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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  11/03/2021
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  LUZARDO, S.; BRITO, G.; DEL CAMPO, M.; MONTOSSI, F.
Afiliación :  SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARCIA DEL CAMPO GIGENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  What is meat in Uruguay?
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  Animal Frontiers, 2017, v. 7, no. 4, 76-78. OPEN ACCESS. https://doi.org/10.2527/af.2017.0450
ISSN :  21606056
DOI :  10.2527/af.2017.0450
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Published online September 21, 2017.
Contenido :  The Uruguayan National Meat Institute (INAC) defined meat as: ?edible portion of animals declared fit for human feeding by veterinary inspection and comprising the tissue muscles and soft tissues surrounding the skeleton after slaughter operation is completed? (INAC, 2002). This definition is applied along the meat industry and also by the human health institutions (Ministry of Public Health and Human Health and Nutrition Departments of the University of the Republic). Beyond this concept, for Uruguay as an export country, meat means confidence in terms of food safety, animal welfare, and environmentally friendly production systems. From the plate to the farm, Uruguay joins research, technologies, and production systems to guarantee consumers traceability, safety, nutritive value, and quality of its products. Feeding animals with pastures and avoiding by law the inclusion of hormones, antibiotics, or animal by-product feedstuffs generates an advantage for Uruguay, putting it in front of the new trends in consumer demand.
Palabras claves :  CONSUMERS; FEEDING; HEALTH; IDENTITY; MEAT; SOCIO-CULTURAL ASPECTS.
Thesagro :  BOVINOS PARA CARNE; CARNE; CONSUMIDORES; URUGUAY.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/7297/1/Animal-Frontiers-2017.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO22866 - 1PXIAP - DDPP/ANIMAL FRONTIERS/4/2017

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