral system of Uruguay. (2019) Agroforestry Systems, 93 (6), pp. 2197-2204.
Contenido :  The original article was published with incorrect affiliations and Acknowledgements section. This has been corrected in this Correction. © 2019, Springer Nature B.V.
Palabras claves :  ANIMAL BEHAVIOR; FOREST; NATURAL GRASSLAND; PRODUCTIVITY.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13341/1/Fedrigo2019-Article-CorrectionToDynamicsOfForageMa.pdf
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13342/1/Fedrigo-2018.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO102859 - 1PXIAP - DD
TBO102859 - 2PXIAP - DDPP/Agroforestry Systems/2020
Volver
Expresión de búsqueda válido. Check!
 
 

Embrapa
Todos los derechos reservados, conforme Ley n° 9.610
Política de Privacidad
Área Restricta

Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria
Andes 1365 - piso 12 CP 11100 Montevideo, Uruguay
Tel: +598 2902 0550 Fax: +598 2902 3666
bibliotecas@inia.org.uy

Valid HTML 4.01 Transitional